Morgen is het zaterdag! Niet alleen de dag waarop mogelijk de eerste kampioenschappen worden gevierd, maar ook de dag waarop KCC/SO natural zich inzet voor Stichting Breath. Die dag kunt u genieten van o.a.cupcakes, koekjes en appeltaarten de opbrengst van de dag gaat naar Stichting Breath. Dat is in ieder geval al één reden om morgen naar Sporthal Schenkel te komen!

 

Een andere reden om morgen naar de sporthal te komen is het feit dat er weer veel mooie wedstrijden op het programma staan. Zo speelt nummer 3 KCC/SO natural 10 thuis tegen Olympia 5, dat we op de vijfde plaats van de poule terugvinden. 
KCC/SO natural 4 kan het kampioenschap bijna niet meer mislopen en kan het feestje morgen vieren als het van VEO 3 wint. KCC/SO natural 3 kan zich morgen zo goed als veilig spelen, maar dan moet er wel van het al gedegradeerde HKC 2 gewonnen worden. 

Ook buiten Capelle aan den IJssel worden er interessante wedstrijden gespeeld. De F is dit weekend vrij, al moet wel gezegd worden dat KCC/SO natural F2 afgelopen woensdag knap won van concurrent WION F2. Daarmee pakt het de koppositie in de poule. Goed gedaan, F2! KCC/SO natural E2 komt morgen wel in actie en speelt tegen Feijenoord E1. KCC/SO natural D2 speelt in Papendrecht tegen PKC/SWKGroep D2, waarvan thuis nog gewonnen werd. Weet de D2 ook in Papendrecht punten te pakken? 

KCC/SO natural - TOP (A) - Sporthal Schenkel - 20:35 uur
KCC/SO natural kan morgen de eerste plaats in de Hoofdklasse B veilig stellen. De ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk is in de afgelopen elf speelronden het meest constant gebleven, terwijl de overige zeven ploegen punten morsten. Een van die ploegen is TOP Arnemuiden, dat al zes wedstrijden op rij niet meer wist te winnen.

De laatste overwinning van TOP Arnemuiden was thuis tegen - jawel - KCC/SO natural. Door gemakzucht aan de kant van de Capellenaren en doorzettingsvermogen aan de kant van TOP, wist de ploeg uit Arnemuien een achterstand van acht punten om te zetten in een voorsprong en dus de winst. Sindsdien verkeert TOP in een vormdip. Na de overwinning op KCC/SO natural werd er drie keer op rij verloren en vervolgens drie keer gelijkgespeeld. Gelukkig voor TOP is er nog een kans op de kruisfinales, omdat de concurrenten ook veel punten lieten liggen. Om kans te houden op de tweede plaats, moeten zij morgen wel winnen van KCC/SO natural. Wellicht geeft het nieuws dat coach Arco Goedkoop nog een jaartje doorgaat hun een motivatie boost. 

De opdracht voor KCC/SO natural morgen is duidelijk: Het wil winnen om het kampioenschap in de Hoofdklasse B binnen te halen en daarnaast wil het zich revancheren op de onnodige nederlaag tegen TOP Arnemuiden. Ondanks dat KCC qua puntentotaal 'domineert' in de Hoofdklasse B, zijn de Capellenaren er nog lang niet. In de weken dat het toewerkt naar de kruisfinales, zullen de slordigheden uit het spel moeten en zal het rendement nog iets omhoog moeten; de Capellenaren moeten op het juiste moment pieken. 

Aan KCC/SO natural morgen de taak om te laten zien waar ze staan, voor TOP (A) morgen een van de laatste kansen om zicht te houden op de kruisfinales. De belangen zijn groot. Komt dat zien morgen (onder het genot van een cupcake!). 

Kunt u er morgen dan echt niet bijzijn? Geen zorgen! Wij streamen via deze link: www.kcconline.nl/live

KCC/SO natural 2 - TOP (A) 2 - Sporthal Schenkel - 18:50 uur
Ook KCC/SO natural 2 kan morgen het kampioenschap binnenspelen. De ploeg van Robin Diepenhorst is veruit de sterkste van de poule en verloor van de elf wedstrijden slechts een keer van Nieuwerkerk 2 (dat KCC/SO natural 2 via hun voorbeschouwing succes wenste, bedankt!). De overige wedstrijden werden relatief makkelijk gewonnen en dus kunnen de Capellenaren zich gaan opmaken voor het derde kampioenschap op rij in de Reserve Hoofdklasse. 

De tegenstander van morgen is TOP Arnemuiden 2. Het team, dat op het veld in de Reserve Overgangsklasse speelt, doet het uitstekend in de zaal en staat dan ook terecht op de tweede plaats. Het kon KCC/SO natural 2 in de competitie lang goed bijblijven, maar maakte drie weken geleden een misstap tegen Nieuwerkerk 2, waardoor het gat met de Capelse ploeg nu vier punten bedraagt. Om zicht te houden op een kampioenschap, moeten zij morgen winnen. 

Want wanneer er gelijkgespeeld wordt of wanneer KCC/SO natural 2 wint, dan zijn de Capellenaren kampioen. Toch een uitstekende prestatie, drie keer op rij. Gaan de Capellenaren morgen ook winnen? In Arnemuiden eindigde de wedstrijd tussen TOP 2 en KCC/SO natural 2 al in 22-28. 

KCC/SO natural A1 - Achilles A1 - Sporthal Schenkel - 12:20 uur
Een ontzettend belangrijke wedstrijd voor de ploeg van Sander Jacob en Henk-Jan Schippers, dat nog altijd vecht tegen degradatie. Morgen speelt de A1 tegen het al gedegradeerde Achilles A1, en die wedstrijd moet gewonnen worden. 

Omdat KCC/SO natural A1 vorige week met ruime cijfers verloor van Oranje Wit A1 en TOP/Quoratio A1 zoals verwacht van Achilles A1 won, staat KCC/SO natural A1 nu zevende, wat aan het einde van het seizoen niet genoeg zou zijn voor handhaving. Dus zal er morgen gewonnen moeten worden van Achilles A1. In Den Haag eindigde de wedstrijd in een 16-19 overwinning voor KCC/SO natural A1. Weet de A1 morgen ook thuis te winnen van Achilles?

KCC/SO natural B1 - PKC/SWK Groep B1 - Sporthal Schenkel - 16:05 uur
In de B-Aspiranten Hoofdklasse is het zo goed als zeker dat DeetosSnel B1 en DSC B1 naar de kruisfinales gaan. Onder die twee ploegen staan PKC/SWK Groep B1 en KCC/SO natural B1, die dus zo goed als uitgespeeld lijken. In theorie maken beide teams nog kans op de tweede plaats, maar of DSC B1, dat vorige week met liefst 39-10 van KCR B1 won, in de resterende drie wedstrijden veel punten gaat verspelen, valt te betwijfelen. 

De strijd om de derde plaats is echter nog niet beslist, aangezien het verschil tussen PKC en KCC slechts een punt bedraagt. Bij een overwinning kan KCC/SO natural B1 de derde plaats overnemen van de ploeg uit Papendrecht. Uit won KCC/SO natural nog met 15-16, dus PKC heeft nog wat recht te zetten tegen KCC/SO natural. Wellicht heeft de ploeg van Wouter Schippers en Remon Brands vertrouwen geput, nadat het zich vorige week op karakter naar een overwinning op Oranje Wit B1 had geknokt. 

KCC/SO natural C1 - Achilles C1 - Sporthal Schenkel - 10:00 uur
De ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum staat er goed voor met de tweede plaats op zak. Deze plaats geeft aan het einde van het seizoen recht op deelname aan het Nederlands Kampioenschap. De C1 moet deze plaats in de komende drie wedstrijden zien te verdedigen, waar de wedstrijd tegen Fortuna/Delta Logistiek C1 de sleutelwedstrijd lijkt te worden.

Maar ook de andere twee wedstrijden moeten gewonnen worden. Morgen ontmoet de ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum alweer voor de derde keer Achilles C1. De vorige twee ontmoetingen werden door KCC/SO natural C1 gewonnen. Wint KCC/SO natural C1, dat alweer acht wedstrijden op rij ongeslagen is, morgen ook voor de derde keer van Achilles? 

KCC/SO natural D1 - Groen Geel D1 - Sporthal Schenkel - 9:00 uur
De ploeg van Steven Verhoeff en Ilona de Lange doet het prima in de D-pupillen Hoofdklasse en staat op een keurige derde plaats, achter Fortuna/Delta Logistiek D1 en TOP/Quoratio D1. Morgen ontvangt KCC/SO natural D1 de nummer 4 uit de poule Groen Geel D1. Uit wist KCC/SO natural D1 al met 8-11 te winnen van de ploeg uit Wormer. Weet de D1 morgen ook te winnen van Groen Geel D1? Mocht KCC/SO natural D1 morgen winnen, dan maakt het nog een kleine kans op de tweede plaats, aangezien de D1 TOP/Quoratio D1 nog niet gehad heeft.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties