Afgelopen zaterdag moetsen we weer eens thuis aanstreden tegen de koploper Avanti 4 uit Pijnacker. De uitwedstrijd hadden wij met 12-17 gewonnen maar desondanks staan zij bovenaan en wij bijna onderaan. Wij weten het net in de slotfase niet vast te houden en verliezen elke keer nipt met 1 of 2 punten verschil. En als je weet dat het in deze ploeg zit  zou je verwachten dat we het een keertje  tot een goed einde moeten kunnen brengen. Met Marcel gelukkig weer helemaal hersteld van zijn blessure( alleen conditioneel nog niet de oude) begonnen we de wedstrijd 's avonds om 20.05 uur.

Het begon in een hhog tempo en de stand ging gelijk op tot 2-2 toen Avanti een gat wist te slaan van 4 punten(3-7). Omdat het al zo vroeg in de wedstrijd gebeurde waren we niet in paniek en via lange aanvallen en goed spel scoorden wij in deze periode 5 doelpunten achter elkaar en was de stand ineens weer 8-7 voor ons.  Maar bij rust was het alweer gelijk 9-9 en hadden wij het gevoel dat er deze keer echt iets te halen viel, mits we als team zouden blijven spelen, verdedigend geconcentreerd blijven en  aanvallend de juiste kansen zouden pakken.

De tweede helft was bloedstollend.  Avanti scoorde binnen de minuut de 9-10  en elke keer was het stuivertje wisselen, dan wij weer voor , dan zij weer voor. Bij 13-11 in ons voordeel hadden we het gevoel dat we dit uit moesten bouwen, maar ook nu weer lukte dat ons niet. Avanti kwam weer terug tot 14-14 toen dat dat syndroom van de laatste weken weer om de hoek kwam kijken. Het syndroom van dat we in de slotfase de winst uit handen laten glijden.  Maar............ het geluk was deze keer met ons, want in een zinderende slotfase scoorde Sofie de winnende en was het met nog 1 minuut  te spelen een kwestie van uitspelen en geen fouten meer maken. Met een 16-15 eindstand floot de scheidsrechter af en konden wij 2 punten bijschrijven na een zeer boeiende wedstrijd.

Nick fase , Niels de Gelder en Koen Houkes bedankt voor het reserve staan.

Statistiek: Sofie en Wouter 4x, Gerbert 3x, Nienke, Marcel, Willem, Sheetal en Koen allen 1x.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 10 juni 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties