Recent heeft het KNKV aan de betrokken korfbalverenigingen gevraagd wat hun mening is over het eventueel oprichten van een extra klasse tussen de hoofdklasse en de Korfbal League. Hiermee zouden er geen ploegen hoeven te degraderen in het wedstrijdkorfbal vanaf de overgangsklasse tot aan de 4e klasse en zouden de nummers 1 wel kunnen promoveren. Om het overschot aan promovendi op te vangen, zou deze extra klasse een uitkomst zijn.

Tijdens deze coronacrisis is er een maatschappelijk probleem ontstaan, dat we met elkaar moet oplossen. Zo ook in de korfbalwereld. Met elkaar moeten we het probleem dat voor ons ligt aanpakken. Door het gedwongen vroegtijdig stil leggen van de competitie zijn de beslissingen in de verschillende competities nog niet gevallen. KCC heeft hard gestreden om het kampioenschap binnen te slepen en de play-offs stonden op het punt van beginnen. We waren klaar voor promotie als kampioen van de Hoofdklasse A.

Voor het beantwoorden van de vraag van het KNKV hebben we met een groep KCC’ers de koppen bij elkaar gestoken. Het oprichten van een extra klasse zou het probleem van de klassen onder ons oplossen. Dat snappen wij. Maar kan je spreken van promotie als je een klasse omhoog schuift, terwijl er boven je een klasse wordt toegevoegd? Daarnaast waren er nog enkele praktische bezwaren, wat KCC heeft doen besluiten om geen meerwaarde te zien in het oprichten van een extra klasse.

Toch zijn we van mening dat we met elkaar naar een oplossing moeten zoeken en dat ook KCC daaraan bij hoort te dragen en ook graag bij wil dragen. Daarom hebben wij een alternatieve oplossing voorgelegd waarmee de huidige problemen zouden worden opgelost voor alle betrokken verenigingen.

Er zijn veel betrokken partijen met (soms) verschillende belangen. Dat maakt het tot een uitdaging voor het KNKV. Wij zijn van mening dat de betrokken verenigingen moeten streven naar een oplossing waarin iedereen wint en zich kan vinden. Daar wil KCC graag zijn steentje aan bijdragen.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 16 december 2023 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 18:45 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties