Het seizoen is bijna ten einde voor de meeste ploegen, maar voor KCC/SO natural C1 en A1 gaat het seizoen vrolijk door. Zij hebben zich beide geplaatst voor de play-offs om het Nederlands Kampioenschap veldkorfbal. Wat voor seizoen hebben beide teams achter de rug en wat staat ze te wachten? 

KCC/SO natural C1 
Waar KCC/SO natural C1 in de zaal net naast een ticket voor het NK C-jeugd greep, was het op het veld oppermachtig. Tot nu toe werden alle wedstrijden gewonnen door de ploeg van Wilco Knops en Ilona de Lange. Na 18 mei was de C1 al niet meer in te halen nadat het met 9-11 won van Nieuwerkerk C1 en concurrent Albatros C1 verloor van DeetosSnel. Op 25 mei werd het kampioenschap thuis gevierd tegen ONDO C1 en afgelopen zaterdag was de C1 met 19-14 te sterk voor DeetosSnel C1. 

KCC/SO natural heeft nog een competitiewedstrijd voor de boeg, maar stiekem wordt er al gekeken naar 15 juni 2019. Dan reist de C1 af naar Dalto Driebergen voor de play-offs. De tegenstander van de C1 zal uit de C-Hoofdklasse A komen. De strijd tussen CSL C1 en Heerenveen C1 om de eerste plaats is nog niet helemaal beslist, al heeft CSL met twee wedstrijden te gaan aan één overwinning genoeg om naar Driebergen af te reizen. 

Zaterdag 15 juni - 12:15 -  KCC/SO natural C1 - CSL C1 (bij Dalto in Driebergen)  

KCC/SO natural A1 
Voor KCC/SO natural A1 wacht ook nog een toetje. De ploeg van Robin Diepenhorst en Niels Molendijk kende een uitstekende tweede helft van het veldseizoen en beloonde zich op zaterdag 1 juni met plaatsing voor de play-offs. De A1 won in de tweede helft veld alle wedstrijden en versloeg eerder al concurrenten als DSC, Fortuna/Delta Logistiek en DeetosSnel. Op zaterdag 1 juni won de A1 heel knap in Papendrecht van PKC/SWKGroep A1 (15-16), waardoor deelname aan de play-offs zeker is. 

De A1 speelt komende week nog tweemaal tegen Nieuwerkerk A1 (beker en competitie). Ondertussen wacht het de tegenstander in de play-offs af. Zeker is dat KCC/SO natural op 15 juni een uitwedstrijd gaat spelen. De tijd en tegenstander zijn nog niet bekend. DVO/Accountor A1 en DOS '46 A1 strijden nog om de eerste plek, al heeft DVO A1 de beste papieren. DVO/Accountor A1 kan aanstaande zaterdag op eigen veld tegen degradant Unitas/Perspectief A1 die strijd definitief beslissen. 

Zaterdag 15 juni - 13:00 uur DVO/Accountor A1 - KCC/SO natural A1 (bij DVO in Bennekom)

Zoals De Negende Man al op Facebook aangaf: "Weken om van te smullen!" Op 15 juni twee KCC/SO natural-jeugdteams die strijden om een plaats voor de finale bij Valto, terwijl KCC/SO natural 1 afreist naar Wormer voor de kampioenswedstrijd tegen Groen Geel. Alle teams hebben jouw support nodig. Ben jij erbij?

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 9 december 2023 tegen PKC/Vertom 1 om 15:30 uur in sporthal PKC-hal.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties