Op de laatste woensdag in de Kerstvakantie vond in Sporthal Schenkel de eerste editie van Korfbal WinterFUN plaats. Maar liefst 56 kinderen uit de basisschoolleeftijd, waaronder 16 KCC-leden, vermaakten zich een hele middag met allerlei (bal)spelletjes met een knipoog naar het korfbal.

grote bal

Dat de belangstelling groot was bleek aan het begin van de middag. Bij de inschrijftafel ontstond een rij die zich tot buiten toe uitstrekte. Nadat alle kinderen waren opgevangen door de groepsbegeleiders startten we in de sporthal met de warming-up dans. Hierna verspreidden de drie leeftijdsgroepen zich over de zaal en legden de kinderen een parcours van allerlei spellen af. Van pionnenroof tot skippyballen en van boter-kaas-eieren tot schieten op de korf. Aan het eind van de middag werd het laatste restje energie aangewend voor een geweldige gezamenlijke 'cha-cha-slide', onder leiding van Wietse, Anne, Niels, Manouk, Koen, Jefta en Merel, die meer blijken te kunnen dan goed korfballen.

Vermoeid maar voldaan stortte iedereen zich daarna op de ranja, pannekoeken en broodjes knakworst. Tijdens het eten werden de deelnemers toegesproken door bestuursleden Cor van Os en Bert Wierenga, en kregen alle kinderen persoonlijk een korfbaldiploma en een strippenkaart voor vervolgtrainingen uitgereikt. Een aantal kinderen gaan we zeker nog eens terugzien!

eten

We hebben na afloop veel complimenten gekregen van de deelnemers en hun ouders, en we zagen veel blije gezichten. Kortom, een geslaagd experiment! Niet in de laatste plaats door de vele enthousiaste vrijwilligers. Saskia, Antine, Esther, Nanaz, Wim, Steven, Manouk, Remon, Koen, Niels, Lucas, Wietse, Anne, Floor, Merel, Jefta, Sabine, Gerbert, Anja, Sander, Rosa, Mara, Maaike, Kirsten, Peter en Quinta: jullie waren geweldig!

vrijwilligers

Peter Dorsman maakte deze middag nog veel meer leuke foto's die je hier kunt vinden.

Groetjes van een zeer tevreden schoolkorfbalcommissie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Jopie Schippers
Corine Postma
Cora Heine
Marjan Brands
Els den Hollander
Esther Lezer
Monique Schneider

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 2 maart 2024 tegen LDODK/Rinsma Modeplein 1 om 19:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties