Zaterdag 30 april staat er maar een beperkt programma voor de deur. Vanwege de vakantie komen er slechts drie teams in actie, terwijl de rest mag genieten van een vrij weekend. Uiteraard bent u morgen welkom op de Capelse velden. De spelende teams hebben uw steun hard nodig! Het zijn KCC/SO natural 1, 2 en A1 die morgen zeer belangrijke wedstrijden spelen.

 

KCC/SO natural 1 - LDODK/AH Gorredijk 1 - 15:30, Sportpark Schenkel
Vorige week speelde KCC/SO natural na de zaalperiode haar eerste wedstrijd op het veld en het maakte weer kennis met de (voor deze tijd abnormale) barre weersomstandigheden. In de harde wind, regen en hagel ging het met 20-16 ten onder tegen het Amsterdamse AW.DTV, terwijl KCC/SO natural juist vorige week een grote stap kon zetten naar handhaving. Na de nederlaag wordt het weer iets spannender in de Ereklasse A. AWDTV droeg de rode lantaarn over aan DVO/Accountor, dat met 16-11 verloor van koploper Fortuna/Delta Logistiek. LDODK verraste in Gorredijk Blauw-Wit (17-12). KCC/SO natural staat hierdoor nog steeds tweede. De plaatsen zijn echter nog niet verdeeld. 

KCC/SO natural moet zich revancheren op de nederlaag tegen AW.DTV om een stapje dichterbij handhaving te komen en om kans te blijven hebben op een kruisfinaleplaats. Morgen speelt KCC/SO natural tegen LDODK/AH Gorredijk 1. Tegen de ploeg uit Gorredijk werden vorig jaar de eerste punten gepakt: KCC/SO natural keek in de rust tegen een kansloze 14-8 tussenstand aan, maar won na een fenomenale inhaalrace met 17-19. Die wedstrijd betekende het begin van een goede reeks voor de Capellenaren. 

Om van LDODK te winnen, zal KCC/SO natural uit een ander vaatje moeten tappen. LDODK/AH Gorredijk is na een goed zaalseizoen, waar het uiteindelijk moest afhaken voor de kruisfinales, het veldseizoen wel goed begonnen na de zege op Blauw-Wit en maakt ook nog kans op de tweede plaats. Tevens is LDODK de meest productieve ploeg van de poule met liefst 135 doelpunten. KCC/SO natural is daarentegen de ploeg met de minste tegentreffers. LDODK/AH Gorredijk maakt morgen een lange reis naar Capelle aan den IJssel en zal ongetwijfeld de punten mee naar Friesland willen nemen. KCC/SO natural moet dat zien te voorkomen morgen, want anders raakt het de tweede plaats kwijt aan LDODK. 

KCC/SO natural 2 - LDODK/AH Gorredijk 2 - 14:00 - Sportpark Schenkel
Ook KCC/SO natural 2 is de tweede helft van het veldseizoen slecht begonnen. Vorige week werd er met 20-14 verloren van het sterke DOS '46 en dus moest het team van Robin Diepenhorst de tweede plaats afstaan aan Blauw-Wit 2. In degradatiegevaar is KCC/SO natural echter niet: de zwart-witten kunnen zich morgen bij een overwinning of gelijkspel handhaven. 

Dan moet er wel gewonnen worden van LDODK/AH Gorredijk 2, dat nog steeds geen enkel punt wist te behalen. Zij staan dan ook stijf onderaan in de Reserve Ereklasse A. Er moet dan ook snel iets gebeuren voor de ploeg uit Gorredijk, wil het zich handhaven. Dat lukte vorige week niet, want Blauw-Wit 2 was met 14-17 te sterk en nam de tweede plaats van KCC/SO natural 2 over. 

De eerste ontmoeting tussen LDODK/AH Gorredijk 2 en KCC/SO natural 2 eindigde in een ruime 16-28 overwinning voor de Capellenaren. Weet KCC/SO natural morgen te winnen of gelijk te spelen, dan kan LDODK/AH Gorrediijk KCC/SO natural niet meer inhalen en heeft KCC/SO natural 2 zich gehandhaafd. LDODK zal echter alles op alles zetten om niet te degraderen. 

KCC/SO natural A1 - PKC/SWK Groep A1 - 12:30 - Sportpark Schenkel
Na een knappe 19-15 overwinning op KZ/Hiltex A1 ging KCC/SO natural A1 in Delft de bietenbrug op: er werd met liefst 23-11 verloren van Fortuna/Delta Logistiek A1, de runner-up van de juniorenfinale. De ploeg van Wilrik Wassink en Anton van der Heiden pakte dus geen bonuspunten en zag concurrent AWDTV haar slag slaan. Zij wonnen met liefst 28-18 van TOP/Quoratio. Hierdoor zakte de A1 weer af naar de zevende plaats. AWDTV heeft de spanning onderin echter wel verhoogd: de nummer 5 staat maar 2 punten boven de nummer 8. Er is dus nog van alles mogelijk in de strijd tegen degradatie, maar KCC/SO natural weet in ieder geval wel dat er nog meer punten behaald moeten worden. 

Morgen ontmoet het PKC/SWKGroep A1. Zij misten de kruisfinales in de zaal en zijn op het veld ook eigenlijk wel klaar. De nummer drie staat 5 punten achter Groen Geel A1 en Fortuna/Delta Logistiek en het is zeer onwaarschijnlijk dat die nog 5 of meer punten gaan verspelen. Maar goed, alles kan in de korfbalwereld. Voor degradatie hoeven zij echter niet te vrezen. De ploeg uit Papendrecht staan op zes punten afstand van de nummers zeven en acht.

In Papendrecht werd het 26-18 voor de Papendrechters. Een 'makkie' dus. Toch leed PKC/SWKGroep A1 op het veld verrassende nederlagen tegen laagvliegers TOP/Quoratio A1 en AWDTV A1. Mede hierdoor moest PKC afhaken in de strijd om kruisfinales. KCC/SO natural zal ongetwijfeld PKC/SWKGroep willen verrassen. Dan moet KCC/SO natural een stuk productiever zijn dan vorige week, want 11 doelpunten is gewoonweg te weinig, ook op het veld. 

Kom kijken!
Kortom: drie hele belangrijke wedstrijden voor KCC/SO natural 1, 2 en A1. De drie teams strijden nog ergens voor en hebben uw steun dan ook hard nodig. Kom morgen kijken en steun deze ploegen! 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties