Ik kan mij de uitwedstrijd tegen Fortuna op het veld nog uitstekend herinneren. Een bijzonder slechte start van de wedstrijd zou ons uiteindelijk de das om doen.

Het was dus zaak om de wedstrijd niet te slap te beginnen. KCC begon furieus. Binnen 10 seconden scoorde Nik vanaf de zijkant en in de 6e minuut liet Tessa van ver de 2-0 aantekenen. Weer 6 minuten later stond het 2-2 en kon de wedstrijd in feite weer opnieuw beginnen. Heleen pakte dit meteen op en uit een omdraaibal scoorde zij 3-2. Fortuna scoorde vanonder de korf de 3-3. Ondanks dat Stefan er bovenop zat keurde de scheids het doelpunt gewoon goed. Hierna volgde een fase waarin KCC het betere van het spel had maar dat niet in de score tot uiting kon brengen. Bianca wist van afstand nog wel 4-3 aan te tekenen maar daarmee was in de 1e helft de koek op voor KCC. Uit een stip en een afstandschot zorgde Fortuna voor de 4-5 ruststand.

Ja en wat moet je dan in de rust vertellen. Op zich werd er wel goed gespeeld maar de vele kansen werden niet benut. Zou dat de 2e helft beter gaan?

Eerst moest er nog een achterstand worden goedgemaakt. Gelukkig gebeurde dat al snel met een schot van Nik. Toch kwam Fortuna weer op voorsprong maar maakte Bianca uit een vrije bal weer gelijk. We waren 10 minuten in de 2e helft op weg toen Heleen de 7-6 erin gooide. Toen 2 minuten later Tessa met een doorloper de 8-6 scoorde dachten we dat het gaatje geslagen was. Helaas was binnen 3 minuten de stand weer gelijk getrokken. Met nog 10 minuten te gaan brak er een ongekend spannende slotfase aan met steeds KCC als eerst scorende ploeg. Nik uit een vrije bal 9-8. Bianca van afstand 10-9 en uiteindelijk Nik weer van afstand 11-10. Steeds kon Fortuna weer aansluiten. Ook de 11-11, weliswaar uit een strafworp, verscheen op het bord. Er was nog ruim 2 minuten te gaan en beide ploegen kregen nog een aantal kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het bleef echter 11-11.

Een terechte uitslag. Alhoewel het leek dat Fortuna wat meer baat had bij de beslissingen van de scheidsrechter was dat zeker niet van beslissende invloed. Fortuna is een ploeg die heel verzorgt speelt en altijd, met goed korfbal, blijft vechten voor een goed resultaat. Bij KCC is er nog steeds niet dat gevoel van onoverwinnelijkheid. Maar de kansen zijn er zeker en ook de werklust is aanwezig. We staan nu op de 2e plaats achter de verrassende koploper Nieuwerkerk. Volgende week is dat onze tegenstander. Met een overwinning van KCC worden zij medekoploper. Allemaal komen dus. 10.00 uur in de parkzoomhal in Nieuwerkerk.

Rest mij nog Wim te bedanken voor het verzorgen van het verslag van de wedstrijd tegen PKC en de B2 te feliciteren met hun eerste overwinning van het seizoen.