In de sport vinden wij het creëren van een sociale en veilige sportomgeving voor al onze leden essentieel. Zeker omdat ongewenst gedrag in de sport helaas vaker voorkomt dan je denkt. Omdat voorkomen belangrijker is dan genezen, maken wij dit onderwerp binnen KCC bespreekbaar en voeren een actief beleid om pestgedrag, discriminatie of seksueel overschrijdend gedrag zoveel mogelijk te voorkomen. Een goed beleid bevordert een veilig sportklimaat en een goede begeleiding.

Daarvoor hebben we binnen KCC een aantal maatregelen genomen:

Bij KCC gelden huisregels en een gedragscode. Als je lid wordt geef je aan dat je daar kennis van hebt genomen. Wij verwachten van al onze leden dat zij zich hieraan houden.

Verklaring Omtrent Gedrag
Alle vrijwilligers die direct/indirect met onze jeugd werkzaam zijn moeten een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) inleveren. Een VOG geeft meer zekerheid over het verleden van personen en vermindert de kans dat iemand, die eerder in de fout is gegaan met kinderen, een daaraan gerelateerde functie binnen de sport kan uitoefenen. Meer informatie over de VOG vind je hier. Let op: de VOG hoef je niet zelf aan te vragen. KCC start de aanvraag en de vrijwilliger krijgt een mail met verdere instructies. De aanvraag van een VOG is dan gratis. Ben je een vrijwilliger die met onze jeugd werkt en heb je nog geen VOG? Mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vertrouwenspersonen
Binnen KCC zijn vertrouwenspersonen benoemd. Wanneer je je onprettig voelt op onze vereniging door pestgedrag, discriminatie, geweld of seksueel overschrijdend gedrag, dan kun je dat het beste uitspreken. Allereerst tegen degene die dit doet of bijvoorbeeld je trainer of coach, maar als dit niet helpt of je durft dit niet, vertel het dan aan iemand anders, thuis of op de vereniging.

Binnen KCC zijn wij - Jopie Schippers, Rob Fase en Wendy van der Waaij - beschikbaar als vertrouwenspersonen om over dit soort zaken te praten. Luisteren is onze belangrijkste taak, maar je kunt ook bij ons terecht met meer algemene vragen, twijfels of dingen waar jij je misschien voor schaamt. We praten met je in vertrouwen, je verhaal is veilig, dus blijf er niet mee rondlopen. Samen kijken we dan naar de mogelijkheden die er zijn. Als het nodig is bemiddelen we bij conflicten of we verwijzen je door naar professionals.

Iedereen kan/mag zijn vragen stellen via het e-mailadres van de vertrouwenspersonen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Rob en Wendy hebben deelgenomen aan de cursus "In Veilige handen" van Sportief Capelle. Deze cursus richtte zich op het creëren van een structureel veilige en plezierige sportomgeving binnen de vereniging. Binnen de cursus was er onder meer gericht aandacht voor het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en het voorkomen van pesten en discriminatie binnen de vereniging.

Wij vinden het belangrijk dat alle leden van KCC rekening houden met de grenzen van anderen. Iedereen mag aangeven waar zijn of haar persoonlijke grens ligt, zonder dat daar flauw of raar over gedaan wordt. De vereniging moet immers voor iedereen veilig, vertrouwd en plezierig zijn.

Heb je nog vragen over het bovenstaande? Praat er dan over!

De vertrouwenspersonen,

Jopie Schippers
Rob Fase
Wendy van der Waaij

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties