KCC/Delta Logistiek A1 heeft met een 23-21 overwinning op DSC A1 de kans op een plek in de kruisfinales met beide handen aangegrepen en staat nu op een gedeelde 2e plaats in de Junioren Hoofdklasse B.

Een aantal weken geleden heb ik een trilogie, ook wel drieluik genoemd, in het leven geroepen en heb de afzonderlijke delen, missies genoemd. Afgelopen zaterdag was de laatste missie, een confrontatie met een van de topploegen uit de Junioren Hoofdklasse, DSC uit Eindhoven. Winst was daarbij het enige doel. Een redelijk gevulde Schenkelhal zorgde voor de nodige ambiance.

De koptekst doet vermoeden dat het een bijzonder spannend schouwspel is geweest. Niets is minder waar. KCC/Delta Logistiek A1 liep vanaf de 10e minuut achter de feiten aan. DSC had een 2-6 voorsprong genomen en zou deze vierpuntsvoorsprong koesteren tot 8 minuten voor tijd als Mark van afstand de 17-20 laat noteren. Eigenlijk was er toen nog geen vuiltje aan de lucht voor de Eindhovenaren. KCC/Delta Logistiek was in die tussenliggende periode zesmaal tot 2 punten terug gekomen maar evenzovele malen bracht DSC de marge weer op 4 punten. Voornamelijk Mark, Milou en een ijzersterke Chantal waren in die periode verantwoordelijk voor de productie. In de eindfase zou Kain zich manifesteren.

Ik ga met u terug naar die gedenkwaardige laatste minuten bij de stand 17-20 in het voordeel van DSC. Er is nog 7 minuten te spelen en KCC/Delta Logistiek heeft balbezit. De in bloedvorm verkerende Milou speelt in de punt en wordt uitgespeeld. Haar wegspringende afstandsschot wordt afgevangen door Stephan die meteen in de aangeef staat. Een fraaie doorbraak van Milou en 2 tellen later staat het 18-20. Nog 6.45 te gaan. Na een gemist afstandsschot van Kain staat de klok op 6 minuten. DSC speelt een lange aanval en diverse malen wordt de korf geraakt. Bij het laatste afketsende schot gaat Mark mee in het duel. Zijn tegenstander laat zich vallen en de scheids besluit voor een stip. 18-21 met nog 5.25 te gaan. DSC komt nogmaals in balbezit. Stephan loopt zijn tegenstander in de rug in een poging voor te verdedigen. De leidsman besluit weer voor een stip. Cruciaal moment in de wedstrijd. DSC mist de kans op 4 punten verschil. 4.46 minuten zijn er nog te gaan. Kain maakt uit de volgende aanval gretig gebruik van de geboden kans en schiet de partijen weer naar 2 punten. 19-21. Nog 4.30 minuten. DSC wordt slordig en gaat forceren. Er volgen een aantal eenschotspogingen waarna KCC/Delta Logistiek A1 weer kan opzetten voor een lange aanval. De als een grootvorst heersende Mark pakt alle rebounds en weet uit een van die rebound op miraculeuze wijze de bal in het mandje te leggen. 20-21 met nog exact 3 minuten op de klok. DSC is het spoor volledig bijster en heeft al snel weer balverlies. Helaas gaat de volgende KCC-aanval door de schotklok heen en er zijn nog maar 2.10 minuten te spelen. Onder druk van de schotklok lijdt ook DSC balverlies en kan KCC/Delta Logistiek de aanval weer overnemen. Na een gemist schot van Milou wordt Stephan in stelling gebracht en met een prachtige boog valt de 21-21 door de mand. Met nog 1.05 minuut te gaan plukt Mark in de verdediging weer een rebound uit de lucht en kan KCC/Delta Logistiek zowaar aan een mogelijke voorsprong gaan werken. De ploeg gaat voor alles of niets en na een wegtrekbal van Cathy die ruim over de korf gaat pikt Kain de bal uit de lucht en legt achterover vallend aan voor de 22-21 voorsprong. Het dak gaat er af. Zou het dan toch nog mogelijk zijn?

Nog 41 bloedstollende seconden zijn er te gaan. DSC kan niet de rust bewaren en de dames-spits komt te gehaast tot schot. Een formidabel blok van Milou ontneemt de Eindhovenaren elke illusie. Met nog 33 seconden te gaan mag de winst niet meer uit handen gegeven worden. De aanval speelt het slim en een DSC-dame kan haar geduld niet bewaren. Haar overtreding wordt bestraft met een strafworp. Kain mag het duel definitief beslissen. Hij mist maar omdat er te vroeg wordt bewogen mag hij het nogmaals proberen. Deze keer mist hij niet en de 23-21 overwinning is, met nog 7 speelseconden op de klok, een feit.

Blijdschap en ongeloof wisselen elkaar af. Dit had niemand meer verwacht. Ook de dolgelukkige coaches niet. Maar de ploeg bleef strijden voor een goed resultaat en dat werd uiteindelijk beloond. Dit moet de ploeg en de begeleiding een enorme impuls geven. Bij verlies zou het over en uit zijn maar door deze overwinning doen we weer helemaal mee. Door het verlies van concurrent DVO tegen het ongenaakbare DOS’46 delen we nu de 2e plaats met de Bennekommers. Zij komen volgend jaar als eerste naar de Schenkelhal waar we nog steeds de volle winst hebben behaald. Dat moet maar zo blijven. Maar eerst even lekker nagenieten van dit spektakel.

Tot ziens en fijne dagen

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 16 december 2023 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 18:45 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties