Dankzij een aparte wedstrijdplanning van het KNKV was het zaterdagavond 30 november 2019 pas voor het eerst dat de ploeg van Wip en Van der Steen zich kon laten zien in eigen huis. Na overwinningen tegen Fiks en TOP (A), kwam HKC op bezoek in sporthal Schenkel. HKC, de ploeg van John Spek en André Kuipers wordt getipt als medeconcurrent voor de bovenste plekken en met een waslijst aan ex-PKC spelers is het dan ook oppassen geblazen. HKC startte met maar liefst 7 ex-spelers van PKC in de basis.

20191130   KCC 1   HKC 1Deze wedstrijd stond onder leiding van het koppel Luttik en Kok. Volle bak, zo’n 400 supporters in sporthal Schenkel. Ook uit Hardinxveld-Giessendam waren een hoop supporters afgereisd naar Capelle aan den IJssel. Het was zwart-wit tegen wit-zwart.

Na het fluitsignaal van Luttik werd Danny den Dunnen door de Negende Man welkom geheten bij KCC en Den Dunnen kon het met een lachje waarderen. Het HKC-fenomeen kreeg te maken met Behrens, maar was niet gelukkig deze wedstrijd. Interessant was het schitterende koppel Middelkoop versus Klop. De heren maakten er onderling een heerlijk duel van, waar Klop maar liefst 10 keer scoorde en Middelkoop deed dit 7x, maar onderaan de streep was Middelkoop de winnaar. Door de trefzekere Klop bleef HKC in leven en bleef het een wedstrijd. Maar de wedstrijd begon voor KCC desastreus. Een zenuwachtig begin betekende dat niet iedereen zich aan de afspraken hield en dat er veel balverlies geleden werd. Zes minuten lang stond er een hatelijke nul op het scorebord en HKC stond inmiddels op 0-4. Een zeer goede start voor de gasten. Door de lange HKC-dames kon er makkelijk herhaald worden. Veerle Havelaar die door Sprey werd verdedigd had een heerlijke avond onder de korf en mocht blijven uitdelen. Maar na de 0-4 was de wedstrijd voor KCC echt begonnen. De druk ging omhoog en de aanvallen werden slimmer gespeeld en ook afgerond.

Helaas moest Van Oosten, die ongelukkig op de voet van haar tegenstander terecht kwam, al na 8 minuten de wedstrijd staken en werd vervangen door Anouk Edens die haar debuut in het eerste maakte. Bij de 1-4 werd de wedstrijd even stilgelegd op verzoek van de arbitrage vanwege een vervelend fluitje uit het HKC-supportersvak. Pas in de 10e minuut viel de 2-4 door Biesbroek, maar op dat moment was HKC niet trefzeker wat goed uitkwam voor KCC. KCC kon de stand uitbreiden naar 4-4 door tweemaal Middelkoop, die een zeer sterke avond had. Maar hoe makkelijk KCC naar 4-4 kwam stond Klop helaas weer in de aanval en dat betekende binnen no-time 4-6 (2x Klop). Het antwoord van Middelkoop volgde snel. Zijn twee snelle goals betekende weer 6-6. De strijd tussen Klop en Middelkoop ging door. Het wordt allemaal feller en scheidsrechter Luttik moet scherp zijn. Er was strijd. Na de 6-6 wordt er om en om gescoord. Dekkers met de 7-6 betekende pas zijn 2e doelpunt uit een vrije bal. Zijn schotpercentage moest duidelijk omhoog. Hij kreeg ook veel druk. Via Edens en Bo Oppe wordt het 9-7 en wordt Groeneweg het veld ingestuurd voor de teleurstellende Dekkers. Zijn eerste schot tolde uit de korf. Scheidsrechter Luttik floot bij een 9-8 voor de rust.

Na de pauze was HKC razendsnel weer terug tot 9-9. Het was telkens stuivertje wisselen, wat de spanning voor het publiek ten goede kwam. Ook aan de zijlijn was de spanning om te snijden en liepen soms de emoties over. Na een kleine 4 minuten is het 11-10 door Biesbroek, maar een minuut later is het 11-11. KCC liet HKC te makkelijk schieten en de druk mocht verhoogd worden. Danny den Dunnen werd vakkundig uitgeschakeld. Oppe zorgde persoonlijk weer voor wat vuurwerk. Hij was eigenhandig verantwoordelijk voor de 12-11 en 13-11. De onderlinge strijd gaat verder en KCC komt niet echt los van HKC, want telkens ziet het HKC terugkomen, 13-13 na 7,5 minuut. De strijd en passie en de vele emoties maken het allemaal goed. Ondanks dat het spel van de thuisploeg niet altijd even goed wordt uitgespeeld, blijft de druk enorm groot. Wanneer de klok nog een minuut of 10 aangeeft, gaat het gaf er eventjes op. De tandem Oppe-Middelkoop schieten hun ploeg naar 17-15 en vieren dat uitbundig met de Negende Man en het publiek. Nu was het de tijd voor de verdere uitloop. Klop weer trefzeker met de 17-16 en KCC neemt een time-out om de juiste tactiek de bespreken. Inmiddels is het HKC-publiek ook verder achter hun ploeg gaan staan. Nu is de tijd eventjes de grote vriend van KCC omdat vooral HKC eventjes niet de korf weet te vinden. Vijf minuten lang geen doelpunt, maar met nog 3,5 minuut wordt het 17-17 en neemt HKC een time-out. Wie gaat nu met de laatste minuten het beste om en wie heeft het juiste plan? Na de Hardinxveldse time-out schiet Middekoop zijn 7e doelpunt binnen. Vanuit het uiterste hoekje knalt hij de o zo belangrijke 18-17 binnen en de supporters gaan uit hun dak.

De tijd dringt voor HKC en dat is ook te merken in het veld. Dan staat Bo Oppe op en zorgt na een superieure actie van Middelkoop dat hij een zeer onmogelijke bal er alsnog in weet te schieten (19-17). Is dat de genadeklap voor HKC? Direct een time-out voor HKC, met nog 2:27 op de klok en bij KCC wordt Groeneweg nog gebracht voor Dekkers. Maar er zijn nog veel zuivere minuten te spelen. HKC gaat geforceerd schieten en na een rebound van KCC wordt de “overwinning” alvast gevierd. Nog 2 minuten te gaan. Bloedstollende 2 minuten. De tijd tikt weg in het voordeel voor KCC. Met nog 0:45 forceert HKC aan de middellijn nog een vrije bal die door Klop nog gescoord wordt (19-18). Het is nu nog 45 seconden de adem inhouden. Ook het publiek zit op het randje van de bank. Een laatste time-out bij HKC. Met nog 20 seconden nog een HKC-aanval. Een schot ketst tweemaal op de rand van de korf en dan uiteindelijk de bevrijdende zoemer. De tijd is voorbij en de concurrent is verslagen. Treurende HKC-spelers en -supporters en feestende KCC-ers. De missie is geslaagd!

De kraker om de bovenste plaatsen was kwalitatief niet goed, maar was spannend tot de laatste seconde. De eerste tik met de concurrent is uitgedeeld. KCC staat nu 3 punten aan kop in de hoofdklasse A. De eerstvolgende wedstrijd is wederom een uitwedstrijd. In Pijnacker wacht Avanti/Postmakelaardij. Een wedstrijd in de buurt. De wedstrijd start om 19:30 uur met als voorprogramma KCC 2 om 17:50 uur.

Doelpunten: Julian Middelkoop 7x, Bo Oppe 6x, Stefan Dekkers 3x, Mandy Biesbroek 2x en Anouk Edens 1x.

De wedstrijd kijk je hier nogmaals terug. Highlights van de wedstrijd zie je hier.
Foto's van deze wedstrijd vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 9 december 2023 tegen PKC/Vertom 1 om 15:30 uur in sporthal PKC-hal.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties