KCC kent een aantal scheidsrechters. Dit zijn leden met een scheidsrechtersdiploma op zak voor KNKV-scheidsrechter en scheidsrechters met een KNKV jeugdscheidsrechter (BCD of EF scheidsrechter) en/of de verenigingsscheidsrechter. De eerste categorie fluit onze verplichtingen buiten de deur en de andere categorieën fluiten vaak thuiswedstrijden. 

Door vertrek bij de vereniging, het na jaren eens wat anders willen doen of andere redenen dunt ons scheidsrechterskorps aardig uit en komt er een onevenredige druk te liggen op de scheidsrechters die wel fluiten, maar ook vaak nog spelen, coachen en andere taken bij de vereniging verrichten. Zelf vind je het als speler toch ook fijn als er een scheidsrechter is om jou wedstrijd te fluiten dus help KCC/CK Kozijnen om te zorgen dat zoveel mogelijk wedstrijden door gediplomeerde scheidsrechters worden gefloten.

Enige jaren geleden is besloten dat er meer scheidsrechters opgeleid moesten worden. Dat is even gelukt, maar daarna weer gestopt. Het is zeer belangrijk dat er weer jonge of iets oudere leden zich aanmelden om te gaan fluiten (leeftijd speelt geen rol). Liefst natuurlijk met een diploma dus meld je aan dan gaan we kijken of we z.s.m. een scheidsrechtersopleiding voor je kunnen regelen. Ook ouders van leden zijn van harte welkom om zich aan te melden voor een scheidsrechtersopleiding.

Zolang er niet voldoende scheidsrechters zijn om de interne en externe wedstrijden te fluiten geldt nog steeds afspraak uit het lopende arbitrageplan dat A- en S-teams worden ingedeeld om te fluiten. Hoeveel fijner is als je dan toch moet fluiten, je dit kan doen met een diploma op zak. KCC/CK Kozijnen betaalt dus dat mag geen hindernis zijn om je aan te melden. 

Een scheidsrechtersdiploma betekent niet dat je iedere week moet fluiten (mag wel natuurlijk), maar frequent fluiten is natuurlijk goed voor je ontwikkeling. 

Wil je meer informatie kijk dan even op de KNKV site https://www.knkv.nl/opleidingen/arbitrale-opleidingen-1 of vraag informatie aan ondergetekende (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0641386387).

Met vriendelijke groet, 

Saskia van Vlaanderen-Kanij

Commissie Arbitrage KCC/CK kozijnen

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 10 juni 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties