Nu het zaalseizoen na de Ziggo Dome-finale definitief voorbij is, wordt het veldseizoen voor KCC/SO natural 1 en 2 bijna hervat. Morgen spelen de teams van Richard van Vloten, Marc Verberk en Robin Diepenhorst tegen Fortuna/Delta Logistiek 1 en 2, die in de andere Ereklasse-poule spelen.

De overige teams zijn twee weken geleden al begonnen aan de veldcompetitie, en waar een groot deel van Korfballend Nederland vorige week rust kreeg, komen morgen bijna alle teams weer in actie. KCC/SO natural F1 ontvangt morgen Gemini F1 uit Gouda. De ploeg van Kirsten Voordendag en Marit Butter verloor haar eerste wedstrijd nipt met 7-8 van KOAG F1, maar diezelfde ploeg haalde vorige week nog uit tegen Gemini (7-21). Weet KCC/SO natural F1 morgen te winnen van Gemini? KCC/SO natural C3 speelde in de afgelopen twee weken twee keer tegen Nikantes C1, waartegen het een keer won en een keer verloor. Morgen speelt de ploeg van Ivonne Breestraat en Olaf Ullersma thuis tegen Vriendenschaar C2. Weten de zwart-witten de punten in Capelle aan den IJssel te houden? KCC/SO natural 3 kan de spanning in de top van de Reserve Overgangsklasse terugbrengen, maar dan moet het wel winnen van TOP Arnemuiden 2. En dat is een lastige tegenstander, gezien de ploeg uit Arnemuiden in de zaal nog te sterk was voor KCC/SO natural 2. 

KCC/SO natural A1 - GKV/Enomics A1 - Sportpark Schenkel - 14:30 uur
KCC/SO natural A1 kon vorige week genieten van een rustige zaterdag, omdat de wedstrijd tegen PKC/SWKGroep A2 - zij waren immers aanwezig bij de A-juniorenfinale van PKC A1 - werd uitgesteld. Morgen mag de ploeg van Sander Jacob en Henk-Jan Schippers, die strijdt om promotie naar de Hoofdklasse, weer aan de bak tegen het Gorkumse GKV/Enomics A1. De nummer 7 uit de poule verloor vorige week nog van rode lantaarndrager Albatros A1, dat daarmee haar eerste punten op het veld pakte. En datzelfde Albatros verloor een week daarvoor nog met liefst 16-31 van KCC/SO natural. Wordt het morgen een eenvoudige partij voor KCC, of weet GKV nog wat weerstand te geven? We gaan het zien! 

KCC/SO natural B1 - Fortis B1 - Sportpark Schenkel - 15:30 uur
KCC/SO natural kreeg met PKC/SWKGroep B1 en Fortuna/Delta Logistiek B1 meteen twee zware tegenstanders te 'verduren.' Beide wedstrijden werden dan ook redelijk 'in de lijn der verwachtingen' verloren, want PKC en Fortuna staan beide in de top-3. Wel werd er beide wedstrijden met miniem verschil verloren. Dat geeft hoop voor de komende weken, waarin de ploeg van Wouter Schippers en Remon Brands nog een aantal keer moet winnen om zich te handhaven. 

Wellicht kan KCC/SO natural B1 morgen haar eerste slag slaan, als het speelt tegen het Zeeuwse Fortis B1. De ploeg uit Oost-Souburg heeft twee punten meer dan KCC/SO natural, maar verloor de eerste ontmoeting in Oost-Souburg wel met 16-21. Voor beide ploegen staat er morgen in ieder geval veel op het spel, dus we kunnen een spannende wedstrijd verwachten. 

KCC/SO natural C1 - Kinderdijk C1 - Sportpark Schenkel - 14:00 uur
Voor Hoofdklasse-ploeg KCC/SO natural C1 staat weinig meer op het spel. Het heeft zich zo goed als gehandhaafd en lijkt geen kans meer te maken op de eerste plaats, aangezien PKC/SWKGroep C1 nog altijd ongeslagen is en ruim bovenaan staat. Een tweede plaats daarentegen is nog zeker mogelijk voor de Capellenaren, die morgen in actie komen tegen Kinderdijk C1. 

Kinderdijk C1 heeft nog een aantal punten nodig om zich definitief te verzekeren voor nog een jaar in de C-Aspiranten Hoofdklasse, want het wordt op de voet gevolgd door nummer 7 Achilles C1. Of dat tegen KCC/SO natural C1 mogelijk is, is nog de vraag, want de ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum was vorige week nog te sterk voor Fortuna/Delta Logistiek C1. 

In Alblasserdam eindigde de eerste ontmoeting tussen KCC/SO natural C1 en Kinderdijk C1 nog in een 6-13 overwinning voor KCC. Weet de C1 morgen wederom te winnen? 

KCC/SO natural D1 - Nieuwerkerk D1 - 11-4 
KCC/SO natural D1 mag genieten van een verdiende vrije zaterdag, want afgelopen donderdag won KCC/SO natural D1 met 11-4 van Nieuwerkerk D1. Zodoende behoudt de nog altijd ongeslagen ploeg van Steven Verhoeff en Ilona de Lange de koppositie in de D-pupillen Hoofdklasse. Morgen kan de D1 achteroverleunen en kijken naar wat TOP/Quoratio D1 en Tempo D1 tegen elkaar doen, en in mei hervat de D1 de competitie tegen Tempo D1.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties