Na een stroeve zege in Zeeland op Top (A) moest KCC/CK Kozijnen in het tweede competitieweekend thuis aantreden tegen nieuwkomer in de Ereklasse Oost-Arnhem. De twee eerste wedstrijden zouden voor de ploeg van Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst een formaliteit moeten zijn voordat de “zwaardere” tegenstanders wachten. Maar met de nieuwe KNKV-regels ben je elke wedstrijd al zeker van “lijfsbehoud” aangezien er niet gedegradeerd kon worden omdat de Ereklasse volgend seizoen van 12 naar 32 (!) ploegen gaat.

20220917   KCC 1   Oost Arnhem 1Voordat scheidsrechters Luttik en Kok floten voor het begin van de wedstrijd werd kersvers international Bo Oppe in het zonnetje gezet. Vanaf heden heeft KCC/CK Kozijnen een ware Oranjeklant in de selectie zitten. Iets om trots op te zijn. Het was droog in Capelle aan den IJssel, maar door de enorme windhoos over sportpark Schenkel was het voor beide ploegen moeilijk om direct zuiver te zijn. Zowel KCC/CK Kozijnen als Oost-Arnhem waren nog zoekende. Pas na 5 minuten brak Julian Middelkoop de wedstrijd open (1-0). Hierna kwamen de gasten beter in de wedstrijd, waardoor er vijf minuten later een 1-3 achterstand op het scorebord stond. KCC/CK Kozijnen probeerde het wel, soms met fraaie hoogstandjes maar de wind speelde nog steeds parten en het geluk was ook niet altijd aan hun zijde. Vooral de Arnhemse dames moesten beter verdedigd worden want de eerste drie doelpunten kwamen uit hun handen. Oost-Arnhem speelde makkelijke aanvallen en de thuisploeg moest verdedigend scherp blijven. Onnodige foutjes moesten eruit gehaald worden. Acht minuten lang konden er geen doelpunten genoteerd worden. Verdedigend had KCC/CK Kozijnen het wel op orde, waardoor de gasten niet tot scoren kwam. Hierna doorbrak KCC/CK Kozijnen eindelijk de doelpuntloze periode.

Randy Oosting liet zich direct gelden. Na een vliegende rebound van Middelkoop wist Oosting in de lucht af te ronden. Ook de treffer hierna was uit zijn hand. Een wanhoopsschot of was het meer een “gooi naar de korf” zorgde voor een applaus van de supporters. Hoe hij dat deed is nog steeds de vraag zullen de supporters zich nog steeds afvragen. Dit had de wedstrijd wel nodig. Nadat KCC/CK Kozijnen terug in de wedstrijd was, kon er nu gezocht worden naar meer. Er werd nog meer druk gegeven en Oost-Arnhem wist soms niet wat ermee te doen. Inmiddels was het Laura van der Linden - die 4 keer zou scoren deze wedstrijd - die langs haar tegenstander vloog en via een strafworp de 4-3 mocht aantekenen. Ook Koen Collée deed met een ver schot eneen duit in het zakje (5-3). Eindelijk was de ploeg van Wassink en Diepenhorst los van de tegenstander. Een fraaie one-hander van Oost-Arnhem was wel de aansluiting (5-4), maar Oosting en Collée brachten de marge weer naar drie doelpunten (7-4). Van der Linden zorgde voor de 8-4, maar net voor het verstrijken van de 1e helft werd het alsnog 8-5. Gezien het spelbeeld zou er geen vuiltje aan de lucht moeten zijn voor KCC/CK Kozijnen.

Na de onderbreking ging de windturbine over het veld nog harder aan, waardoor beide ploegen zeer lastig goede aanvallen konden opzetten. Een makkelijk eerste schot zonder druk was bijna een tegentreffer en Wassink maande zijn ploeg voor scherpte. Toch was het Oost-Arhem dat na 1,5 minuut de 8-6 wist te scoren. Een onnodig tegendoelpunt. Toen de 2e helft al 10 minuten oud was en de stand nog steeds 8-6 was, moest KCC/CK Kozijnen een time-out nemen. Oppe werd gebracht voor Sydney Schol voor doelpunten, maar die bleven nog even uit. Verdedigend werd Oost-Arnhem nog steeds gedwongen om van ver te schieten, maar het ging er steeds meer naar uitzien dat de 8-6 lang op het scorebord zou blijven staan. Goede Capelse aanvallen werden niet afgerond, maar ook aan de kant van de gasten liep het niet, mede door de harde wind. Bij Oost-Arnhem kwamen de actie ook maar van een beperkt aantal mensen, waardoor bijvoorbeeld Sanne Alsem haar tegenstander makkelijk kon volgen. Ook acties die naar een strafworp neigden te gaan, werden door het arbitrale duo als voordeel gegeven. Het was voor de vele aanwezige supporters wachten op een doelpunt.

Na 15 minuten gespeeld te hebben was het eindelijk Van der Linden, die met een wegtrekker onder de korf trefzeker was (9-6). Dit was het startsein voor meer. Inmiddels was de boomlange Krijn van het Kaar bij de Arnhemse ploeg in het veld gekomen. Hij kon ook geen potten breken. Ook Oppe zorgde nog voor smakelijke acties, maar die werden helaas nog niet omgezet in doelpunten. Na de 9-6 was KCC/CK Kozijnen los en werd de wedstrijd uiteindelijk naar zich toegetrokken. Oppe met de 10-6, die daarna werd vervangen door Schol en Oosting met de 11-6 gaven meer zekerheid. Hierna een snelle tegentreffer van Oost-Arnhem. Hierna waren het de dames Van der Linden en Tessa Noordzij die de 12-7 en 13-7 scoorden. Hierna kwam Oppe Middelkoop vervangen en stond deze naast Oosting. Kleine slordigheden aan Capelse zijde waren er nog wel, maar dat had geen gevolgen. Een gemiste stip van Oosting, kwam hem na afloop duur te staan, maar hij maakte het snel daarna goed met een doorloper met één hand die wel trefzeker was (14-8). Vijf minuten voor tijd was het Schol met een strafworp die de wedstrijd definitief op slot gooide (15-8). De laatste treffer aan Capelse zijde was een ver schot van Middelkoop. Inmiddels kwamen er donkere wolken boven het veld, maar de wedstrijd eindigde droog.

Na een moeizame eerste helft, werd er in het begin van de tweede helft een tandje bijgezet en werd de wedstrijd uiteindelijk een formaliteit. Beide ploegen hadden veel last van de harde wind, waardoor er niet veel doelpunten vielen en men lang op doelpunten moest wachten. De twee winstpunten konden weer bijgeschreven worden en KCC/CK Kozijnen staat nu, dankzij een gelijkspel tussen PKC/Vertom en DVO/Accountor, een week alleen bovenaan. Komende weken wachten lastigere tegenstanders en kan er gemeten worden, waar de ploeg echt staat. Komende zaterdag wordt er weer afgereisd naar Bennekom waar de ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk wacht, DVO/Accountor. In de voorbereiding werd hier al tegen geoefend. Dat ging niet geweldig, nu moet de knop om en moet de strijd voor de punten losbarsten. De wedstrijd in Bennekom start om 15:30 uur.

Doelpunten: Randy Oosting 5x, Laura van der Linden 4x, Koen Colle en Julian Middelkoop ieder 2x, Bo Oppe, Sydney Schol en Tessa Noordzij ieder 1x.

Peter van Dieren maakte deze fotoserie van deze wedstrijd.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 20 april 2024 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 17:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties