Ongeloof en verbazing was er na afloop te lezen op de gezichten van TOP (A). Hoe kan je in hemelsnaam als je 1 minuut voor tijd met 17-18 voorstaat de wedstrijd nog uit handen geven. Voor de gasten uit Arnemuiden was het de laatste strohalm tegen degradatie naar de hoofdklasse. Na het inbrengen van Remco Bezemer met zijn doelpunt dacht men er al te zijn, maar dankzij een doelpunt van Meerkerk (18-18) en een bizarre actie van Dekkers 5 seconden voor het einde, werd de wedstrijd op z'n Duits over de streep getrokken (19-18), maar dat had zomaar heel anders kunnen aflopen.

20170429   KCC 1   TOP (A) 1Na de bonuspunten door de winst op landskampioen TOP/Quoratio vorige week, stond zaterdag de thuiswedstrijd tegen het andere TOP (uit Arnemuiden) op het programma. Voor TOP (A) de laatste kans en voor KCC/SO natural de uitgelezen mogelijkheid om zich te ontdoen van de degradatiezorgen. Bij winst op de ploeg uit Arnemuiden was de handhaving en nog een jaartje Ereklasse zo goed als veilig gesteld. Bij verlies kwam TOP (A) nog dichterbij. Het was dan ook erg zuur dat TOP na afloop zonder punten het veld af moest, terwijl zij continue bleven knokken voor elke bal en elk punt. Wederom een grote hoeveelheid supporters aan de zijlijn en er waren ook aardig wat Zeeuwen op deze wedstrijd afgekomen, die onder leiding stond van scheidsrechter Buis en zijn assistent Meijer. Ook begon KCC/SO natural weer met de van een blessure herstelde Mariska Vos in de basis. Met een lichtelijk zonnetje en bijna geen wind begon de wedstrijd even na 15:30 uur. Had Goedkoop bewust gegoocheld met de vakken? Anita de Ridder, normaal tegen Milou Wierenga, waren ditmaal gescheiden van elkaar met de bewuste zaalwedstrijd in het achterhoofd. Mariska Vos mocht de Ridder verdedigen. 

Beide ploegen moesten in het begin van de wedstrijd nog wennen. De eerste kansen van beide teams waren nog niet rendabel. De tweede aanval van KCC/SO natural begon beter te draaien, maar leverde nog geen doelpunten op. Het was TOP die de 0-1 binnenschoot na 3 minuten. KCC/SO natural had voldoende kansen maar het wilde nog niet vlotten. Pas in de 8e minuut was het Sven Wierenga met de 1-1. Dit was het startsein voor de Capelse opmars. Binnen 2 minuten kwam KCC/SO natural naar 3-1 door doelpunten van Eliza Roest en Gertjan Meerkerk. Hoe snel TOP op 0-1 kwam, hoe lang het duurde voordat men weer scoorde. 11 minuten na het Zeeuwse doelpunt viel de tweede (3-2). KCC/SO natural kwam aanvallend lastig vrij door de goede druk van TOP, die niet nogmaals verslagen wilden worden. Het eerste duel in Zeeland werd een 16-23 overwinning voor KCC/SO natural. Na de 4-2 van Dekkers vanaf de strafworpstip, Buis zou er nog 10 geven, kwam er wat Zeeuws gemompel op het adres van scheidsrechter Buis. Hij liet direct merken er niet gedient van te zijn. Door het strakke verdedigen kwam TOP lastig to een doelpunt en moest het veelal van de doorbraak hebben. Wetende dat Buis ze makkelijk geeft, zocht TOP de actie naar binnen op. Met succes, waardoor de 4-3 viel. Onder de korf zat het wel goed. Sven Wierenga was de baas tegen Peter van Belzen en Roest was heer en meerster tegen Kristian Huisman. Na de 4-3 was het eenrichtingsverkeer voor KCC/SO natural en werd TOP binnen 7 minuten op een 8-3 achterstand gezet door doelpunten van Eliza Roest, Adriënne van Ofwegen, Sven Wierenga en wederom Eliza Roest. Daarmee lijkt het een makkelijke middag te worden, maar dat viel toch tegen voor de zwart-witten. KCC/SO natural was na de 8-3 even aanvallend de weg kwijt. Na de 8-4 een time-out van TOP en werd Demi Mondeel vervangen door Emmelie Bouwens. Dit was een goede zet van Goedkoop, want Bouwens was mede bepalend dat TOP kon terugkomen tot 8-7. Roest bepaalde, na een goede actie van Gertjan Meerkerk de ruststand op 9-7. 

Na de rust een matig schotpercentage van KCC/SO natural, waardoor TOP binnen 2 minuten terug in de wedstrijd was (9-9). KCC/SO natural straalde onrust uit en maakte verkeerde aanvallende keuzes, wat Van Vloten ook duidelijk liet blijken aan zijn spelers. Gelukkig kwam er na 6 minuten wat meer rust in de vakken en KCC/SO natural kon weer een voorsprong pakken. Door twee doelpunten van Gertjan Meerkerk was het na 6 minuten 11-9. Opvallend was dat TOP wel sterk uit de kleedkamers was gekomen en wist dat het voor elke kans moest gaan en dat straalde ze ook uit. Intussen ging het Zeeuwse publiek zich ook bemoeien met de arbitrage. Het was totaal de wedstrijd niet naar. Hoe makkelijk KCC/SO natural op 11-9 kwam, hoe makkelijk het ook weer gelijk was (11-11) na een klein kwartier gespeeld te hebben. TOP gebruikte de onoplettendheid van KCC/SO natural om langszij te komen. Er volgde 6 doelpuntloze minuten alvorens Milou Wierenga de 12-11, die Marijs goed in de tas had zitten, mocht aantekenen. KCC/SO natural kreeg veel kansen maar een aantal werden niet altijd goed beoordeeld door Buis en Meijer, tot ergenis van van Vloten. In de 20e minuut komt TOP op 12-12, maar direct erna weer een belangrijke goal van Van Ofwegen (13-12). Goedkoop begint met zijn grote wisseltruc en gaat zijn dames op de juiste positie in het veld positioneren.

De wedstrijd blijft spannend en de doelpunten vallen om en om en met nog 11 minuten te gaan komt TOP zelfs op een 13-14 door wederom een strafworp. Een minuut later is het Gertjan Meerkerk met de 14-14 en KCC/SO natural neemt een time-out. Er breken een 10-tal spannende minuten aan waarin van alles gebeurd. De tijd tikt door en met nog 6:40 op de klok is het 14-15 voor TOP, wederom vanaf de stip door een domme actie van KCC/SO natural. Stephan Groeneweg wordt voor de goals binnen de lijnen gebracht voor Sven Wierenga. Met nog 5:55 op de klok is het Dekkers met de 15-15. Groeneweg weer naar de kant voor Wierenga. Hierna een dubieuze beslissing van scheidsrechter Buis. Milou Wierenga neemt een doorloper, maar Buis ziet dit als 100% snijden. Een zuiver doelpunt van Wierenga werd afgekeurd. In plaats van de 16-15 wordt het even hierna 15-16. Met nog 3:20 op de klok is het Meerkerk met een o zo belangrijke 16-16 en komt Groeneweg weer voor Wierenga. Wanneer Gillissen op 1:39 de 16-17 binnenschiet ontploft alles wat uit Arnemuiden komt. Zal het dan toch gebeuren? Uiterst cool prikt Dekkers de 17-17 binnen en dit is het startsein voor een knotsgekke laatste minuut.

TOP brengt Remco Besemer binnen de lijnen die zijn eerste schot meteen raak schiet (17-18) en zo matchwinnaar lijkt te worden. Aan de andere kant schiet Gertjan Meerkerk voor de zwart-witten toch nog de 18-18 binnen, zodat het erop lijkt dat de zwart-witten toch nog een puntje overhouden aan de wedstrijd. Maar door een misser van TOP krijgt KCC/SO natural nog één laatste kans. Met nog 5 seconden te spelen krijgt KCC/SO natural een strafworp, die wordt helaas gemist maar dan is het toch de dekselse Christian Dekkers, die met zijn allerlaatste kracht de 19-18 binnen schiet. Scheidsrechter fluit direct daarna af en de KCC-supporters vieren feest en de Zeeuwse supporters komen verhaal halen bij Buis.

Zuur voor TOP dat zeker een punt had verdiend, maar nu op nul punten blijft. Er had veel meer voor hun ingezeten.
Door deze overwinning heeft KCC/SO natural nu 6 punten en is de ploeg zo goed als veilig. Volgende week (zaterdag 6 mei) speelt KCC/SO natural de return uit tegen TOP/Quoratio in Sassenheim. Dat zal een hele lastige wedstrijd worden, omdat TOP/Quoratio ongetwijfeld revanche wil voor de nederlaag vorige week.

Doelpunten:  Gertjan Meerkerk 6x, Christian Dekkers en Eliza Roest ieder 4x, Sven Wierenga en Adriënne van Ofwegen ieder 2x en Milou Wierenga 1x.

Nog meer foto's van deze wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 2 december 2023 tegen KZ/Keukensale.com 1 om 19:30 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties