Zoals op de site is te lezen, is (een deel van) de selectie afgereisd naar Portugal. Via de website houden ze ons op de hoogte van hun belevenissen.

Er zijn ook weer nieuwe foto's geplaatst, die vind je hier.

Vrijdag 3 en zaterdag 4 januari 2020
Vrijdagochtend zijn we vroeg opgestaan en hebben we ontbeten. Daarna zijn we meteen doorgegaan naar het Benfica Stadion waar we een tour hebben gekregen. We hebben de kleedkamers, persruimte en het veld gezien. Na de tour is er een kleine tussenstop geweest in het naastgelegen winkelcentrum. De zon was doorgekomen en een aantal spelers hadden geen zonnebril bij zich. Gelukkig konden zij slagen in het winkelcentrum. Onderhand was het alweer tijd om te lunchen en dit is dan ook in het zonnetje (met de nieuwe zonnebrillen op) gedaan. Na het eten merkten we dat we erg moe waren van al het lopen en besloten om voor Wim een elektrische fiets te huren en voor onszelf elektrische steps. 1,5 uur lang hebben we de stap onveilig mogen maken en zijn we geëindigd bij de LX Factory, een cultureel wijkje met leuke winkels en eettentjes. Daar hebben we avondgegeten en besloten we terug te gaan naar de accomodatie. Hier hebben we nog fanatiek 30-seconds gespeeld en na 3 rondes is bij iedereen het licht uitgegaan.

Na een goede nacht slaap zijn we zaterdag om 09:30 opgestaan en hebben we in het zonnetje ontbeten. Vandaag stond een drukke dag op het programma, omdat het toernooi van start ging. Eerst hebben we getraind van 12:00-13:00 en begon om 15:00 onze eerste wedstrijd tegen Telstar. Door een scherpe start kwamen we al gauw voor en stond het 11-3 in de rust. Dit resulteerde in een ruime overwinning en de eerste punten waren binnen. De 2e wedstrijd was tegen het Portugese team. Tussen onze wedstrijden door hebben we Portugal bekeken en kwamen we erachter dat ze niet het hoogste percentage schieten, maar tactisch gezien leuk spel lieten zien. Aan ons de taak om een stapje harder te lopen dan de eerste wedstrijd en uiteindelijk de punten te pakken. In de eerste helft was dit nog knap lastig en bleven de Portugezen dichtbij. In de rust werd het duidelijk dat we het met het spel uit de eerste helft de wedstrijd niet zouden winnen. Met een goed scorende Timo kwamen we de tweede helft los van de Portugezen en hebben we een ruime overwinning weten te pakken.

Na de wedstrijden werd er gedoucht en nog even wat gedronken in de accomodatie. We werden om 21:00 verwacht in het restaurant naast onze accomodatie. Hier hebben wij gegeten met alle teams; het Portugese team, KV Luno en Telstar. Na het eten zijn er nog wat spelletjes gedaan en zijn de wedstrijden van vandaag en van morgen al geanalyseerd. Het doel is om de felbegeerde beker te winnen en we zijn gelukkig goed op weg. Maandag is onze laatste dag en is er nog een mogelijkheid om de stad in te gaan.

Het is erg leuk om te zien hoe er wordt meegeleefd op social media, we krijgen veel vragen via de Instagram van KCC. Heb je nog vragen over onze trip, over de spelers of over andere dingen die wij aan het doen zijn hier; blijf je vragen stellen! Wij raken er enthousiast van en vinden het leuk de vragen te beantwoorden :-)

Donderdag 2 januari 2020
Vanochtend zijn we na 1,5 uur vertraging om 12:15 lokale tijd aangekomen op Lissabon Airport. Daar werden we door twee busjes van de Portugese korfbalclub naar onze slaapplaatsen gebracht. Hier hebben wij onze spullen neergezet en heeft een select groepje mensen boodschappen gedaan. Er moest nog worden geluncht en er moest ontbijt voor vrijdagochtend worden gehaald. Nadat het busje vol zat met bananen, stokbrood en een lading eieren, werd er geluncht in de eetzaal. Vervolgens zijn we met de lokale metro naar het stadscentrum vertrokken. Daar hebben we midden in de stad de lift naar boven genomen en van het uitzicht genoten. Het was onderhand half 6 en dus tijd voor een klein drankje op een terrasje naast de lift. Onze laatste bestemming was de markthal, daar hebben we onder het genot van kerstmuziek gegeten en gedronken. Een lange metro reis naar de slaapplaats volgde en na een lange dag hebben we allemaal ons bed opgezocht. Morgen staat weer een drukke dag op het programma waarbij we zoveel mogelijk willen zien van de stad.

 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 24 februari 2024 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 19:00 uur in sporthal De Eendracht.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties