Het is het vernieuwde KCC/SO natural gelukt om het nieuwe korfbalseizoen te starten met een klinkende zege op Mid-Fryslan/Jansma Burdaard. De nieuwe trainers Wolsink en Van der Steen moesten een nieuw vlaggenschip smeden om de degradatie van vorig seizoen zo snel mogelijk recht te trekken. Men zag een compleet nieuw team op het pas gerenoveerde en verkleinde veld ten tonele komen. KCC/SO natural had de eerste 20 minuten geen kind aan de Friese opponent, maar ziet een kleine marge op het scorebord tijdens de rust. Na de pauze blijft men scoren en is de eindzege eigenlijk nooit uit zicht geweest.

20180908   KCC 1   Mid Fryslan 1Wolsink en Van der Steen stuurden Stefan Dekkers, Steven Verhoeff, Mandy Biesbroek en Tessa Noordzij het eerste aanvalsvak in. De verdediging bestond uit Julian Middelkoop, Stephan Groeneweg, Milou Wierenga en Demi van Oosten.

KCC/SO natural is per dit seizoen op een kleiner veld gaan spelen en dit werd dan ook snel benut. Binnen een aantal pases was het Verhoeff binnen 7 seconden met de 1-0. Het seizoen was begonnen. Mid-Fryslan, die al een rit van 2 uur achter de rug had, moest nog wennen aan het winderige veld in Capelle aan den IJssel. De ploeg uit het noorden had veel lengte, vooral bij de dames. Tessa Noordzij blokte al snel haar dame waardoor geillustreerd werd dat de ploeg uit Friesland nog niet in hun spel zat. Pas in de 4e minuut de 1-1 en de gasten pakte na 10 minuten een 1-2 voorsprong. Het werd snel duidelijk, dat de Friese nuchterheid niet geschuwd werd. Mid-Fryslan zocht de duels op naar binnen waardoor het soms fysiek werd. Scheidsrechter Falkenberg moest bij de les blijven.

Na de 1-2 was het KCC/SO natural dat de wedstrijd bepaalde. De ploeg uit Friesland kwam nooit meer op een voorsprong. Via Stephan Groeneweg en Mandy Biesbroek werd het 3-2. Mid-Fryslan komt terug tot 3-3, maar KCC/SO natural die nog eventjes op gang moest komen versnelde naar een 5-3 voorsprong, halverwege de 1e helft. Mid-Fryslan moest via een time-out de dadendrang van KCC/SO natural onderbreken. Na de time-out was het Verhoeff, die feiloos de 6-3 bezegelde vanaf de strafworp, na herhaald doorslaan. Diezelfde Verhoeff mocht een minuut later weer aanleggen vanaf 2,5 meter voor 7-3 en Groeneweg zorgde voor de 8-3. Inmiddels was het wat gaan regenen. Ondanks de 8-3 voorsprong bleef Mid-Frylan vol druk geven op de thuisploeg, waardoor er niet altijd ruimte was voor een goed schot. De gasten kwamen terug tot 8-5 doordat de concentratie bij KCC/SO natural niet helemaal scherp was. Via Biesbroek en Groeneweg werd het 9-5 en 10-5, vijf minuten voor de pauze. Door een miscommunicatie bij de arbitrage werd het 10-6 en gingen beide ploegen met een 10-8 stand naar de kleedkamers.

Na de pauze kwam KCC/SO natural sterk uit de kleedkamers. Milou Wierenga was na 50 seconden al weer trefzeker. KCC/SO natural ging meer acties naar binnen maken en wat direct zijn vruchten afwierp. Van Oosten met de 12-8. Mid-Fryslan sluit aan met de 12-9, maar als Verhoeff en Wierenga dan de 13-9 en 14-9 scoren is de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Ondanks de comfortabele voorsprong voor de thuisploeg, draaide veel ballen uit de nieuwe door BAC gesponsorde korven. Mid-Fryslan moest het veelal hebben van de heren die de doelpunten zouden maken.

Na 12,5 minuut komen de Friezen terug tot 14-11 en lijkt het nog spannend te worden, maar schijn bedriegd. Stefan Dekkers scoort de 15-11. In de daaropvolgende 5 minuten speelt KCC/SO natural de wedstrijd professioneel uit. Julian Middelkoop, die nog niet had gescoord, is eindelijk los. Met een puntgaaf schot en een strafworp komt hij ook op het scoreformulier. Inmiddels staat er een 17-11 voorsprong op het bord. Mark Behrens komt in het veld voor Stephan Groeneweg en Adrienne van Ofwegen komt voor Demi van Oosten. Het gat gaat naar acht goals, wanneer Stefan Dekkers en Tessa Noordzij, die net 1 minuut in het veld staat, ook een duit in het zakje doen. In de laatste 10 minuten scoren beide ploegen nog tweemaal, waardoor de wedstrijd eindigt in een 22-13 zege.

De jarige Wolsink en zijn kompaan Van der Steen hebben de eerste punten binnen. Het was wel even wennen aan een klein veld en aan de nieuwe samenstelling. Er is nog voldoende huiswerk voor de trainers om de ploeg in vorm te houden voor de volgende wedstrijden. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 15 september 2018 om 15:30 uur. De selectie reist dan af naar Arnhem al waar Oost-Arnhem wacht. Oost-Arnhem moest zijn meerdere erkennen tegen SCO (29-16).    

Doelpunten:  Stephan Groeneweg en Steven Verhoeff ieder 4x, Stefan Dekkers, Julian Middelkoop en Milou Wierenga ieder 3x, Mandy Biesbroek 2x, Demi van Oosten, Tessa Noordzij en Mark Beherens ieder 1x.

Klik op de foto of hier voor nog veel meer foto's van deze wedstrijd door Peter van Dieren.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op maandag 15 april 2024 tegen TOP/IAA fresh 1 om 20:30 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties