Bij deze wedstrijd vallen een paar dingen op: het late tijdstip, de aanwezigheid van aardig wat publiek (waarschijnlijk mede door dit tijdstip), de klamme handjes bij de verslaggever, veel vrije ballen, vreemde fluitsignalen, een aantal verdedigende schoten en een hele coole invaller uit de D2: Tijmen. Verder veel schoten, gezien de eindstand ook heel veel mis geschoten, veel heel goed opgezette doorlopers en en start van de wedstrijd die in het teken staat van de nodige zenuwen.

In de aanval starten Banoe, Marieke, Nick en Tijmen, waarbij de eerste poging niet tot een score leidt. Na een mooie onderschepping van Laura mogen ze het opnieuw proberen. Even een samenvatting van een paar aanvallen: Nick mis, Marieke mis, Nick mis, tussendoor even naar de verdediging en opnieuw Nick mis, Tijmen mis, onderschepping door Mark bij de verdediging en opnieuw mis, maar dan….. na een geweldige interventie van Florian, die de bal vanuit het publiek aan de zijlijn aanreikt, komt uit een top doorloper van Marieke en Nick de eerste score. Van Nick. Bij de verdediging zitten Laura en Carlijn er een paar keer tussen, maar slaagt de verdediging er niet in Korbis van een tegenscore te weerhouden. Het is 1-1. De nieuwe aanvallende ploeg gaat het ook maar eens proberen. Laura mis, Mark mis, Laura mis. Maar dan na een onderschepping van Laura…. Mark…. raak. Nick zit er diverse keren goed tussen met zijn lange armen en ook Tijmen verricht prima verdedigingswerk. In de aanval wordt goed rondgespeeld door Vincent en Mark. Na een mooie doorloper van Vincent en Carlijn, lukt het Mark van afstand de derde treffer te scoren. 3-1 voor KCC/Delta Logistiek. Maar dan….. daar gaat Korbis helemaal los enwe stappen met een 4-3 achterstand de rust in.

Na een peptalk in de pauze, NIET BANG ZIJN, gaat het na de rust helemaal los. Niet alleen bij KCC/Delta Logistiek. Korbis is buitengewoon fel en zit er bovenop. Na een mooie onderschepping van Marieke komt er een leuk ping-pong spel tot stand. Aanval-verdediging-aanval-verdediging. Schoten van Mark, Laura, doorlopers van Laura en Mark, maar uiteindelijk komt uit de doorloper van Carlijn en Mark de gelijkmaker. Na een verdedigd schot van Nick, revancheert hij zich met een strafworp: 5-4. Dan volgen er twee vrije ballen, waar geen bal van te snappen valt, maar KCC/Delta Logistiek krijgt de bal, dus wat maakt het uit. Tijmen schiet, mis, maar Banoe zorgt voor de zesde score. Dan blijft het heel lang alsnog spannend. Want twee punten verschil is zo weggegeven. Nick mept er een paar keer goed op los, op de bal, Banoe en Tijmen zitten er stak tussen en na een mooie onderschepping van Banoe komt de bal weer bij de aanval. Er zijn veel mooie pogingen, maar het leidt tot niets. In de achtste minuut voor het einde wordt, ik citeer iemand uit het publiek ‘een hele belangrijke goal ‘ gemaakt. Laura onderschept een bal en maakt meteen de zevende score. Carlijn vliegt daarna nog een aantal keren tussen verdediging en de bal, er worden wat spelers gepletl en er wordt gefloten voor verdedigde schoten, die gelukkig niet zitten en uiteindelijk klinkt het eindsignaal. Pfffffft. Eindstand 7-4. Een hele leuke wedstrijd. En Tijmen. Bedankt. Je was een belangrijke invaller. 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 9 december 2023 tegen PKC/Vertom 1 om 15:30 uur in sporthal PKC-hal.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties