Voor KCC/SO natural wederom een lange reis. Zo zie je nog eens wat van korfballend Nederland. In het pittoreske Nijeveen stond de beslissende confrontatie tegen DOS’46 op het programma. Wetende dat ook DVO/Accountor-TOP/SolarCompleet op het programma staat, kon KCC/SO natural, als het eventjes mee zit dit weekend de competitie al beslissen. TOP/SolarCompleet, met een bak aan internationals, zou het toch moeten kunnen redden, maar de Sassenheimers gingen onderuit. KCC/SO natural moest winnen, want anders waren de 10 punten voorsprong op DVO/Accountor niks meer waard. DVO/Accountor vierde een klein feestje, maar het feestgedruis werd abrupt verstoord toen er een 28-31 zege op het Nijeveense scorebord verscheen.

Scheidsrechter Van der Terp uit het Drentse Steenwijk was de leidsman in dit duel. DOS’46 speelde met Wiljan Snip in de basis en KCC/SO natural begon met de vertrouwde acht. DOS’46 kwam snel uit de startblokken en wist na 10 seconden al een vrije bal te versieren. KCC/SO natural begon te gretig aan de wedstrijd wat binnen de minuut al resulteerde tot een strafworp die door DOS’46 gemist werd. Dekkers, die vanavond tegen international Visscher liep, bezorgde hem een lastige avond. Hij scoorde de 0-1 en na een snelle schotklokoverscheiding van DOS’46 is het binnen 5 minuten 0-2 door Mandy Biesbroek. DOS’46 zocht in de beginfase de heren die het moesten gaan doen. KCC/SO natural moest bij de les blijven om zich niet de kaas van het brood te laten eten. DOS’46 komt terug tot 1-2, maar via Demi van Oosten wordt het 1-3. Opvallend was het dat Visscher tegen Dekkers veelal onder de korf te vinden was. De Nijeveense spits werd gedwongen in de vang te staan. De doelpunten vallen niet heel snel achter elkaar, maar KCC/SO natural blijft aan de goede kant van de score. Wanneer de ploeg van Van Vloten en Verberk nog iets scherper was in de eerste helft zou het allemaal iets makkelijker gegaan zijn.

DOS’46 blijft de kansen zoeken en KCC/SO natural kan niet voorkomen dat de thuisploeg van een 4-6 achterstand terugkomt tot 6-6. KCC/SO natural is niet geconcentreerd in het “sluiten”. Halverwege de eerste helft komt DOS’46 zelfs voor de eerste keer op voorsprong (7-6), maar die wordt snel geëgaliseerd door Dekkers dat eventjes nodig was. Via tweemaal Dekkers en Roest is het na 16 minuten weer 8-9. DOS’46 komt op 9-9 en hierna een zeldzaam gemiste strafworp van Visscher, wat hij zelf een minuut later goed- maakt (10-9). Beide ploegen geven alles en geven elkaar nauwelijks ruimte waardoor er een leuke wedstrijd ontstaat die uiterst sportief verloopt. Met nog 6 minuten te spelen komt KCC/SO natural op 11-11. Voor de rust vallen de doelpunten niet meer zo makkelijk. Met nog 3,5 minuut te gaan staat DOS’46 met 13-11 voor. Met een heerlijke doorloper van Dekkers op snelheid wordt het 13-12 en vlak voor tijd is het KCC/SO natural dat op 13-13 komt. Dan een heerlijk moment. Geertje Hoekstra denkt met nog 1 minuut te spelen de 14-13 op het scorebord te zetten, maar Milou Wierenga dacht daar anders over. Scheidsrechter Van der Terp had hem al geteld, maar tot ontsteltenis van alle Nijeveense spelers overruled assistent-scheidsrechter Van Schagen Van der Terp en geeft hem verdedigd. Geen 14-13 maar een 13-13 ruststand.

Na de pauze is het KCC/SO natural dat niet scherp uit de kleedkamers komt. De goede aanvallen van de ploeg uit Capelle aan den IJssel blijven uit. DOS’46 geeft vol gas en binnen 3 minuten is het 15-13. KCC/SO natural komt terug tot 15-14. In Bennekom is een sensatie aanstaande. DVO/Accountor wint van TOP/Solar Compleet met 31-30 en heeft zijn laatste strohalm gegrepen. Langzamerhand komt dit bericht ook door bij de reserves en de supporters gaan achter hun ploeg staan. DOS’46 komt nog wel op 16-14, maar dan gaat KCC/SO natural erin geloven. Door doelpunten van Adrienne van Ofwegen en Gertjan Meerkerk is het in de 7e minuut weer gelijk (16-16). Beide ploegen geven elkaar weinig ruimte. Een heerlijke buzzer-beater van Dekkers (17-17) was nodig om even alles onder controle te hebben. Immers DOS’46 blijft bij en staat steeds een puntje voor. DOS’46 gaat vol in de aanval en KCC/SO natural moet bij de les blijven om niet het spoor beister te zijn. Met nog 11 minuten op de klok komt DOS’46 op een gat van twee (21-19). KCC/SO natural geeft nu wat extra druk en dat werp de vruchten af. De pases van DOS’46 worden onzorgvuldiger en zijn voor KCC/SO natural. Na de 21-20 is het binnen 2 minuten “gewoon” 21-23. KCC/SO natural viert de doelpunten uitbundig.

Hoe makkelijk de score op 21-23 komt, hoe snel de voorsprong ook weer weg is. Door twee doelpunten van Jonker is het met nog een goede 9 minuten te gaan 23-23. KCC/SO natural heeft in de 2e helft meer moeite om duels te winnen. Meerkerk zorgt eigenhandig voor de 23-24 en 23-25, maar DOS’46 sluit weer aan tot 24-25. De tijd tikt weg in het voordeel van de ploeg van Van Vloten en Verberk. Met nog 5 minuten op de klok schieten Dekkers en Meerkerk de beslissende 24-26 en 24-27 binnen. Wanneer Wierenga de 25-28 maakt, blijft de marge gehandhaafd. DOS’46 zit er doorheen en kan de stand niet meer ombuigen. Bij de stand 27-29, 3,5 minuut voor het einde lijkt het nog spannend te gaan worden. Van der Terp keurt een “hengeldoelpunt” onder de korf van Behrens af. Zijn tegenstander zou er echt tussen staan. Geen 27-30, maar die komt een minuut later alsnog. Dekkers zet zelf een actie op touw en mag eigenhandig de strafworp ook afronden. In de laatste 2 minuten gebeurt niet veel meer. Ongelukkige ballen tollen uit de Nijeveense korf en KCC/SO natural weet het al. De punten zijn binnen. Met nog 1 minuut krijgt KCC/SO natural bij het nemen van een uitbal na een doelpunt een vrije bal omdat Menno Russchen tot twee keer toe binnen armlengte start. De vrije bal wordt natuurlijk niet genomen en KCC/SO natural speelt de wedstrijd uit. Het laatste antwoord is 40 seconden voor het einde van Meerkerk (28-31).

De strijd onderin voor rechtstreekse handhaving in de Korfbal League zal zaterdag 17 maart 2018 in Capelle aan den IJssel tot een hoogtepunt komen. Dan speelt KCC/SO natural tegen DVO/Accountor en moet de ploeg uit Bennekom met 11 doelpunten of meer winnen om de play-downs te ontlopen. Zal Crum dit voor elkaar kunnen krijgen? Krijgen we weer een huzarenstukje van Van Vloten en Verberk? Bij winst kan KCC/SO natural zelfs nog als debutant op de 7e plek eindigen, op onderling resultaat met DOS’46. Toch wel een prachtig einde van een mooi debuutjaar in de Korfbal League.

Hou de website in de gaten voor meer nieuws over de kaarten voor de wedstrijd tegen DVO.

Doelpunten: Christian Dekkers 13x, Gertjan Meerkerk 8x, Eliza Roest 3x, Adriënne van Ofwegen en Milou Wierenga ieder 2x, Mandy Biesbroek, Demi van Oosten en Mark Behrens ieder 1x.

De wedstrijd nog een keer terugkijken, dat kan je hier doen.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 4 februari 2023 tegen DVO/Transus 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties