Na de minieme overwinning op HKC uit Hardinxveld-Giessendam moest de selectie van KCC ditmaal aantreden tegen Avanti/Post Makelaardij uit Pijnacker. Avanti wil meedoen om de top en dus wederom een heuse topper. Bij een overwinning van het equipe van Wip en Van der Steen zou er zeer goede zaken gedaan kunnen worden in de top van de hoofdklasse A. Wederom moest KCC aantreden met een gehavende ploeg. Ruth Sprey begon wederom in de basis en ook Anouk Edens mocht haar debuut in de hoofdmacht maken. Beide dames zouden een cruciale rol gaan spelen in de wedstrijd.

Een topper lekker dichtbij huis, dus veel Capelse supporters op de tribune in sporthal De Viergang. De wedstrijd stond onder leiding van het koppel Evertsen en Van Marsbergen. Het was een enorme opluchting nadat het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Evertsen klonk. Zowel de spelers als de supporters kon weer rustig adem halen. KCC heeft er weer een zenuwslopende slotfase van gemaakt, terwijl tot 10 minuten voor tijd er geen vuiltje aan de lucht was (14-20). KCC heeft blijkbaar een abonnement op spannende wedstrijden die pas aan het einde echt beslist worden. Na een krappe zege op Fiks en HKC, was de ruime zege op TOP (A) erg belangrijk. Nu weer tegen Avanti, was het onnodig spannend. Maar aan het einde van de wedstrijd konden er weer twee punten bijgeschreven worden. Acht uit vier is toch in de decembermaand een mooi cadeau om de competitie te starten.

20191207   Avanti 1   KCC 1De aanvang van de wedstrijd was simpel. Geen papieren programmaboekjes, alleen voor de digitale supporter, geen oploopmuziek, geen hoofdklassetune en geen spannende donkere hal. De enthousiaste speaker maakte veel goed en was duidelijk aanwezig.

Na het eerste fluitsignaal was het even aftasten wat beide teams in petto hadden. Afwachtend en uiterst moeizaam startte beide teams aan de wedstrijd. Avanti begon direct met fel verdedigen waardoor KCC moeizaam loskwam. De Capelse diesel moest even op gang komen. Behrens na 2,5 minuut met de 0-1, gevold door de 0-2 door Dekkers. Oppe moest het opnemen tegen Merijn Sevenhuysen en beide maakte elkaar het leven zuur. De snelle Oppe had de grootste moeite om los te komen bij Sevenhuysen. KCC moest zich wel zien in te houden door geen vrije ballen weg te geven. Een blok van Behrens op Stefan Hogervorst zorgde voor wat opwinding in de wedstrijd die maar moeizaam verliep. Ook Edens liet zich zien door een blok op Van Trigt. Ondanks dat de doelpunten duur waren, bleven beide ploegen bij elkaar in het vizier.

Na 10 minuten was het pas 3-3. Hierna kon KCC eventjes weglopen naar 3-5 door doelpunten van Oppe en onder zeer hoge druk van de verdediging en de schotklok binnengeschoten door Noordzij. Met nog een kleine 10 minuten te spelen stuurde Edens op volle snelheid haar dame het bos in en tekende voor de 5-7. Aanvallend mocht KCC veel meer van zich afbijten en kan Avanti bijblijven. Een te makkelijk schietend Avanti in de korfzone zorgde dat de scores dichtbij elkaar bleven. Avanti speelde veelal over de heren, waardoor daar het gevaar lag en meerdere keren herhaald kon worden. KCC daarentegen maakte verkeerde keuzes door op het verkeerde moment het schot te pakken waardoor de aanvallen van korte duur waren. Met nog 3 minuten op de klok is het nog steeds gelijk (10-10) en neemt KCC een time-out. In de slotfase van de eerste helft wordt het spel wat feller en moet scheidsrechter Evertsen ingrijpen. Avanti is daardoor de bal snel kwijt en dan staan de dames bij KCC op. In de laatste 2 minuten schieten Sprey (2x) en Edens hun ploeg naar een 10-13 ruststand. Even wat lucht voor de tweede helft.

Na de pauze is Avanti snel terug in de wedstrijd, twee goals in 3 minuten betekend 12-13, maar ondanks de minieme Capelse voorsprong is het nog lang niet goed bij KCC. Onnodige verkeerde keuzes herhalen zich in de tweede helft. Gelukkig ligt de score bij de thuisploeg ook stil. Aan de hand van Sprey en Edens komt KCC op 13-15. Een heerlijke buzzerbeater van Dekkers had de wedstrijd op dat eventjes nodig. De strijd barst los en ook de duels worden feller, waardoor de arbitrage moet ingrijpen. Ondanks de felheid is het KCC dat nu wel loskomt van de tegenstander. Dan een hectisch moment. Avanti wil een time-out, maar is te laat met het aanvragen. Een verdiende strafworp voor KCC moet eerst genomen worden en tijdens de strafworp klinkt de zoemer. De stip wordt geteld en het is 13-17. Avanti mag alsnog de time-out nemen maar daarna is het Middelkoop die wederom vanaf de stip de 13-18 mag noteren.

Wederom is het de sterk spelende Edens die de stand naar 13-19 tilt en met nog 15 minuten moet de wedstrijd in de knip zitten. Maar in het korfbal is de wedstrijd pas gespeeld nadat de zoemer van de tijd heeft geklonken. Als KCC nu had gedacht dat ze er al waren, dan hadden ze het aan het verkeerde eind. Avanti gaat slim wisselen en brengt de juiste aanvallers op de juiste plek. Dit betekend dat KCC lijdzaam moet toekijken hoe de marge van 6 goals van 14-20 binnen 5 minuten slinkt naar 18-20. De gemoederen lopen hoog op wat een heer van KCC nog een gele kaart kost. Het worden een zestal zeer spannende minuten. Het schot van Oppe, met nog 2 seconden op de schotklok is zeer welkom (18-21). In de minuten erna is KCC niet scherp en ziet het Avanti terugkomen tot 20-21. Een broodnodige time-out aan Capelse zijde tot gevolg. De supporters van Avanti zien hun ploeg met nog 3:27 op de klok langszij komen (21-21), maar een snelle counter van Noordzij betekend 21-22, met nog 3:14 op de klok. De wedstrijdklok tikt langzaam naar het eind. In de laatste minuut gebeurd van alles en zou tot een climax oplopen. De aanvallen van KCC en Avanti wisselen elkaar in een razendsnel tempo af, maar er komt geen scoren. Met nog 31 seconden te spelen versiert Avanti een strafworp die door Van Zuidam wordt verzilverd (22-22) en lijkt een puntendeling een feit.

In de daaropvolgende Capelse aanval speelt de ploeg de schotklok uit en is het Biesbroek die van ver een “bedoeld of onbedoelde” poging doet. De bal vliegt erin tot verbazing van Biesbroek. De stand is 22-23 en er zijn nog 23,8 seconden te spelen. Gelukkig geen Pijnackerse score meer en 11,6 seconden voor tijd is de rebound voor Middelkoop. Ook in de laatste Capelse aanval gebeurt niks meer en de zoemer van de klok is de bevrijding voor KCC. Wat een einde in een wedstrijd dat alleen de eerste 40 minuten spannend was. KCC heeft het weer geflikt met de hakken over de sloot. Hopelijk worden de volgende wedstrijden ruimer gewonnen. De eerste mogelijkheid is thuis tegen Rohda.

Komend weekend de tweede thuiswedstrijd in sporthal Schenkel. De rode lantaarndrager Rohda uit Amsterdam komt op bezoek. De leeggelopen ploeg heeft het moeilijk in de hoofdklasse en incasseert week op week heel veel doelpunten. Het is aan de ploeg van Wip en Van der Steen om er nu voor de supporters een mooie pot van te maken met veel goals. Want het weekend erna is door iedere KCC-supporter al maanden geblokt, want dan komt buurman Nieuwerkerk op bezoek en is de heuse IJsselderby een feit. Strijd, passie en twee fanatieke supportersgroepen gegarandeerd!

Doelpunten: Stefan Dekkers 6x, Anouk Edens 4x, Tessa Noordzij en Ruth Sprey ieder 3x, Bo Oppe, Julian Middelkoop en Mark Behrens ieder 2x en Mandy Biesbroek 1x.

Peter van Dieren was ook afgereisd naar Pijnacker. Zijn foto's vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 4 februari 2023 tegen DVO/Transus 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties