Eind september zou de eerste voorronde zijn van het schoolkorfbal toernooi van de groepen 5/6/7 in Capelle aan den IJssel. De bewust woensdag was door veel scholen echter gebombardeerd tot studiedag en zo kwam deze dag te vervallen.

Op naar dag nummer twee, 2 oktober 2019: voorrondes. Wedstrijden op 4 velden waar onder de bezielende leiding van Eelco, Daan, Kirsten, Huub en twee studenten van de HALO gestreden werd tussen de scholen die zich opgegeven hadden.

Bij groep 7 waren dat verdeeld over 2 poules de teams van: Groen van Prinsterer, Triangel 1, Wonderwind, OBS West 5, Horizon Koggerwaard, OBS West 6, OBS West 4, Triangel 2

Bij groep 5/6 waren dat verdeeld over 2 poules de teams van De Fontein, Groen van Prinsterer 1, OBS West 1, Triangel, OBS West 2, Groen van Prinsterer 2, OBS West 3.

Slechts de helft van de teams konden door naar de finale ronde later in de maand oktober dus er werd fanatiek gespeeld door de kinderen, die zich door het wat mindere weer of regenachtige weer van deze voorronde dag niet lieten tegenhouden. Helaas was er dus niet voor iedereen een plekje in de finale ronde, maar wij van KCC zijn erg blij met de deelname van alle kinderen die deze dag gespeeld hebben. Talent of geen talent, enthousiasme en inzet vinden wij heel belangrijk en ondanks het mindere weer hadden wij het idee dat de kinderen het erg naar hun zin hebben gehad.

Woensdag 16 oktober was de finale dag
Lang hebben wij getwijfeld of we buiten zouden gaan spelen of toch maar binnen. We hadden de scholen al op de hoogte gesteld dat ze buiten schoenen en binnen schoenen mee moesten nemen dus we konden nog alle kanten op. Uiteindelijk gaf de regen die viel toch de doorslag en hebben we besloten de finale dag binnen te spelen in Sporthal Schenkel.

Altijd een hoop lawaai in zo’n sporthal, maar wel lawaai van enthousiaste en fanatiek korfballende kinderen. Wat een leuke wedstrijden werden er gespeeld en dan ook nog eens met behoorlijk wat doelpunten. Ik zag uitslagen van 5-5, 4-4 en 3-8 en dat maakt het dat bij de groepen 5/6 de einduitslag in de poule tot het einde toe spannend bleef. Uiteindelijk ging hier OBS West 3 met de eer strijken. In de poule van groep 7 was het iets minder spannend, Triangel 2 werd daar uiteindelijk de trotse winnaar. De kinderen, ouders, coaches en andere belangstellenden volgenden de wedstrijden en de standen werden ook goed bijgehouden door iedereen.

winnaars groep 56 (1)   West 3 (Klein)

Nadat iedereen klaar was verzamelden we ons met zijn allen in de kantine van KCC, waar tijdens het schoolkorfbal toernooi een drankje en een hapje kon worden genuttigd dankzij de dames die achter de bar goed voor ons zorgen. Nu was het zaak om de menigte stil te krijgen om er bovenuit te komen voor de eindstanden in de poule, wie-o-wie zouden de winnaars zijn van het schoolkorfbaltoernooi 2019. Eigenlijk natuurlijk alle ploegen die op de finale dag gespeeld hadden want zij waren als beste uit de voorrondes gekomen en dat is al een hele goede prestatie. Nog even wachten op de uitslag want eerst werd ondergetekende bedankt voor het regelen van het schoolkorfbal vanuit KCC met een mooi bosje bloemen voor thuis. Ook werden de scheidsrechters bedankt die beide dagen hadden gefloten. Het motto zonder scheidsrechter geen wedstrijd gaat altijd op en dus zijn deze mensen zeer belangrijk.

winnaars groep 7 (4)   Triangel (Klein)

Alle ploegen kregen een beker en elk kind een medaille.

Voor de winnaars van beide poules was er nog een extra prijs: een cheque van KCC waarmee het winnende team wordt uitgenodigd om de korfbalwedstrijd KCC 1 – HKC 1 bij te wonen op 30 november 2019 en wellicht de mogelijkheid om op te lopen met de teams. Hierover zoekt KCC nog nader contact met de winnende teams en hopelijk zien we de winnende team / kinderen en coaches weer terug in Sporthal Schenkel op 30 november 2019 bij de eerste thuiswedstrijd van ons vlaggenschip KCC 1.

schoolkorfbal 2019   1 (Klein)

Voor de statistieken nog even de volledige uitslag van de finale dag:

Groep 5/6 Groep 7 
1e prijs West 3 1e prijs Triangel 2
2e prijs CSV 2e prijs Groen van Prinsterer
3e prijs Groen van Prinsterer 1 3e prijs West 4
4e prijs West 2 4e prijs West 5


Het was weer een mooi korfbal evenement en we hopen dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad in het om het korfbalveld en heeft genoten van alle korfballende kinderen. We vinden het altijd leuk om voor de basisscholen dit toernooi te organiseren samen met de schoolsport commissie en hopen dit nog lang te mogen doen.

We hopen de kinderen uit de groep 5/6 poule volgend jaar weer te mogen begroeten of in dezelfde poule of in de groep 7 poule. Als jullie meer weer weten over korfbal mogen jullie altijd contact zoeken met ondergetekende of gewoon met KCC (via www.kcconline.nl).

Wil je in de voorbereiding naar het schoolkorfbal toernooi van 2020 een clinic / training van ‘echte korfballers’ laat het dan even weten via de schoolsport commissie (jullie gymleerkrachten) dan kunnen we kijken wat er mogelijk is.

Iedereen bedankt voor de gezellige schoolkorfbal dagen en het leuke korfbal dat we mochten zien.

Saskia van Vlaanderen-Kanij

KCC

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 9 december 2023 tegen PKC/Vertom 1 om 15:30 uur in sporthal PKC-hal.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties