Gisteren streed de top van het Capelse schoolkorfbal tegen elkaar op de velden van KCC/SO natural. In totaal deden acht teams, verdeeld over twee leeftijdsklassen mee aan de finaleronde.

Om de finaleronde te bereiken moesten de schoolteams de voorrondes doorkomen, die een paar weken voor de finale georganiseerd werden. Uiteindelijk waren bij de groepen 5 en 6 Capelse Schoolvereniging (CSV) 1 en 2, OBS West, en De Fontein 2 de gelukkigen die door mochten stromen naar de finales. Bij de groepen 7 namen West 1, West 3, CSV en De Triangel 2 deel aan de finale.

Waar het drie weken geleden nog bloedheet was op Sportpark Schenkel, was het gisteren ijskoud. Gelukkig merkten de fanatieke spelers hier weinig van. Zij renden de longen uit hun lijf en streden voor werkelijk elke bal, soms iets té fanatiek, maar meestal fair, en anders waren onze scheidsrechters aanwezig om in te grijpen. Vreugde en teleurstelling wisselden elkaar af, maar uiteindelijk stonden alle teams weer gemotiveerd aan de volgende wedstrijd.

Bij de groepen 5 en 6 ging het gelijk op. West en Fontein 2 begonnen zeer overtuigend aan het toernooi en wonnen allebei hun eerste wedstrijd. CSV 1 en 2 werden verslagen in de eerste wedstrijd. Deze twee teams streden de ronde erna meteen om de eerste punten, waar CSV 1 met 1-0 te sterk was voor haar schoolgenoten. In de ronde erna was Fontein 2 te sterk voor West. Deze wedstrijd bleek de beslissende, want de Fontein maakte in de laatste wedstrijd geen fouten en werd winnaar bij de groepen 5 en 6. Gefeliciteerd!

Eindstand groepen 5 en 6:
1. De Fontein 2
2. West
3. CSV 1
4. CSV 2

Bij de groepen 7 was het ook erg spannend. West 1 en Triangel 2 waren de sterkste in de poule, alhoewel West 3 en CSV ook lieten zien dat ze prima konden korfballen. De beslissende wedstrijd om toernooiwinst werd gespeeld tussen Triangel 2 en West 2. De 'uitplóeg' kwam al zeer snel op een 0-1 voorsprong en hield deze lange tijd vast. Hierna keerde Triangel de 0-1 achterstand om tot een 4-1 voorsprong. West 1 deed nog wat terug (4-2), maar daar bleef het bij, waardoor Triangel 2 winnaar werd bij de groepen 7. Gefeliciteerd!

Eindstand groepen 7
1. Triangel 2
2. West 1
3. CSV
4. West 3

Na de wedstrijden volgde de prijsuitreiking door Cor van Os. Niet alleen de winnaars kregen een gingen naar huis met een prijs, maar ook de andere teams kregen een mooie beker voor hun uitstekende prestaties en inzet. De Triangel en De Fontein krijgen gratis extra trainingen van KCC/SO natural in de voorbereiding op de provinciale kampioenschappen. 

Al met al weer een geslaagd schoolkorfbaltoernooi bij KCC/SO natural. Allereerst natuurlijk de organisator bedankt voor de inzet. Daarnaast willen wij alle vrijwilligers en in het speciaal het barpersoneel, Sander Souren, Willem de Haas, Saskia van Vlaanderen-Kanij, Joost Schellaars en Ivette Voordendag bedanken. Zonder onze vrijwilligers was het schoolkorfbal geen succes geworden.

Ook willen wij natuurlijk alle scholen, kinderen, coaches en ouders bedanken voor hun aanwezigheid, enthousiasme en inzet. We zien jullie graag nog eens terug bij KCC/SO natural.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 16 december 2023 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 18:45 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties