Zaterdag 13 januari stond er voor de D1 een belangrijke wedstrijd op het programma tegen medekoploper Vriendenschaar (B) D1. Maandag 8 januari had de D1 al een bekerwedstrijd tegen Vriendenschaar (H) gespeeld. Deze komt uit in de hoofdklasse en onze D1 in de eerste klasse.

Dus een mooie uitdaging. En een uitdaging was het. Uiteindelijk werd er verloren met 17-8, maar wat belangrijker is, de spelers zijn weer een mooie ervaring rijker en de trainers hebben een aantal lichtpunten gezien en ook een aantal leermomenten genoteerd. Dus daar kunnen ze mee aan de slag. Om te beginnen afgelopen zaterdag tegen Vriendenschaar (B).

Het was  wel te merken dat  het  een belangrijke wedstrijd was want ze waren best  wel zenuwachtig. Maar dat mag wel. Goede voorbereiding gehad en ook het inschieten/spelen verliep prima. Na een goede peptalk kon de wedstrijd beginnen. We begonnen erg scherp en enorm gemotiveerd. Het juiste scoreverloop weet ik niet meer maar spannend was het wel. Mooi om te zien is dat de opdrachten die  de spelers hadden meegekregen ook allemaal werden uitgevoerd. Het er bovenop zitten bij het uitverdedigen, het voorverdedigen in de verdediging en het kort erop zitten tijdens het verdedigen. Prima gedaan. Uiteraard ging het wel eens ergens mis maar dat is logisch, het kan niet gelijk allemaal perfect gaan. Zolang ze het maar blijven doen groeit het vertrouwen en gaat het ze steeds makkelijker af! We hebben Vriendenschaar (B) vooral met het uitverdedigen erg moeilijk gemaakt en het duurde dan vaak ook erg lang voordat de bal het verdedigingsvak uit was. En een gezegde is dat zolang de bal niet in de aanval is, kunnen ze ook niet scoren J. Ook aanvallend werden de opdrachten goed uitgevoerd en met gevarieerd aanvalsspel werd er best wel druk op hun verdediging gezet.

Einduitslag 9-6 in ons voordeel. Dolle vreugde uiteraard in het veld en op de tribune. Trotse trainers en ouders.

Doordat Christian Dekkers er bij de bekerwedstrijd maar half bij kon zijn en de competitiewedstrijd helemaal niet ben ik als stand-in gevraagd. Iets wat ik uiteraard graag gedaan heb aangezien het toch ook een beetje “mijn kinderen” zijn. Ik moet zeggen dat ik er trots op ben als ik zie hoe ze gegroeid zijn. En dan bedoel ik niet uiterlijk, maar in hun spel. Fantastisch om te zien. Dus complimenten aan de trainers Ilona en Christian. Maar ook aan de spelers zelf. Ga zo door, neem alles op wat ze jullie leren en breng dat ook in de wedstrijden in uitvoering. Dan gaat alles goed komen. En mocht het zijn dat ik weer een keer nodig ben dan weten jullie mij te vinden (mits ik kan uiteraard J

Stand-in coach Rob Fase

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 24 februari 2024 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 19:00 uur in sporthal De Eendracht.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties