De KangoeroeKlup is een bewegingsvorm voor jonge kinderen met een knipoog naar het korfbal, ontwikkeld en ondersteund door de KNKV. Door het hele land bieden korfbalverenigingen dit aan voor de jongste kinderen. Samen met plezier bewegen staat voorop. De verschillende spellen stimuleren de motoriek en vaardigheden die van pas komen bij balsporten, zoals gooien, vangen en sprinten. Na de KangoeroeKlup stromen de kinderen door naar de F-teams, met competitiewedstrijdjes op zaterdag en één korfbaltraining in de week.

Is de KangoeroeKlup alleen voor korfballers?
Nee, zeker niet! Plezier in bewegen en het ontwikkelen van algemene motorische vaardigheden staat voorop. De KangoeroeKlup is een uitstekende activiteit voor kinderen die nog niet toe zijn aan een 'echte' competitiesport.

Wat zijn de kosten?
Het is mogelijk om 5 gratis proeftrainingen te volgen om te kijken of je het leuk vindt. Aanmelden hiervoor kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als je lid wordt (13 euro per kwartaal) krijg je een Kangoeroe T-shirt cadeau. Nieuw! Sinds kort is het mogelijk om de strippenkaart te verlengen met een Korfbal Kids Pas. Met deze pas kun je 10x meedoen voor 10 euro. De pas is een half jaar geldig, dus je kunt zelf bepalen welke tijdstippen jou het beste uitkomen. Meer informatie tijdens de trainingen of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wanneer is de KangoeroeKlup?
De KangoeroeKlup is er elke woensdagmiddag en elke zaterdagochtend. In het zaalseizoen in Sporthal Schenkel, en tijdens het veldseizoen op de kunstgrasvelden van Sportpark Schenkel. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers. 

Tijdens elke training kun je gratis komen kennismaken met de KangoeroeKlup. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , of via Jopie Schippers, tel. 06  2922 7590. Kom je ook gezellig meedoen?

De eerstvolgende KangoeroeKlups op Sportpark Schenkel zijn op:

  • alle zaterdagen van 10:00 tot 11:00 uur
  • alle woensdagen van 17:00 tot 18:00 uur

KangoeroeKlup Logo

KangoeroeKlup Korfbalkist voor basisscholen

Daar is-ie dan: de gloednieuwe KangoeroeKlup Korfbalkist van KCC/CK Kozijnen. Klaar om op reis te gaan langs de Capelse basisscholen!

De KangoeroeKist is gemaakt voor de leerkrachten bewegingsonderwijs en is gevuld met allerlei spelmateriaal, zoals hoepels, kleine balletjes en puzzels. Verder zitten er duidelijke spelbladen in met uitleg over specifieke KangoeroeKlup spellen. Dit zijn spelletjes waar de basisvaardigheden mikken, rennen en springen centraal staan. Met de inhoud van de KangoeroeKlup-kist kunnen docenten bewegingsonderwijs zelf aan de slag in de gymles. 

In de kist zitten ook strippenkaarten om uit te delen aan de kinderen. Hiermee kunnen kinderen 5 keer gratis meedoen met de KangoeroeKlup van KCC/CK Kozijnen. We hopen met dit project nóg meer kinderen en leerkrachten enthousiast te maken voor de KangoeroeKlup en onze vereniging.

De KangoeroeKlup-kist zal elke paar maanden rouleren onder de Capelse basisscholen. De primeur is de komende maanden voor de Groen van Prinsterer-school. Ben je leerkracht of ouder, en is jouw school geïnteresseerd om mee te doen? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of app met Jopie Schippers, tel. 06 2922 7590.

DSC 0196 klein

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties