DE C3 VECHT ZICH EEN SLAG IN DE RONDTE en een gelijkspel zou meer recht hebben gedaan aan de wedstrijd. Maar helaas, het bleef steken op 5-6. Deze wedstrijd kenmerkte zich door een gebrek aan wissels bij de C3 en een dubbele bezetting bij Korbis. Er zaten net zoveel spelers op de bank als in het veld, terwijl de bank bij de C3 helemaal leeg was. Andere bijzonderheden waren dat de bal in de tweede helft steeds uit de korf draaide, dat de vrije ballen er niet in wilden, dat er een vast baken stond bij de middellijn die alle ballen ving en dat Korbis er nauwelijks aan te pas kwam in de tweede helft.

De C3 wist een snelle achterstand van 3-1 weg te werken naar een gelijkspel, maar ging helaas toch de rust in met 3-5. In aanval werd gestart met Banoe, Vincent, Can en Marieke. Diverse mooi opgezette aanvallen door de combinatie Can en Marieke leidden maar steeds niet tot een treffer. Korbis zat er heel fel bovenop. Na de eerste gelijkmaker door Can, scoorde Korbis vrij snel nog twee keer. Banoe maakte het tweede punt en de derde gelijkmaker kwam dan toch uit de combinatie Can Marieke Can. Vincent verricht vervolgens heel goed verdedigend werk, maar helaas de schoten van Carlijn en Laura gaan er niet in. Bij Korbis dus wel en we gaan de rust in met 3-5.

De tweede helft laat de C3 zien wat ze waard zijn. Laura heeft een vaste steady plek bij de middellijn genomen en alle ballen die over de middellijn gaan worden mooi door haar opgevangen en uitgespeeld. Door de felle verdediging van Korbis wordt er regelmatig in het voordeel van KCC/Delta Logistiek gefloten en er mag tot twee keer toe een vrije worp worden genomen. Daar mag nog even op geoefend worden want helaas, beide gingen mis. Het wordt alsnog 6-3, maar dan gebeurt het. Carlijn onderschept met regelmaat de bal en in de aanval proberen alle spelers te scoren. Het lukt Vincent om de vierde treffer te maken. Korbis neemt het dan weer even over. Ze schieten en vangen af, schieten en vangen af. De C3 verdedigt wel, maar komt er niet aan te pas. Maar dan gaan ze los. Typerend voor de felle verdediging is dat 1 Korbismeisje wel 3 tot 4 minuten met de bal in haar hand moet staan, omdat de spelers zich niet kunnen vrijlopen. De C3 zit er bovenop. Carlijn schiet, Laura schiet, Sieb schiet en Mark schiet. Allemaal mis. Ze wippen er gewoon uit. Of floepen er uit. Of draaien er uit. Of cirkelen er omheen. Kortom, niet erin dus. Laura geeft een paar keer een goede pass en uit een mooie aanval Mark Laura Mark komt de vijfde score. Uit nog weer zo’n opzet volgt het zesde punt, maar helaas die wordt afgefloten. Ze vechten hard door, proberen uit alle macht, maar helaas. Helaas. Helaas. Goed gespeeld en een leerzame ervaring.

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 20 april 2024 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 17:00 uur.