Na 3 wedstrijden zonder zege pakte de ploeg van Thom Brandse, Remon Brands en Rob Fase eindelijk een overwinning. Monique Schneider was aanwezig bij de wedstrijd en schreef een mooi verslag.
 
Afgelopen zaterdag speelde KCC/SO natural C1 tegen Maassluis C1, en dat was voor een aantal KCC'ers een ontmoeting tegen RTC-teamgenoten, en voor Lotte Larooij bovendien een weerzien met haar oud-ploeggenoten. Op het veld troffen deze twee ploegen elkaar ook al. Toen trok het KCC/SO natural van Remon Brands, Thom Brandse en Rob Fase na een spannende wedstrijd aan het langste eind.
De C1 begon gehavend aan het duel. Isa Kranendonk en Lauren Middelkoop moesten noodgedwongen toekijken vanaf de kant. Met Thijmen Voets als vervanger van Lauren, en de overige 3 heren en 4 dames van de C1, gaan beide ploegen voortvarend van start. 
 
Maassluis scoort als eerste, maar KCC/SO natural maakt snel gelijk via een strafworp van Stijn de Lange na een doorbraak van Thijmen. Het is al snel duidelijk dat KCC/SO natural een rebound-overwicht heeft en daardoor vaak kan herhalen. Maar de schoten vallen nog niet, en ook een vrije bal levert nog geen score op.
 
Het verdedigingsvak maakt daarna een foutje bij het uitwerken waar Maassluis dankbaar gebruik van maakt: 1-2. Direct daarna maakt Koen Bückmann gelijk na een slimme pass van Elisa de Lange achter de korf: 2-2.
 
Maassluis beschikt over een paar trefzekere heren en scoort al snel de 2-3. Via een vrije bal van Rosa Schneider wordt de stand weer gelijkgetrokken. Het verdedigende vak geeft nu veel druk, met veel onderscheppingen van vooral Fenna Mol tot gevolg. Als je dame na tien minuten wordt gewisseld mag je dat gerust opvatten als een compliment! Het aanvalsvak staat wederom goed te rebounden, maar de schoten vallen er vooralsnog niet in. En dan zijn het toch weer de Maassluisse heren, die twee afstandsschoten tot doelpunt promoveren. Ondanks goed spel staat KCC/SO natural achter met 3-5.
 
Via een doorloper van Stijn, na aangeven van Fenna, wordt de stand 4-5, gevolgd door een strafworp voor Maassluis: 4-6. Na een goed schot van Lotte Larooij, die haar eigen bal afvangt, weet Koen Bückmann uit de tweede kans de 5-6 scoren. Elisa de Lange scoort vervolgens een vrije bal (ringloos!), en de stand is weer gelijk: 6-6.
 
Als Thijmen Voets, na een assist van Rosa, de 7-6 aantekent is daar de eerste voorsprong voor KCC/SO natural in de wedstrijd. Maassluis maakt via een strafworp weer gelijk: 7-7.
 
Het verdedigende vak staat nu weer als een beest te verdedigen, waarbij vooral de dames heel sterk voorverdedigen. Dit keer kan de aanval wel profiteren. Koen scoort een doorloper uit de ruimte na een mooie pass van Elisa, en Lotte scoort een afstandsschot. Met een stand van 9-7 gaan we de rust in.
 
Direct na rust scoort Rosa via een doorloper de 10-7, en vervolgens ook de 11-7 via een kort schot na een cadeautje in de afvang. Het regent nog steeds onderscheppingen en afgedwongen passfouten, en Maasluis komt er niet meer aan te pas. Via een vrije bal van Elisa (wederom ringloos), een afstandsschot van Lotte en een doorloper van Stijn loopt KCC/SO natural uit naar 14-7. Via een vrije bal komt Maasluis terug tot 14-8, maar KCC/SO natural laat zich niet meer afstoppen. Daan Stubbe en Lotte Larooij scoren beiden een afstandsschot. Stijn is veel te snel voor zijn heertje en scoort zijn derde doorloper van de ochtend, na aangeven van Rosa. Lotte volgt het goede voorbeeld, en scoort eerst een doorloper op aangeven van Koen, en daarna een afstandsschot. Ook Rosa scoort een doorloper na goed aangeven van Thijmen. De stand is inmiddels 20-9.
 
Met nog 5 minuten te spelen krijgen de D1-toppers Caitlin van Kampen en Joshua Jansen de kans om zich te laten zien, waarbij Caitlin nog bijna weet te scoren. De wedstrijd eindigt met een 'Suzanne Struikje' van Rosa, die het schot van haar dame blokt. Eindstand 20-10.
 
Na twee nederlagen tegen resp. HKV/Ons Eibernest en KOAG en een gelijkspel tegen Fortuna, was dit een prima overwinning van de C1. Goed verdedigingswerk, sterke rebounds en scores over vrijwel alle schijven. Nu is het zaak de progressie in het spel en de afronding door te zetten. Dan liggen er nog zeker mogelijkheden in deze spannende Hoofdklasse -poule.
 
Scores: Lotte 5, Rosa 4, Stijn 3+1SW, Koen 3, Elisa 2, Daan 1, Thijmen 1

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 10 juni 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties