Naast dat ik iedereen een vrolijk Pasen wens, is het ook weer tijd voor een nieuwe nabeschouwing van de op zaterdag gespeelde wedstrijden. Van de alle officiële wedstrijden werden er 13 gewonnen, 2 gelijkgespeeld en 8 verloren. Daarbij komen ook nog eens de zeges van KCC/SO natural 1 en 2 in de voorbereiding. KCC/SO natural 2 was al vrij snel klaar met Fortuna/Delta Logistiek 2 en won met liefst 18-8 van de ploeg uit Delft, terwijl KCC/SO natural 1 pas na de tweede helft uit kon lopen op Fortuna/Delta Logistiek en uiteindelijk met 19-15 won. De Capellenaren lijken klaar voor het restant van de veldcompetitie. Volgende week wordt die hervat, als zaalkampioen TOP/Quoratio 1 afreist naar Capelle aan den IJssel.

 

Mooie resultaten dus voor KCC/SO natural 1 en 2, maar hoe deden de andere teams het gisteren? KCC/SO natural D2 won gisteren eindelijk weer eens in de zware D1e klasse. De ploeg van Rowald de Wolf en Monirah Schep was met 9-8 te sterk voor ONDO D2 en pakte zo voor het eerst sinds 10 december 2016 weer eens twee punten. Een keurig resultaat voor de D2, dat momenteel derde staat in de D-1e klasse J. KCC/SO natural 8 is na een keurige 8-12 overwinning op NIO 5 koploper in de Reserve 6e klasse D, en KCC/SO natural 4 heeft sinds gisteren de koppositie in handen in de Reserve 1e klasse. Het won met liefst 9-20 van runner-up Merwede 2, terwijl de ploeg uit Sliedrecht eerder in het seizoen nog met 18-22 te sterk was. Daarnaast zag het vierde dat concurrenten Fiks en De Meervogels punten verspeelden tegen de nummers 6 en 7 uit de poule. Waar eindigt het seizoen voor KCC/SO natural 4, dat in de zaal al promoveerde naar de Reserve Overgangsklasse? Nog vier wedstrijden te gaan... 

KCC/SO natural A1 - GKV/Enomics A1 
KCC/SO natural A1 liet gisteren wederom zien dat het veel te sterk is voor de A-junioren Overgangsklasse. Het won met liefst 28-5 van nummer 7 GKV/Enomics en krikte daarmee haar doelsaldo nog even op. De ploeg van Sander Jacob heeft na negen wedstrijden 18 punten, scoorde maar liefst 231 keer en kreeg er 'maar' 101 tegen. Nog 5 wedstrijden te gaan voor de A1, dat weer terug wil naar de A-junioren Hoofdklasse. KCC/SO natural A1 mag nu genieten van een paar weken rust, en op zaterdag 29 april mag het weer aan de bak tegen PKC/SWKGroep A2.  

KCC/SO natural B1 - Fortis B1
KCC/SO natural B1 heeft gisteren goede zaken gedaan in de B-Aspiranten Hoofdklasse D. De ploeg van Wouter Schippers en Remon Brands boekte gisteren een dik verdiende 18-7 overwinning op Fortis B1. Uitblinker aan de kant van KCC was misschien wel de strijdlustige Lucas Visser, maar eigenlijk was heel het team goed bezig tegen de ploeg uit Oost-Souburg. Uiteindelijk werd het 18-7 voor de Capellenaren, die eerder dit seizoen nog met 15-21 wonnen van Fortis. KCC/SO natural B1 staat momenteel gedeeld vijfde. Het heeft zich nog lang niet verzekerd van handhaving, maar als het blijft spelen als in de afgelopen weken, dan kan het in de komende wedstrijden zeker nog wat punten pakken. 

KCC/SO natural C1 - Kinderdijk C1 
KCC/SO natural C1 had gisteren veel moeite met Kinderdijk C1, maar zegevierde wel. De ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum won met 7-5 van de ploeg uit Alblasserdam en blijft kans maken op de tweede plaats achter PKC/SWKGroep. De C1 speelt op 6 mei uit tegen Die Haghe C1.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 24 februari 2024 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 19:00 uur in sporthal De Eendracht.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties