Het was gisteren weer een succesvolle dag voor KCC/SO natural. De eerste teams werden kampioen en voor een aantal teams lijkt het kampioenschap ook steeds dichterbij te komen. Verder werden er weer veel overwinningen geboekt. Tijd dus voor een nieuwe nabeschouwing, waarin we terugblikken op de wedstrijden van speelronde 12. 

We beginnen met KCC/SO natural A4, dat met 9-10 won van Vitesse A3. Volgende week kan de A4 het kampioenschap pakken, mits het dan wint van IJsselvogels A3. KCC/SO natural B3 is ook nog altijd in de race voor de eerste plaats, nadat het met 9-15 won van WION B1. De krappe 13-14 zege van KCC/SO natural 6 zorgde ervoor dat de tweede plaats, wat recht geeft op promotie naar de reserve 3e klasse, zo goed als binnen is. Ook maakt het team nog altijd kans op het kampioenschap. De wedstrijd volgende week tegen Vriendenschaar 4 uit Hardinxveld-Giessendam is cruciaal en zal dan ook gewonnen moeten worden. KCC/SO natural 4 is kampioen na een 20-11 overwinning op VEO 3. Hiermee promoveert het 'vierde' naar de Reserve Overgangsklasse. Van harte! Zodoende hebben we volgend zaalseizoen liefst twee teams in de Reserve Overgangsklasse, want KCC/SO natural 3 heeft zich gisteren gehandhaafd door met liefst 30-16 van het reeds gedegradeerde HKC 2 te winnen. Door de overwinning is de vierde plaats ook zo goed als binnen. 

KCC/SO natural - TOP (A) - Uitslag: 23-19
De belangen waren bij beide teams groot. TOP moest eigenlijk winnen om aan te haken bij de top-3 en om kans te houden op de kruisfinales, terwijl KCC/SO natural nog wat recht te zetten had na het debacle in Arnemuiden en daarnaast kon het zich definitief verzekeren van de eerste plaats in de poule. 

Adriënne van Ofwegen (1-0) en Mariska Vos (2-0) openden de felle strijd waarbij overtredingen niet consequent bestraft werden door het arbitrale duo. Typerend waren misschien wel de af en toe makkelijk gegeven strafworpen aan TOP, waar KCC/SO natural voor een soortgelijke overtreding een vrije bal of minder kreeg. Wel mochten de Capellenaren van geluk spreken dat Milou Wierenga geen kaart kreeg na een harde overtreding tot Anita de Ridder, tot ergernis van TOP-coach Arco Goedkoop, die reageerde met een actie waarvan de Voetbal Inside-heren ongetwijfeld hadden genoten. Het leverde hem overigens wel geel op, en nadat hij het niet eens was met die kaart, kreeg hij zijn tweede gele prent gepresenteerd, waarna hij kon inrukken. 

KCC/SO natural kwam gisteren niet echt in de problemen en breidde de 2-0 voorsprong uit naar 5-2 en 7-3 om met 15-10 de rust in te gaan. De marge van 5 werd lange tijd vastgehouden, maar na de 21-16 kwam TOP langzamerhand terug. TOP benutte de strafworp, die volgde uit de harde overtreding van Wierenga en de rode kaart van Arco Goedkoop, en kwam daarna terug tot 21-18. Daarna was het Milou Wierenga die van ver voor de 22-18 zorgde. In de 5 daaropvolgende minuten werd niet gescoord, en in de slotminuut scoorden KCC/SO natural en TOP (A) nog een keer, waardoor de wedstrijd in 23-19 eindigde. 

Uitgebreid verslag leest u binnenkort hier 
Wedstrijd terugkijken? Dat kan hier

KCC/SO natural 2 - TOP (A) 2 - Uitslag: 26-26
De kampioenschapswedstrijd van KCC/SO natural 2 verliep gisteren niet zoals verwacht. De ploeg van Robin Diepenhorst verspeelde gisteren een punt tegen nummer 2 TOP 2. Uiteindelijk werd dat punt toch met enige opluchting ontvangen, want het zag er lange tijd naar uit dat TOP er met de overwinning vandoor zou gaan. 

KCC/SO natural startte uitstekend met een snelle 4-0 voorsprong op de rood-witten. Na de 7-2 kwam de ploeg uit Arnemuiden terug tot 10-9, waarna KCC/SO natural 2 met een kleine 13-12 voorsprong de rust inging. In het begin van de tweede helft nam KCC/SO natural 2 het initiatief waardoor het uitliep naar een 15-12 voorsprong. Wederom kwam TOP terug om vervolgens voor de 17-17 gelijkmaker te zorgen. Daarna zorgde een heer van TOP 2 via een werkelijk prachtige wijze op een 17-18 voorsprong (gelukkig was er een camera aanwezig). KCC stond erbij en keek ernaar, en moest opeens in de achtervolging. Het kwam telkens op gelijke hoogte, waarna TOP weer op voorsprong kwam. Na de 21-21 sloeg TOP haar slag en kwam op een 21-24 voorsprong. 

Uiteindelijk wist KCC/SO natural 2 weer terug te komen om vervolgens de 25-25 te maken, maar niet snel daarna zorgde TOP weer voor de 25-26. Met dertig seconden te gaan wist KCC/SO natural 2 toch nog een punt te slepen uit deze zware wedstrijd. Eindstand: 26-26. 

Door het gelijkspel stelt de ploeg van Robin Diepenhorst het kampioenschap nog een weekje uit. Volgende week kan het tweede het kampioenschap ook in eigen huis behalen. Dan moet er wel gewonnen of gelijkgespeeld worden tegen DeetosSnel.

KCC/SO natural A1 - Achilles A1 - Uitslag: 25-16
De A1 van Sander Jacob en Henk-Jan Schippers pakte gisteren de laatste strohalm in de strijd tegen degradatie door met 25-16 te winnen van nummer laatst Achilles A1. Door de overwinning op de ploeg uit Den Haag, die al gedegradeerd is, heeft het weer evenveel punten als TOP/Quoratio A1. Dit zou aan het einde van het seizoen handhaving betekenen, maar TOP/Quoratio A1 heeft twee wedstrijden minder gespeeld dan KCC/SO natural, dus is het nog billenknijpen voor de ploeg uit Capelle aan den IJssel. Wellicht kan KCC/SO natural nog punten pakken in de komende wedstrijden tegen DeetosSnel A1 en Fortuna/Delta Logistiek A1, die beide al uitgespeeld zijn. 

KCC/SO natural B1 - PKC/SWKGroep B1 - Uitslag: 18-24
KCC/SO natural B1 wist gisteren geen gevolg te geven aan de uitstekende overwining op Oranje Wit B1. PKC/SWKGroep was gisteren met 18-24 te sterk voor de ploeg van Wouter Schippers en Remon Brands. Hierdoor maakt de ploeg uit Papendrecht nog een kleine kans op de kruisfinales, terwijl KCC/SO natural B1 zo goed als uitgespeeld is. De vierde plaats lijkt voor hen het maximale. Volgende week komt KCC/SO natural B1 in actie tegen DeetosSnel B1, dat de eerste plaats en deelname aan de play-offs wil verzekeren. 

KCC/SO natural C1 - Achilles C1 - Uitslag: 17-7
KCC/SO natural zet de ijzersterke reeks ook voort tegen Achilles C1. De ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum was gisteren met 17-7 te sterk voor de degradant uit Den Haag, waardoor het Fortuna/Delta Logistiek achter zich houdt. Later die middag bleek De Meervogels C1 verloren te hebben van ONDO C1, waardoor KCC/SO natural C1 nu zelfs bovenaan staat in de C-Aspiranten Hoofdklasse. Waar gaat dit eindigen? Gaat KCC/SO natural C1 meedoen aan het Nederlands Kampioenschap voor de C-junioren? De Capelse talenten kunnen zich volgende week al verzekeren van deelname aan het NK, maar dan moet er wel gewonnen worden van Fortuna, en dat is een lastige tegenstander. 

KCC/SO natural D1 - Groen Geel D1 - Uitslag: 17-8
Het begint ook steeds beter te draaien bij KCC/SO natural D1. Twee weken geleden werd Tempo D1 verslagen, terwijl daar eerder nog van verloren werd, vorige week won de D1 nog met 10-16 van Victum D1, en gisteren werd er een ruime zege geboekt op Groen Geel D1. Volgens coach Ilona de Lange speelde de D1 een goede wedstrijd, waardoor het al snel de voorsprong op Groen Geel D1 pakte en deze de hele wedstrijd vasthield. Uiteindelijk werd er met 17-8 gewonnen, terwijl er uit in Wormer 'slechts' met 8-11 gewonnen werd. De D1 laat zien dat het gegroeid is en is steeds beter gaan spelen. We zijn benieuwd wat de D1 volgende week tegen KZ/Hiltex in petto heeft.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 24 februari 2024 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 19:00 uur in sporthal De Eendracht.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties