Het is even wennen; sinds dit seizoen is Nelis Vaane geen teammanager van de selectie. Na 10 jaar heeft hij aangegeven zijn tijd anders te willen besteden.

Nelis 1

Nelis is al jarenlang betrokken bij de korfbalsport. Ooit begonnen in Charlois en toen verkast naar Rozenburg, alwaar hij zijn vrouw Loes ontmoette. Zowel Nelis als Loes stonden bekend als gewiekste korfballers, die zich niet de kaas van het brood lieten eten. Na zijn actieve carrière is Nelis verder gegaan als trainer, o.a. van De Kapellen 2, voorloper van KCC, en KCC 2. Later nam hij de taken als teammanager over van Martin Diepenhorst.

Sinds 2010 was Nelis teammanager van de selectie. Behalve de selectie mochten ook jeugdteams tijdens NK’s op zijn begeleiding rekenen. De meeste mensen zullen Nelis kennen van de (fruit)hapjes, de bardienst op donderdagavonden, en op wedstrijddagen de ontvangst van de scheidsrechters van dienst. Maar Nelis deed veel meer dan dat. Puttend uit zijn eigen ervaringen als trainer en speler hielp hij spelers ook op andere vlakken met tips en tops, en probeerde hij ze een topsportmentaliteit bij te brengen. Legendarisch binnen de selectie waren zijn Sinterklaasgedichten, die elk lid van de selectie jaarlijks mocht ontvangen. Veel meer dan teammanager was Nelis een vertrouwenspersoon en verbinder.

De selectie heeft inmiddels op gepaste wijze afscheid genomen van Nelis. Ook als bestuur wilden we graag onze dankbaarheid tonen, en hebben we onlangs een gesigneerd ingelijst wedstrijdshirt aan Nelis overhandigd.

Nelis 2

Nelis, we betreuren je vertrek, maar wensen je nog heel veel mooie jaren met Loes, je kinderen en je kleinkinderen. We hopen je nog regelmatig als toeschouwer te mogen verwelkomen bij de wedstrijden van de selectie. Bedankt voor alle jaren dat we als club op je mochten rekenen!

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 4 februari 2023 tegen DVO/Transus 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties