De meivakantie is voor iedereen (zo goed als) begonnen, en dat betekent dat er weer even gerust mag worden. Morgen nog even niet, want er staan weer veel wedstrijden op het programma! KCC/SO natural 5 reist af naar Bodegraven. Daar speelt het tegen Vriendenschaar 2, dat een plaatsje hoger staat dan nummer 6 KCC/SO natural. Na een aantal ruime nederlagen is het aan het 5de om weer eens punten te gaan pakken. KCC/SO natural B2 speelt in Pijnacker tegen Avanti B2. Ook de B2 presteert nog niet optimaal met een nederlaag en een gelijkspel. Kan het team van Thom Brandse en Remon Brands de eerste overwinning behalen tegen Avanti? KCC/SO natural D4 speelt morgen thuis tegen Feijenoord D1, een nieuwe naam in de korfbalwereld. Beide teams zijn nog puntloos en gaan morgen bepalen wie de eerste punten binnenhaalt. 

Morgen komen alle selectieteams in actie. Ook KCC/SO natural 1 en 2, die een lange rustpauze hebben gehad. Beide moeten zich zien te handhaven in de Ereklasse. Zowel het eerste als tweede staat er goed voor, maar er moeten nog wel punten gepakt worden. KCC/SO natural A1 reist af naar Delft voor een lastige wedstrijd tegen de verliezend zaalfinalist. KCC/SO natural B1 speelt in De Lier voor de punten, KCC/SO natural C1 gaat naar Dordrecht, en KCC/SO natural D1 ontmoet een bekende coach in Den Haag.

 

AWDTV 1 - KCC/SO natural 1 - 15:30, Sportpark de Drieburg 
KCC/SO natural 1 mag zich na een paar weken rust weer bewijzen op het veld. De ploeg uit Capelle aan den IJssel heeft de Korfbal League, het hoogste niveau in de zaal, niet gehaald. Wel acteert KCC op het veld op het hoogste niveau, de Ereklasse. KCC/SO natural staat er goed voor. Vorig jaar verloor het slechts drie punten, wat resulteerde in een tweede plaats in de poule achter Fortuna Delta Logistiek. De ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus verloor slechts een keer, en dat was tegen AWDTV, de tegenstander van morgen. 

De Amsterdammers staan onderaan in de Ereklasse A en zij pakten alleen punten tegen KCC/SO natural. De overige wedstrijden gingen verloren en dus moet AWDTV aan de bak om zich te handhaven. Het verschil in de onderkant van de Ereklasse is echter niet al te groot en dus kan daar nog van alles gebeuren. Daarnaast heeft AWDTV in de zaal bewezen wat het kan en pakte liefst 12 punten in de Korfbal League. Ondanks dat zij het seizoen als 9de eindigden, bleken de Amsterdammers te sterk tegen TOP (A), dat KCC/SO natural weer versloeg. 

Ondanks dat KCC/SO natural tweede staat (die plaats geeft zelfs recht op een beslissingswedstrijd), zijn de Capellenaren nog lang niet veilig. Het gat tussen KCC en AWDTV is 'maar' 5 punten en er zijn nog 5 wedstrijden te spelen. Wanneer KCC/SO natural wint, is het echt zo goed als veilig, maar wanneer AWDTV wint, wordt het weer iets spannender in de Ereklasse. Vorig jaar liet KCC zich verrassen door thuis met 12-16 te verliezen. Daarna volgde een ijzersterke reeks met overwinningen en één gelijkspel. Kan KCC morgen de vorm van de eerste helft weer oppakken morgen? 

DOS '46 2 - KCC/SO natural  - 11:15, Sportcomplex Tussenboerslanden
Ook KCC/SO natural 2 hervat morgen de veldcompetitie. Zij staan er, net als KCC/SO natural 1, goed voor. De ploeg van Robin Diepenhorst behaalde 6 punten uit 5 wedstrijden en staat op een gedeelde tweede plaats met Blauw-WIt 2. Er werden ruime overwinningen behaald, maar er werd ook twee keer verloren: DOS '46 2 en Fortuna/Delta Logistiek bleken te sterk voor de Capellenaren. 

DOS '46 is een sterke ploeg en won op het veld alles. Dan is het zonde dat je nog een punt in mindering krijgt vanwege scheidsrechtersverplichtingen. Hierdoor is het gat tussen DOS '46 en KCC/SO natural 'slechts' 3 punten. In de zaal eindigde DOS '46 2 op een keurige vijfde plaats, al zullen zij balen dat ze de kruisfinales op een haar na hebben misgelopen. 

Vorig jaar bleek DOS '46 2 met liefst 11-18 te sterk. KCC/SO natural 2 staat daar een plaats onder en zal ongetwijfeld de tweede plaats vast willen houden, en het misschien wel weer spannend maken in de titelstrijd. Daarvoor moet wel gewonnen worden, want bij een nederlaag neemt DOS '46 in ieder geval afstand van KCC/SO natural.

Fortuna/Delta Logistiek A1 - KCC/SO natural A1 -12:30, Sportpark Kruithuisweg Oost
Na de knappe en broodnodige overwinning op KZ/Hiltex (19-15), gaat KCC/SO natural A1 in Delft op bezoek bij een moeilijke tegenstander: gedeeld koploper en verliezend zaalfinalist Fortuna/Delta Logistiek A1. Punten pakken tegen de Fortunezen zal lastig worden, maar wellicht kan KCC/SO natural, na drie keer verloren te hebben van Fortuna, eens stunten. 

Fortuna is een sterke ploeg en draait mee in de top. In de zaal werden de kruisfinales gehaald en de ploeg van onder andere trainer Ed van der Steen en speelster Sophie Dijkxhoorn schopte het tot het Ziggo Dome. Daar strandde Fortuna en verloor het ruim van Groen Geel A1, en dus moesten zij het doen met het zilver, wat ook een knappe prestatie is. Op het veld doet Fortuna ook nog mee voor de prijzen. Zij delen de eerste plaats met Groen Geel (beiden 13 punten). Voor beide teams zijn de kruisfinales eigenlijk al zo goed als zeker, want nummer 3 Nieuwerkerk/Trekvogels A1 volgt op 5 punten afstand. 

KCC/SO natural staat na de overwinning op KZ/Hiltex A1 waar het aan het eind van het seizoen tenminste moet staan: op de zesde plaats. Die plaats geeft recht op handhaving, maar met 6 wedstrijden te gaan moet de A1 nog hard strijden om de punten bijeen te sprokkelen, aangezien KZ/Hiltex A1 en AWDTV A1 hetzelfde aantal punten hebben als de Capellenaren en ook zij kunnen verrassen tegen tegenstanders. Winnen van Fortuna/Delta Logistiek, dat zal lastig worden. Wellicht heeft KCC/SO natural A1 morgen een klein voordeel, omdat Fortuna/Delta Logistiek niet optimaal op het nieuwe veldseizoen zal zijn. Punten zijn in ieder geval mooi meegenomen. Kan KCC/SO natural A1 morgen stunten, of is het Fortuna dat gewoon weer doorgaat met waar het gebleven was?

Valto B1 - KCC/SO natural B1 - Sportpark de Zweth, 11:15
KCC/SO natural B1 staat nog altijd op de gedeeld eerste plaats, al moet de B1 het op onderling resultaat afleggen tegen DeetosSnel B1. De ploeg van Sander Jacob en Henk-Jan Schippers zal dus zelf geen fouten mogen maken en hopen op een misstap van de ploeg uit Dordrecht, die afgelopen week in de beker WION B1 versloegen door met 50-0 (!) te winnen. 

Morgen ontmoet KCC/SO natural in Valto B1 een relatief makkelijke tegenstander. De ploeg uit De Lier staat voorlaatste en het zal voor hen lastig worden om zich nog te handhaven, als is het uiteraard nog mogelijk. Dan zal Valto nog wel een paar puntjes moeten pakken, en dat gaat lastig. Vorige week werd Valto B1 met liefst 22-2 afgedroogd door Oranje Wit, en dus zal Valto morgen tegen KCC/SO natural B1 uit zijn op sportieve revanche. 

Beide teams hebben belangen: KCC/SO natural B1 wil in het spoor van DeetosSnel blijven, Valto wil nog een kans hebben om zich te handhaven in de Hoofdklasse. Gezien deze belangen zou het morgen nog wel eens een leuke wedstrijd kunnen worden. Houdt KCC/SO natural B1 morgen het hoofd koel of kan Valto B1 morgen verrassen?

Sporting Delta C1 - KCC/SO natural C1 - 11:00, Sportcomplex Gravensingel
Ook de C1 maakt nog altijd kans op de eerste plaats. Het team van Stefan Dekkers en Gerbert Schippers staat na de overwinning op Oranje Wit tweede met één punt afstand op koploper PKC/SWK Groep C1. Deze twee ploegen ontmoeten elkaar nog, en dus kan die wedstrijd nog wel eens de beslissende worden, mits KCC/SO natural geen steken laat vallen. 

De tegenstander van KCC/SO natural C1 is Sporting Delta C1. Zij zijn na overwinningen op Tilburg C1 en DeetosSnel C1 opgeklommen naar de vijfde plaats, en kunnen misschien nog stiekem aansluiten bij de top-4. Dan moeten zij wel blijven winnen. 

In Capelle aan den IJssel werd Sporting Delta C1 nog met 9-6 verslagen. KCC/SO natural moet ook in Dordrecht winnen, wil het in de buurt blijven van PKC/SWK Groep. Als er verloren wordt, dan kan PKC/SWK Groep uitlopen op KCC/SO natural C1 en lijkt het behalen van de eerste plaats bijna onmogelijk. 

HKV/Ons Eibernest D1 - KCC/SO natural D1 - 10:00, Sportcentrum HKV/Ons Eibernest
Na een korte rustperiode mag de D1 van Mariska Brands en Milou Wierenga weer aan de bak. Morgen reist de D1 af naar Den Haag waar het speelt tegen HKV/Ons Eibernest D1, zaalkampioen en, jawel, de ploeg van onder andere coach Jan Bongers. Beide ploegen staan niet ver van elkaar af. 

HKV/Ons Eibernest D1 is een sterke ploeg en werd afgelopen zaalseizoen Nederlands Kampioen in Wolvega. Ook op het veld zullen zij ongetwijfeld dit kunstje willen herhalen. Momenteel staan de Eibers op de eerste plaats, na krappe 11-9 en 9-10 overwinningen op respectievelijk Fortuna/Delta Logistiek en Albatros. KCC/SO natural D1 wist ook te winnen van Fortuna (7-8), maar speelde in een spannende wedstrijd met 9-9 gelijk tegen Albatros D1. 

KCC/SO natural en HKV/Ons EIbernest hebben nog geen competitiewedstrijd tegen elkaar gespeeld. Wel een oefenwedstrijd in de zaal, toen KCC/SO natural nog wist te winnen. Maar goed, die wedstrijden tellen niet. Bij een overwinning gaat KCC/SO natural D1 over HKV/Ons Eibernest D1 heen, maar bij een nederlaag lopen de Eibers uit op KCC en zien de Capellenaren ofwel Albatros D1 ofwel Fortuna/Delta Logistiek D1 naderen. 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 30 september 2023 tegen Valto 1 om 16:30 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties