Het is weer tijd voor een nieuwe nabeschouwing, waarin we terugblikken op de prestaties van de KCC-teams dit seizoen. Dit keer werden de meeste overwinningen bij de senioren en A-jeugd behaald. 5 van de 8 seniorenteams zegevierden afgelopen weekend en ook alle A-teams wonnen. Aangezien ik in Poortugaal was voor mijn examenwedstrijd, heb ik weinig meegekregen van de KCC-wedstrijden. Gelukkig wisten nog een aantal mensen wat te vertellen over hun wedstrijden.

 

Een knappe prestatie van KCC/SO natural 5, dat nu eindelijk haar eerste punten binnen heeft. Zij speelden gisteren tegen Velocitas 2, een van hun directe concurrenten in de strijd tegen degradatie. Het bleef lange tijd spannend, maar uiteindelijk was KCC/SO natural in eigen huis met 13-10 de sterkste. Een opsteker voor de ploeg, dat nu stijgt naar de tweede plaats en Velocitas 2 en ONDO 2 onder zich houdt. KCC/SO natural 7 verraste tegen koploper Nieuwerkerk 7, dat met afstand de sterkste in de poule is. Thuis werd er met 14-12 gewonnen, waardoor het zevende nog een kleine kans houdt op de tweede plaats. Ook de uitslag van KCC/SO natural 10 is het vermelden waard, want zij lieten gisteren geen enkel doelpunt door. Terwijl er thuis nog met 5-5 gelijk gespeeld werd tegen NIO, werd er gisteren uit met 0-8 gewonnen. De ervaren ploeg heeft nog alle kansen op het kampioenschap, en kan het volgende week al beslissen tegen directe concurrent Olympia 5. 

KCC/SO natural A3 was vorige week al kampioen, maar wilde uiteraard thuis het feestje vieren tegen Reeuwijk A1. Dat ging gisteren niet al te makkelijk. De wedstrijd kwam al traag op gang en de ploeg van Antine Dorsman en Stefan Dekkers had veel moeite met haar tegenstander, maar uiteindelijk werd er met 8-7 gewonnen. Een uitstekende prestatie van de A3. Het is nu echt kampioen en is nog altijd ongeslagen. Volgende week kunnen zij ongeslagen kampioen worden tegen Luno A2.

Sporting Delta A1 - KCC/SO natural A1 
Deze wedstrijd zou dé topper worden in de Overgangsklasse. Beide ploegen deelden tot afgelopen zaterdag de koppositie en waren nog ongeslagen. Een van de twee ploegen zou dus de andere haar eerste nederlaag toe kunnen brengen.

KCC/SO natural A1 begon matig aan de wedstrijd en zag Sporting Delta A1 de voorsprong pakken. Na de 4-3 tussenstand begon de 'KCC-diesel' te werken en Sporting Delta had hier niets op in te brengen. De ploeg van Sander Jacob en Henk-Jan Schippers liep uit naar een 5-15 tussenstand en daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Sporting Delta begon wel sterk aan de tweede helft, maar KCC/SO natural A1 bleef meescoren. De zwart-witten wonnen uiteindelijk met 14-24, al had de uitslag groter uit kunnen vallen. 

Door de overwinning loopt KCC/SO natural A1 weg bij haar directe concurrent Sporting Delta A1. KCC/SO natural heeft na 5 rondes 10 punten, gevolgd door nummer 2 Sporting Delta (8 punten) en nummers 3 PKC/SWKGroep A2 en Fortis A1 (6 punten). Volgende week speelt de A1 thuis tegen KCR A1. 

Oranje Wit B1 - KCC/SO natural B1 
Het is de B1 van Wouter Schippers en Remon Brands niet gelukt om punten te pakken in Dordrecht. Tegen concurrent Oranje Wit B1 verloor de ploeg met 16-13. Door de nederlaag staat KCC/SO natural B1 nog altijd gedeeld zesde, samen met Fortis B1. Het ziet Oranje Wit afstand nemen van de gevarenzone.

Volgende week moeten er echt punten gepakt worden om afstand te nemen van de zevende en achtste plaats. Dan speelt de B1 thuis tegen Vriendenschaar B1, dat nog altijd op zoek is naar de eerste punten. 

Oranje Wit C1 - KCC/SO natural C1 
KCC/SO natural was na de nederlaag tegen PKC/SWKGroep C1 in de flow en won al haar wedstrijden. Gisteren speelde de C1 tegen Oranje Wit C1. Zou KCC/SO natural C1 ook in Dordrecht punten kunnen pakken? 

Het antwoord is nee. De C1 leed gisteren haar tweede nederlaag van het seizoen. Volgens coach Wilco Knops liep de C1 al snel achter de feiten aan, was het te lief voor haar tegenstander, en was er regelmatig sprake van een wandeltempo. Oranje Wit C1 kon hiervan profiteren en won uiteindelijk met 15-8. 

Door de nederlaag van Fortuna/Delta Logistiek C1 tegen PKC/SWKGroep C1 staat KCC/SO natural C1 nog altijd gedeeld tweede met de ploeg uit Delft. PKC/SWKGroep C1, de koploper van de poule, heeft na vijf wedstrijden al 4 punten voorsrpong op beide ploegen. Volgende week speelt KCC/SO natural C1 tegen KCR C1, dat haar enige puntje pakte tegen Oranje Wit C1. 

Vitesse D1 - KCC/SO natural D1 
KCC/SO natural D1, de ploeg van Steven Verhoeff en Ilona de Lange, speelde gisteren in Barendrecht tegen Vitesse D1 en won met 6-12 van de nummer laatst in de poule. Door de overwinning staat de D1 nog altijd gedeeld bovenaan met Fortuna/Delta Logistiek. Laat dat toevallig de tegenstander zijn volgende week. Beide teams zullen dan gaan uitmaken wie van de twee kampioen wordt.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 4 februari 2023 tegen DVO/Transus 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties