Het einde van het zaalseizoen nadert nu echt. Voor sommige teams zijn er nog een aantal speelweekenden te gaan, terwijl andere teams zelfs al na dit weekend klaar zijn en zich op het veldseizoen kunnen richten. Het wedstrijdprogramma is weer eens ouderwets volgepland. Enigszins jammer, omdat hierdoor velen niet naar de beslissingswedstrijd DOS ’46 B1 – KCC/SO natural B1 kunnen gaan. Maar goed, daar is weinig aan te doen. In ieder geval gaat de (mini)bus naar Nijeveen toch rijden en zit deze nu vol. Mocht je toch nog mee willen naar Nijeveen, dan zal er zelf gereden moeten worden.

Er staan weer veel interessante wedstrijden op het programma. Nummer 4 KCC/SO natural F1 kan nog een plek stijgen in de F-1e klasse maar dan moet er wel gewonnen worden van nummer 3 NIO F1. Ondanks dat veel spelers van de B3 inclusief de scheidsrechter naar Nijeveen hadden gewild, moeten zij morgen aantreden tegen PKC/SWK Groep B3. Verder speelt KCC/SO natural A4 haar laatste zaalwedstrijd en afgelopen woensdag hebben zij gebowld. Herhalen zij het kunstje van KCC/SO natural 1 tegen KCR A3?

Op naar de selectieteams dan. Wie spelen er allemaal morgen en tegen wie spelen de selectieteams? De voorbeschouwing staat voor u klaar!

20:00: SCO – KCC/SO natural
Hoewel het behalen van de kruisfinales voor KCC/SO natural wel heel onwaarschijnlijk is, is er nog steeds een kleine, theoretische kans. Dan moet OVVO/De Kroon punten verspelen en KCC/SO natural winnen. Ook zijn er nog veel andere scenario’s mogelijk. NLKorfbal zette deze in dit artikel op een rijtje.

Morgen reist KCC/SO natural af naar Wolvega, het decor van vele successen van de jeugdteams. Daar speelt het tegen SCO, dat zich gehandhaafd heeft en nergens meer voor speelt. Voor KCC/SO natural gaat het nog deels ergens om. Deels. In ieder geval zal de selectie van Jan Bongers en Arthur Carolus het zaalseizoen goed af willen sluiten. Daarnaast zal er met een schuin oog gekeken worden naar de wedstrijd HKV/Ons Eibernest – OVVO/De Kroon; gaat OVVO/De Kroon toch de kruisfinales pakken of zit er voor KCC/SO natural een nieuwe Houdini-act in het verschiet? Dat zullen we morgenavond pas weten.

Het is ook maar eens afwachten of de Capellenaren er met de winst vandoor gaan tegen SCO, want in Capelle aan den IJssel was de ploeg uit Oldeholtpade in vorm en was met 28-30 te sterk voor KCC/SO natural. Zij verspeelden in de rest van de competitie te veel punten om aan te sluiten bij de top, maar handhaafden zich twee weken geleden nadat HKV/Ons Eibernest in Groningen verloor van Nic./Alfa-college.

Wie van de twee sluit de zaalcompetitie positief af? Kan SCO wederom winnen van KCC/SO natural of pakken de Capellenaren de punten? We gaan het zien.

18:05: BEP 2 – KCC/SO natural 2
Een heel eind verderop speelt KCC/SO natural 2 in Purmerend tegen BEP 2. Voor KCC/SO natural een wedstrijd om des keizers baard. Ze zijn immers toch al kampioen. BEP zal zich nog eenmaal in moeten spannen want zij zijn nog niet veilig. Met nog een speelronde te gaan staan zij op de 6e plaats. DVO/Accountor 3 volgt slechts op één punt en kan dus bij zege over BEP heengaan, als die verliezen van KCC/SO natural. Daarnaast heeft BEP een negatief onderling resultaat tegen de ploeg uit Bennekom en dus zal het bij een gelijke stand ook aan het kortste eind trekken. BEP zal er dus op gebrand zijn om deze wedstrijd van KCC/SO natural te winnen.

Voor KCC/SO natural 2 staat zoals eerder gezegd niets meer op het spel. Toch willen ze de competitie vast positief afsluiten, na de verrassende nederlaag tegen het sterke Rohda 2. In Capelle aan den IJssel werd er met liefst 33-16 gewonnen. Kan er ook in Purmerend gewonnen worden?

13:30 DOS ’46 B1 – KCC/SO natural B1
Een speciaal verslag van deze wedstrijd is hier te lezen.

12:10: Achilles C1 – KCC/SO natural C1
Het is niet het zaalseizoen van KCC/SO natural C1. In 10 wedstrijden behaalde het slechts 3 punten en de ploeg van Gerbert Schippers en Stefan Dekkers is nog niet helemaal veilig. Nummer 7 ONDO C1 behaalde slechts één punt. Over twee weken gaan KCC/SO natural C1 en ONDO C1 uitmaken wie zich handhaaft en wie niet.

Morgen speelt KCC/SO natural C1 tegen Achilles C1, een sterke ploeg. Zij staan momenteel tweede met 17 punten, maar hebben een wedstrijd minder gespeeld dan huidig koploper Die Haghe C1. KCC C1 weet dus dat het morgen lastig gaat worden in Den Haag. Wel zou het zich kunnen handhaven als er minimaal een punt gepakt wordt. Thuis verloor de C1 met 10-18 van Achilles. Kunnen zij wellicht stunten tegen de nummer 2 van de competitie?

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 30 september 2023 tegen Valto 1 om 16:30 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties