Ondanks de nipte en tevens onverdiende nederlaag van verleden week tegen het sterke PKC heerst bij coach Dieperhorst de stellige overtuiging dat KCC/Delta Logistiek 2 mee kan draaien in de top van de Reserve Ereklasse. Gezien de sterkte van onze selectie moet dat mogelijk zijn. Afgelopen zaterdag moest dat bevestigd worden met een ruime overwinning op KVS. Maar ook KVS, dat verleden week Nieuwerkerk versloeg, kwam met dit voornemen naar Capelle. De omstandigheden leken perfect om er een mooi potje van te maken.

KCC/Delta Logistiek maakte er inderdaad een potje van. Met een debuterende Rosanne, die na een slepende blessure haar eerste minuten mocht maken, begon de wedstrijd stroef. Aan beide zijden werd er matig geacteerd. Rosanne gaf wel meteen haar visitekaartje af door uit een vrije bal de 1-1 te scoren. De 2e aanval had wat meer moeite. Jack kon, ook al na een blessure, zijn draai nog niet vinden en Stefan had meer bemoeienis met de scheidsrechter dan met zijn spel. Beide spelers zouden zich, in de loop van de wedstrijd, uitstekend herstellen. Zo ging het tot 3-3 gelijk op. We waren toen weliswaar al 20 minuten op gang en Rosanne had inmiddels plaats gemaakt voor Ruth. In die periode liep het allemaal wat beter bij de Capellenaren. Zonder echt tot het gaatje te gaan liepen we uit naar 6-3 om dat even zo makkelijk weer weg te geven. KCC had het betere van het spel en de 9-7, een tip-in van Stefan, was een beauty . Voor het rustsignaal werd de score nog naar 11-8 gebracht. Het definitieve gaatje leek geslagen. Het was nu nog een kwestie van attent blijven en meescoren.

Dat scoren lukte wel maar dat attent blijven bleek wat teveel gevraagd. Ondanks de 12-8 meteen na rust lieten de zwartwitten het weer uit de handen glippen. Na 8 minuten in de 2e helft was het al weer 12-11. Hallo, wakker worden. En inderdaad, in no-time stond de teller op 15 en was het weer tijd voor een dutje. Dus Demi in de plaats van Manouk. Even wat vers bloed maar ook de Scheveningers maakten gebruik van de siësta. Het duurde 8 minuten alvorens zij als eersten de ban doorbraken. 15-12. En met nog 11 minuten op de klok vonden zij zelfs weer de aansluiting en leek er nog een spannend einde in het verschiet te liggen. 16-15. Als dan binnen 2 minuten de stand naar 18-15 wordt getild en het verschil weer op 3 punten is gebracht nemen ook de vele toeschouwers langs het veld aan dat het nu wel een bekeken zaak zal zijn. Maar zelfs de stand 19-16 met nog tweeënhalve minuut te spelen kan de spelers niet tot rust brengen. Als bij de stand 19-17, met nog 40 seconden te gaan, knullig balverlies wordt geleden bij de middenlijn grijpt KVS dit buitenkansje aan om nog tegen te scoren. 35 seconden uitspelen moet toch niet zo moeilijk zijn. KVS maakt een bewuste overtreding en een vrije worp is de beloning. De zojuist ingevallen Nolan neemt de bal. Hij lijkt niet van plan de bal omhoog te brengen. Hij twijfelt, maar de ruimte die hem gelaten wordt blijkt onweerstaanbaar. En, u raad het al, de bal gaat mis. KVS krijgt nog 20 seconden de kans om langszij te komen. Twee schotpogingen en evenzovele missers later fluit de uitstekend leidende scheidsrechter af. Gelukkig, de punten zijn binnen.

Maar wat hebben we het onszelf moeilijk gemaakt. We waren de veel betere ploeg maar de vele slordigheden deden ons bijna de das om. Ik ga er van uit dat dit eenmalig was. Tegen ploegen als Dalto en DVO kunnen we ons dat zeker niet permitteren maar ook tegen Nieuwerkerk, volgend weekend onze tegenstander, kunnen we deze fratsen beter achterwege laten.

Doelpunten: Stephan 6, Jack 4, Michael 3, Michiel 2, Ruth 2, Rosanne en Manouk ieder 1.

Meer foto's van deze wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op maandag 15 april 2024 tegen TOP/IAA fresh 1 om 20:30 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties