Zaterdag stond in Dordrecht het belangrijke duel tegen Oranje Wit op het programma. In de seizoenvoorspelling vooraf had Oranje Wit zich op de derde plaats bedacht en KCC/Delta Logistiek op de zevende, maar tot zaterdag stonden beide ploegen gelijk met vier punten uit vier wedstrijden. Wanneer menig korfballer naar de eindstand kijkt, zou je denken dat het een bloedstollende pot hoofdklasse- korfbal was, maar schijn bedriegt. De eindstand is voor KCC/Delta Logistiek eigenlijk nooit echt in gevaar geweest. In de voorgaande wedstrijden van Oranje Wit scoorden de Dordtenaren er makke- lijk op los, gezien de 29-34 eindstand tegen SDO/Verzuim Vitaal. KCC/Delta Logistiek mocht de thuisploeg dus niet onderschatten.

KCC/Delta Logistiek startte met twee invallers, maar dat bleek voor de ploeg geen enkel probleem en laat maar weer eens zien dat we in de breedte genoeg kwaliteit hebben. Tot 3-3 ging het duel gelijk op, maar daarna nam de ploeg van Ton van der Laaken een 3 punten voorsprong die de hele wedstrijd niet meer uit handen werd gegeven. KCC/Delta Logsitiek was de hele wedstrijd de betere ploeg, scoorde over veel schijven en won na een 9-12 ruststand met 19-21. Volgende week komt de andere promovendus SDO/Verzuim Vitaal op bezoek dat goed speelt maar nog steeds nul punten heeft.

Doelpunten:
Wilrik Wassink 7x, Ingeborg Hofland en Steven Verhoeff ieder 4x, Michiel Last 2x, Jack Potter, Adriënne van Ofwegen, Esther den Boer en Wouter Schippers ieder 1x.

Later meer  

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 10 juni 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties