Zaterdag leek het net wel Playa del KCC, want wat was het extreem warm zeg. Op een normale zaterdagmiddag moesten de eerste teams van KCC/SO natural en DVO/Accountor de strijd met elkaar aangaan, wie de o zo belangrijke punten pakte voor de strijd onderin. KCC/SO natural stond er iets rooskleuriger voor dan de gasten uit Bennekom. Met geen zuchtje wind over het veld moesten beide ploegen een extra "time-out" inlassen om het vocht op pijl te houden. Waar het in Bennekom Fleur Hoek was die de 15-15 binnenschoot en een punt redde voor DVO/Accountor, was het vandaag Stephan Groeneweg die een punt voor KCC/SO natural redde. 47 seconden voor het einde knalde hij de 19-19 binnen. Achteraf bleek dit schot van groot belang te zijn aangezien AW.DTV, dat zondag tegen Blauw Wit (A) speelde, verloor waardoor het gat 4 punten bleef. 


20160507   KCC 1   DVO 1Rond de klok van 15:50 uur starte het belangrijke duel tussen KCC/SO natural en DVO/Accountor dat onder leiding stond van scheidsrechter Gerritsen en zijn assistent Leltz. KCC/SO natural versierde al na 6 seconden de eerste vrije worp. Doordat DVO/Accountor te vroeg inliep, scoorde Groeneweg in zijn 2e poging na 25 seconden de 1-0. Was de toon nu al gezet? Helaas kwamen de gasten snel terug tot 1-1 (na 1 minuut spelen). In de volle zon scoorde Steven Verhoeff in de 3e minuut de 2-1. In de 5e minuut komt DVO/Accountor terug tot 2-2. Het verdedigingsvak van de thuisploeg gaven super druk maar dat werd door de aanval niet beloond. Snel na de 2-2 stonden de gasten ineens 2-3 voor, maar Groeneweg egaliseerde middels een strafworp (3-3). Hierna werd DVO/Accountor sterker en dat betaalde zich ook uit in doelpunten. KCC/SO natural zat eventjes in een korfbaldip en moest daar snel uit zien te komen. Na 12 minuten was het 3-5. Er moest iets gebeuren. Stephan Groeneweg, die er al 2 had inlegde scoorde de 4-5. De aansluiting was er. Maar dat bleek van korte duur. Binnen 2 minuten vergroote DVO/Accountor weer de marge naar drie (4-7).

De wedstrijd begon allemaal iets feller te worden en er werd vooral gezocht naar de grens van de arbitrage. Scheidsrechter Gerritsen moest vaak ingrijpen en gaf makkelijk vrije ballen weg, terwijl een spelhervatting op zijn plaats was geweest. Gelukkig was er toen Sven Wierenga die een bevrijdend schot binnentikte (5-7). Dit was duidelijk eventjes nodig. Als Adriënne van Ofwegen dan ook een snelle aanval afrond staat het weer 6-7.

We zijn inmiddels halverwege, tijd voor een nodige drinkpauze. De coaches gebruikte deze "extra time-out" om de laatste puntjes op de I te zetten. Dat het nu ook eventjes niet lekker liep bij de Bennekommers, bleek ook wel toen er werd "gemekkerd" richting het adres van scheidsrechter Gerritsen. Nu kwam het KCC-moment. Binnen 3 minuten bogen het trio Sven Wierenga, Milou Wierenga en Adriënne van Ofwegen de stand om naar een 9-8 voorsprong. DVO/Accoutor komt terug tot 9-9, maar Demi van Oosten was onder de korf haar dame kwijt en dus scoorde ze "gewoon" de 10-9. Met nog 10 minuten op de klok miste Bob Gerritsen een strafworp. De wedstrijd kabbelde door naar het einde. Ondertussen nog verbaasde gezichten in het DVO-kamp als de arbitrage niet in hun voordeel floot. Door de grote verdedigende druk van KCC/SO natural kwamen er verbeten blikken op de gezichten van de Bennekomse aanvallers. Het wilde niet lukken. Chapeau KCC/SO natural!

Met nog een kleine 5 minuten spelen was het 10-10. Vlak voor het einde van de eerste helft een vreemde situatie dat veel irritaties in het thuiskamp opleverde. In een "duel" om de bal richting de middellijn was het Stephan Groeneweg die duidelijk de snelste was. Bob Gerritsen vond het nodig om Groeneweg een "zwieper" te geven dus iedereen dacht aan een vrije bal, behalve scheidsrechter Gerritsen. Die oordeelde dat het "slechts" een spelhervatting was. Gelukkig was het diezelfde Groeneweg die even later zijn gram haalde en KCC/SO natural met een 11-10 voorsprong de kleedkamer inschoot.

Na de thee, of beter gezegd een waterijsje, kwam DVO/Accountor het beste uit de kleedkamer. Binnen 30 seconden was het al weer 11-11 en er ontstond een wedstrijd die bol van de spanning stond, zowel op scorend vermogen als op emotioneel vlak. In minuut 2 was het Milou Wierenga die haar dame op de vierkante meter het bos instuurde voor de 12-11. De doelpunten vielen om en om en het was al weer snel 12-12. Direct gevolgd door de 12-13. Opvallend was het dat beide ploegen de aanval in de schaduw opzochten. Het was immers dik 25 graden. Mariska Brands scoorde in de 6e minuut de 13-13, gevolgd door Fleur Hoek met de 13-14 na 8 minuten. Bongers en Carolus moesten na 10 minuten ingrijpen middels een time-out. Aanvallend moesten er goede afspraken gemaakt worden. DVO/Accountor bleef in het reboundduel het lichaam opzoeken, maar het mocht allemaal van de scheidsrechter. Een minuut na de time-out tikte Verhoeff de 14-14 binnen. DVO/Acoountor counterde snel naar een 14-15, maar Groeneweg, die door Struyf werd geschaduwd kon makkelijk de 15-15 binnengooien. Tijd voor een tweede drinkpauze. KCC/SO natural pakte na de waterpauze weer de 16-15 voorsprong dankzij een doelpunt van Milou Wierenga. Groeneweg, die Struyf een lastige middag had bezorgd, kreeg een andere opponent. Marvyn Toonen kwam in het veld. Met nog ruim 16 minuten te spelen nam KCC/SO natural een tweepunts-marge (17-15). Wanneer Van den Goorbergh de 17-16 binnenschiet wordt het weer een wedstrijd.

Inmiddels moesten Jet Ittmann en Nik van der Steen zich gaan klaarmaken. Wanneer de klok nog 12 minuten aangeeft en DVO/Accountor een wel heel gemakkelijke stip mee krijgt, staan beide ploegen weer naast elkaar (17-17). Het wordt bloedstollend spannend en dat met dit weer. Met nog 10:45 op de klok "vergeet" Demi van Oosten de 18-17 binnen te tikken bij een open kans onder de korf. In plaatst van 18-17 wordt het even later 17-18 met nog 9 minuten te spelen. In deze fase zit het KCC/SO natural niet mee. DVO/Accountor komt met nog een kleine 6 minuten te gaan zelfs op 17-19 en de winst voor de Bennekommers blijkt een zekerheidje. Doordat KCC/SO natural slechts 1-schots aanvallen had, werd het lastig om terug te komen. De pases werden slordiger en de tijd tikt geniepig verder in het voordeel van de gasten uit Bennekom. DVO/Accountor gaat het aanvalsspel bewust vertragen om tijd te rekken. Maar met nog een goede 4 minuten staat wederom goalgetter Groeneweg op en via twee doelpunten uit zijn handen redt hij een punt voor KCC/SO natural.

Ondanks de abnormale weersomstandigheden is het KCC/SO natural uiteindelijk gelukt om alsnog een puntje afhandig te maken van DVO/Accountor. Maar met nog een kwartier op de klok en 17-15 voor heb je de wedstrijd uiteindelijk wel uit handen gegeven. Achteraf op zondag, want AW.DTV speelde de dag later tegen Blauw Wit (A) en verloor, kan dit ene puntje van cruciaal belang zijn in strijd om handhaving. Winst was nog beter geweest, maar je houdt de Amsterdammers op 4 punten. Met nog Blauw Wit (A) uit op 21 mei en de afsluiting op 28 mei thuis tegen Fortuna/Delta Logistiek worden het nog twee belangrijke potjes korfbal.     

Doelpunten:  Stephan Groeneweg 7x, Sven Wierenga en Milou Wierenga ieder 3x, Steven Verhoeff en Adriënne van Ofwegen ieder 2x, Demi van Oosten en Mariska Brands ieder 1x.

Nog meer foto's van deze wedstrijd vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 1 oktober 2022 tegen PKC/Vertom 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

fanshop banner 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties