Dinsdag 20 december 2016 speelde zowel de D1 als het 1e in de Lier tussen de kassen tegen Valto in de Zuid Holland Korfbal Cup. KCC/SO natural D1 wist na een moeizame 1e helft waarbij in het begin de doelpunten niet makkelijk vielen toch te gaan rusten met een 2-5 voorsprong. In de 2e helft werd de nul lang volgehouden, maar de eindstand kwam op 4-14 en de D1 gaat weer in de koker mee naar de kwartfinale. Na de wedstrijd van de D1 speelde het 1e.

 

KCC/SO natural trad in de beginopstelling aan met Stephan Groeneweg, Jet Ittmann en Chantal Kalkman voor de afwezige Gertjan Meerkerk, Milou Wierenga en Adriënne van Ofwegen. KCC/SO natural had nog een appeltje te schillen met Valto en wilde zo snel mogelijk af zijn van het Valto-uit-syndroom. In de vorige editie was er een davende sensatie door KCC/SO natural uit de finale te houden. Gelukkig was KCC/SO natural ditmaal enorm scherp en zorgde het ervoor dat Valto nauwelijks een kans kreeg om deze stunt nogmaals uit te voeren. Het thuisfront kon ook via de livestream meekijken, waarbij nog aan het commentaar gesleuteld moet worden, want als afwezige Meerkerk scoort volgens de livestream is dat wel heel erg apart.

Binnen 5 minuten was het 0-3 en was de bodem gelegd voor de overwinning. Allebei een aftastend begin. KCC/SO natural liet Valto nog wel dichtbij komen, 2-3 na 9 minuten, maar men stond altijd aan de goede kan van de score. KCC/SO natural bleef drukken op de aanvallen van de thuisploeg die het daardoor, mede door de schotklok, moeilijk had. Het Westlandse publiek bleef achter hun cluppie staan. Bij elk doelpunt was het "feest". Na een kwartier was het 6-9. Valto bleef bij, maar KCC/SO natural pakt, met nog 3,5 minuut voor de pauze, de grootste voorsprong op dat moment (7-12). Via 9-12 werd de ruststand op 10-13 bepaald.

Na de pauze kwam KCC/SO natural weer in een flo. Zoals ook eerder bij de competitiewedstrijd schoot men uit de startblokken. Binnen 2 minuten scoorde Groeneweg en Vos waardoor de stand direct op 10-15 werd gebracht. Van Vloten en Verberk gingen weer de grote wisseltruc uitvoeren in de 2e helft. Verhoeff werd gebracht voor meer reboundwerk. Stefan Dekkers kwam ook in het veld voor Groeneweg en pakte direct een 100% schotpercentage. Eén keer schieten, direct raak (11-16). De 11-17 was wel een lucky-goal. Bij een uitbal voor Valto, wist Valto de bal direct terug te spelen in de handen van KCC/SO natural. Met een heerlijke crosspass van Stefan Dekkers op Eliza Roest wist laastgenoemde makkelijk te scoren onder de korf. Cadeautjes worden altijd gewaardeerd in deze donkere dagen.

Toen er 5 minuten gespeeld waren, was de stand 12-18. Hierna werd er eventjes aan beide kanten niet meer gescoord. pas 5 minuten later was het Valto met de 13-18. Met nog een goede 10 minuten te gaan stond het "maar" 16-20 en zou het nog spannend kunnen worden, omdat er toch wat steekjes vielen in de afronding en pasing. Met nog 8 minuten en 17-21 op het bord na KCC/SO natural een eindsprint en zorgde ervoor dat zij de "baas" waren in de Vreeloo-hal. Via goals van Sven Wierenga, Jet Ittmann en Stephan Groeneweg  werd het 17-24. Even hierna toch weer het "stippensyndroom" bij KCC/SO natural, maar dit werd direct goedgemaakt met de 17-25 door Groeneweg. Valto scoort nog tweemaal maar KCC/SO natural bepaalt de eindstand op 19-27.

Een goede pot bekerkorfbal van de Capellenaren waardoor men in de koker meegaat naar de loting voor de kwartfinales. Valto moet nog even in de wachtkamer zitten of het tot de twee "beste verliezers" hoort en dan alsnog meegaat naar de kwartfinale.
De kwartfinale wordt in de week van 10 januari 2017 gespeeld, in onderling overleg met beide ploegen.

Doelpunten: Sven Wierenga en Stephan Groeneweg ieder 7x, Mariska Vos en Eliza Roest ieder 3x, Christian Dekkers en Stefan Dekkers ieder 2x, Chantal Kalkman, Steven Verhoeff en Jet Ittmann ieder 1x.

Interview met Richard van Vloten na de wedstrijd kun je hier zien.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 4 februari 2023 tegen DVO/Transus 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties