Twee weken geleden plaatste de B1 zich definitief voor de beslissingswedstrijden om het Nederlands Kampioenschap B-junioren door met 17-31 te winnen bij Die Haghe. Na twee jaar wachten strijdt er weer een jeugdploeg van KCC om het kampioenschap van Nederland. Sinds dit jaar wordt er bij het Nederlands Kampioenschap B-junioren geen toernooi meer gespeeld, maar beslissingswedstrijden. Aanstaande zaterdag om 13.30 speelt KCC/SO natural in de kwartfinale tegen DOS ’46 B1 uit Nijeveen. De speciale voorbeschouwing staat voor u klaar.

 

Geschiedenis
Na twee jaar wachten strijdt er dus weer een KCC-jeugdploeg voor het Nederlands Kampioenschap. Twee jaar geleden was dat de C1, die in Enschede ondanks een 9-4 nederlaag tegen DSC C1 een knappe 4de plaats behaalden. Overigens speelde de C1 in de poulefase ook tegen DOS ’46 C1. Na een spannende wedstrijd en een bloedstollende slotfase bleek KCC C1 met 10-9 te sterk, maar dat is alweer twee jaar geleden. Waarschijnlijk zullen enkele spelers elkaar nog kennen van het Nederlands Kampioenschap twee jaar geleden, maar verder is DOS ’46 B1 een onbekende ploeg voor KCC/SO natural.  

De weg naar de play offs: de poulefase
KCC/SO natural, de nummer 2 van de B-Hoofdklasse C,  neemt het in de kwartfinale op tegen de nummer 1 van de B-Hoofdklasse A, DOS ’46. Dit werd door de loting bepaald. Hoe deden beide teams het in de poulefase?

DOS ’46 B1 bleek oppermachtig in de poule. Zij werden kampioen zonder een enkel punt te verliezen. DOS ’46 B1 behaalde liefst 24 punten uit 12 wedstrijden en had veruit het hoogste doelpuntensaldo in hun poule: 296 om 199. Het zaalseizoen van DOS ’46  begon met een overtuigende 16-26 zege op ASVD/Kwoot en verder wonnen zij vrijwel iedere wedstrijd met groot verschil. Alleen tegen De Meeuwen B1, (16-19, uit) Drachten/van der Wiel B1 (22-21 thuis), Unitas/Perspectief B1 (24-22, thuis) won het Nijeveense team met 3 of minder doelpunten verschil.  

De grootste overwinning behaalde DOS ’46 tegen Dindoa B1 (25-9). Tegen diezelfde ploeg scoorde DOS ’46 later in het seizoen de meeste doelpunten: 18-33. Al met al indrukwekkende cijfers.

KCC/SO natural B1 begon het zaalseizoen met een nipte nederlaag tegen HKV/Ons Eibernest B1 (15-16). Na 3 overwinningen op rij tegen Valto, Nieuwerkerk en Vriendenschaar, bleek DeetosSnel B1 oppermachtig in Capelle aan den IJssel. Er werd dan ook met 19-28 verloren van de ploeg uit Dordrecht. DeetosSnel en HKV/Ons Eibernest bleken de angstgegners voor KCC, want ook in Dordrecht verloor KCC/SO natural ruim met 23-16 van DeetosSnel. Een week later deelden KCC/SO natural en HKV/Ons Eibernest in Den Haag de punten in een spannende wedstrijd (21-21). Tegen de andere ploegen in de poule werd de volle buit gehaald. KCC/SO natural was ook te sterk voor concurrent Fortuna/Delta Logistiek, want in Delft verraste KCC Fortuna al met 13-20 en in Capelle won de ploeg van Sander Jacob en Henk-Jan Schippers met 25-20, waarna de tweede plaats zo goed als binnen was.

De grootste overwinning werd behaald tegen Valto B1: 33-10. KCC/SO natural scoorde in die wedstrijd ook de meeste doelpunten, net als in de wedstrijd tegen Die Haghe (33-14). Tegen DeetosSnel leed het de grootste nederlaag en kreeg het liefst 28 doelpunten tegen. Op de Dordtse ploeg na, heeft KCC/SO natural het beste doelsaldo (318 om 233).

Gemiddeld scoorde KCC/SO natural B1 22,7 doelpunten per wedstrijd en kreeg het 16.6 doelpunten tegen. DOS ’46 scoorde gemiddeld 24,6 keer en het kreeg gemiddeld 16,58 doelpunten tegen. Terwijl de Capellenaren gemiddeld 1,5 punt per wedstrijd haalden, pakte DOS ’46 de volle buit met gemiddeld 2 punten per wedstrijd.  In de poule van DOS ’46 zaten slechts 7 teams en dus speelde DOS ’46 maar 12 wedstrijden.

De wedstrijd
Wie is aanstaande zaterdag de sterkste en stroomt door naar de halve finales? Zet DOS ’46 haar ongeslagen reeks voort of is het toch KCC/SO natural dat er met de winst vandoor gaat. De B1 van Sander Jacob en Henk-Jan Schippers kan jullie steun hard gebruiken, dus kom allemaal kijken!

De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal De Eendracht te Nijeveen en begint om 13.30 uur. Je kan met de auto gaan, maar met de supportersbus meereizen is veel gezelliger en goedkoper. Opgeven kan nog steeds tot dinsdagavond 20:00. Kijk voor meer informatie hier

Helaas heeft de twitteraar arbitraire verplichtingen en dus zijn er geen livescore en sfeerbeelden van de wedstrijd DOS ’46 B1 – KCC/SO natural via ons account. Praat mee via Twitter/Facebook, stuur berichten/foto’s/video’s van en over de wedstrijd en wij delen ze!

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties