Na de goeie reeks van de afgelopen weken was het zaak dat KCC/Delta Logistiek de aansluiting met de top wist te behouden. Dan moest DSC, dat 1 punt meer heeft, verslagen worden. Zeker in het Eindhovense geen makkelijke opgave.

Twee minuten duurde het voordat de score werd geopend. Michiel had de eer met een afstandsschot. En toen waren we ook gelijk los. Binnen 60 seconden (nieuw record, Mark?) stond er een 1-3 stand op het bord en weer 3 minuten later was het zelfs 1-5. Tijd voor een time-out aan DSC-zijde. Op het moment dat ik tegen Robin zei dat we zo lekker speelden, kwam de klad er in. Van een 2-6 achterstand kwam DSC terug naar 5-6. De zogenaamde aansluittreffer. Die zou vaker worden gemaakt deze middag. KCC/Delta Logistiek leefde, onder aanvoering van een bijzonder scherpe Michiel, weer op en liep via 5-8 uit naar 7-12. Er waren toen nog 12 minuten te spelen. Helaas waren onze lange heren niet opgewassen tegen de snelle en zuivere spitsen van DSC waarbij hun lange dames perfect rebound-werk deden. Toch werd het door Nolan met een buzzer-beater nog 9-13 alvorens de Eindhovenaren echt de geest kregen. Vlak voor het rustsignaal viel de gelijkmaker. 13-13. We hadden nog een aanval en op miraculeuze wijze wist Mark de stand toch nog in het voordeel van KCC/Delta Logistiek te trekken.13-14 rust.

De wedstrijd was dus weer helemaal open. DSC had het nodige zelfvertrouwen getankt en ging vrolijk door. Na 3 minuten stonden ze voor het eerst en, naar later bleek, ook voor het laatst in de wedstrijd, voor. 15-14. Dat wil voor de zwart-witten nog wel eens reden zijn om er een potje van te maken. Maar het team toonde veerkracht. De niet geheel fitte Ruth werd vervangen door Manouk en de trein ging weer lopen. De 16-18 in de negende minuut leek het beslissende gaatje te zijn maar DSC weigerde de handdoek te gooien en dus stond het na 11 minuten weer gelijk. 19-19. Alhoewel Robin en ik nooit het gevoel hadden dat we vandaag wel eens punten zouden kunnen verliezen bleef het nog minutenlang bloedspannend. Bij 19-20 misten de Eindhovenaren een paar fraaie kansen en zelfs een strafworp was niet een hen besteed. Dit leek het keerpunt te zijn maar dat was het niet. Tot 21-22 bleef DSC aanklampen en toen volgden er een paar wissels aan DSC-zijde. Dit bleek wel het kantelpunt te zijn. In het vak van onze lange mannen verdween er zo’n felle spits en kwam er een rebounder voor terug. Dat was als koren op de molen van onze rebounder Mark want die strijd wist hij in zijn voordeel te beslissen. Vanaf dat moment liepen de Capellenaren vrij eenvoudig weg naar een 21-26 tussenstand mede door het extreem achterverdedigen (dat is hetzelfde als NIET verdedigen) van de tegenstander en een accelererende Jack. Nog even een oprisping van DSC naar 23-26 maar de wedstrijd was gespeeld. Demi mocht haar voortreffelijke optreden nog bekronen met het 28e en laatste doelpunt.

Door dit resultaat is KCC/Delta Logistiek de Eindhovenaren voorbij gegaan. Alleen Nieuwerkerk staat nu nog boven de zwart-witten. Kijken of we daar a.s. weekend verandering in kunnen brengen en nog voor de winterstop de koppositie kunnen pakken. We zijn in ieder geval op de goede weg.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 16 december 2023 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 18:45 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties