Het was zaterdag weer als vanouds een heerlijk avondje topkorfbal in Capelle aan den IJssel. Wederom een lastige tegenstander. Uit in Amsterdam werd het maar nipt een overwinning, maar onder leiding van de harde kern die vanaf minuut 1 helemaal los ging was ook zaterdagavond Rohda (A) het slachtoffer van de Capelse dadendrang. Rohda (A) werd gesteund door een grote groep supporters. Door de winst en de winst van OVVO/De Kroon komt het op de laatste speelronde aan op 5 maart a.s. KCC/SO natural moet naar het verre Friesland tegen SCO en daar winnen en HKV/Ons Eibernest moet stunten in eigen huis tegen OVVO/De Kroon. Een gelijkspel aldaar, bij winst van KCC/SO natural, is voldoende voor een ticket naar de play-offs.

20160220   KCC 1   Rohda 1

Het standpunt voor deze cruciale wedstrijd was duidelijk. Het was de dood of de gladiolen. De winnaar had nog kans op de kruisfinale en de verliezer haakt definitief af in de play-offstrijd. Doordat de Rohda-supporters nog wat extra sfeer hadden meegebracht in de vorm van de confetti, begon de wedstrijd iets later dan gepland.

KCC/SO natural speelde vrijwel met dezelfde basis als vorige week, alleen hield het Steven Verhoeff op de bank. Sven Wierenga keerde terug in de basis. Na de eerste overtreding begon de grote Bongers/Carolus wisseltruc. Verhoeff moest topschutter Van de Reep schaduwen dus werd Verhoeff aan hem gekoppeld. Verhoeff deed zijn werk uitstekend en hield Van de Reep op slechts 4 goals (waarvan 1 strafworp). De wedstrijd stond onder leiding van het duo Gerritsen en Leltz.

Rohda (A) was de ploeg die de 0-1 binnenschoot na 40 seconden. KCC/SO natural mocht direct vol aan de bak, want het zou het niet cadeau krijgen. Vanaf minuut 1 werd het ondersteund door de KCC-hooligans die werkelijk voor een schitterende ambiance zorgde. Ze hebben de hele wedstrijd lang gezorgd voor vocale ondersteuning waardoor de spelers nog meer kracht kregen. Een ouderwets avondje KCC/SO natural was terug! Snel na de 0-1 schoten de dames Brands en Wierenga KCC/SO natural naar een 2-1 voorsprong. De eerste 5 minuten golfde de wedstrijd heen en weer. Het was elke keer weer stuivertje wisselen. Ondanks de foutjes die nog weggepoetst moesten worden, bleef KCC/SO natural op de been. De rebound moest gewonnen worden om zodoende een 2e aanvalskans te krijgen. Er was weer erg veel inzet en vechtlust onderling in het veld. Vanavond moest het gaan gebeuren. Wanneer ook Adriënne van Ofwegen en Demi van Oosten de 3-2 en 4-4 maken heeft het gehele dameskwartet gescoord. De SO natural dames waren hot in de 1e helft, gesteund door de Capelse mannen.

Patrick Muurling en wederom Demi van Oosten zorgden voor de 6-5 tussenstand met nog 14 minuten te spelen. Rohda (A) kwam hierna door onoplettendheid van KCC/SO natural makkelijk terug in de wedstrijd. Binnen 3 minuten was het in 6-7. Gelukkig komt KCC/SO natural terug tot 7-7 na een doelpunt van Muurling. Na een time-out bij Rohda (A) komt KCC/SO natural goed weg en wordt er, in de Amsterdamse ogen goed doelpunt, gelukkig niet geteld. In plaats van 7-8 scoort Van Oosten 8-8 en wordt Sven Wierenga gebracht voor de tegenvallende Dekkers. Na deze wissel gaat KCC/SO natrual een voorschot nemen op de beslissing. Mariska Brands en Adriënne van Ofwegen tillen de stand naar 10-8 en ook coach Poelstra haalt zijn manschappen naar de kant voor een time-out. Direct daarna de 10-9, maar met nog 29 seconden voor de pauze scoren Nik van der Steen en Sven Wierenga, pas 2 minuten in het veld, de 11-9 en 12-9. Je zou denken dat dit de ruststand is. Maar met een fenomenale buzzerbeater ontploft de hal als Muurling de 13-9 binnenknalt. Rohda (A) kwaad want ja de goal zou buiten de tijd gevallen zijn, maar de "videoscheidsrechter" en scheidsrechter Gerritsen gaven aan dat de bal 100% Muurlings handen had verlaten toen de speeltijd om was. Rust 13-9.

Al snel in de 2e helft werd duidelijk dat er niks voor Rohda (A) te halen zou vallen in Capelle aan den IJssel. Wanneer ook het "hoekje" weer terug is, nadat de kelen gesmeerd waren, antwoordde Nik van der Steen op verzoek met de 14-9. Wanneer Milou Wierenga dan na 2 minuten de 15-9 scoort, gaat het gas erop. Via de 15-10 van de gasten wordt het door Sven Wierenga 16-10 en is de grootste voorsprong een feit. Wierenga in de rebound is een succes voor de aanvallen voor KCC/SO natural. Rohda (A) komt met twee snelle goals en dan begint het wisselfestijn bij de Amsterdammers. Voor de jurytafel een teken van oplettendheid. Gelukkig mag je acht keer wisselen

Na de 16-12 vliegt de vlam even in de pan. Na een stevige actie belanden een aantal spelers op de grond en vliegt de halve Amsterdamse bank het veld in zonder toestemming van de arbitrage. Wanneer Gerritsen het vuur geblust heeft tillen Mariska Bands en Sven Wierenga, middels een lekker hoekje, de stand naar 18-12. Het vlammetje werd nog eventjes opgestoken, want de duels werden grimmiger en steviger, doch elke keer netjes binnen de kaders van de wet. Na 15 minuten is het 18-13 en wordt de fanclub van Wierenga opgericht met de slogan "Fan van Sven" die de 19-14 binnenschiet. Rohda (A) kan bijblijven door de sterke rebound van de Amsterdamse dames waardoor de bal niet na een aanval weg was. Via 21-16 door Sven Wierenga die dan netjes 5 uit 7 schiet, scoort Demi van Oosten de 22-17.

En dan lijkt het eventjes fout te gaan bij de thuisploeg. Onoplettendheid en slordigheden zorgen ervoor dat Rohda (A) dichterbij sluipt en met nog 7,5 minuut lijkt het weer spannend te worden (22-20). Een broodnodige time-out bij Bongers en Corolus want dit mag niet fout gaan en fout ging het niet. Wanneer Van der Steen met nog 2 seconden op de schotklok de 23-20 binnentikt, werd er even duidelijk door de hooligans gescandeerd: "Nikkie is van ons". Wanneer Demi en Sven de stand naar 25-20 schieten en er nog 4,5 minuut te spelen is, moet het toch niet meer fout kunnen gaan. De tijd tikt weg. Milou maakt de 26-21. Waar was haar tegenstandster? Dekkers komt terug in het veld voor Muurling. Als "Aadje" van Ofwegen dan de 27e Capelse goal scoort wordt het duidelijk: helemaal niks in Amsterdam! De laatste 2 minuten waren indrukwekkend. Twee minuten staan voor KCC/SO natural werd duidelijk gemaakt door het publiek en de laatste minuten werden klappend afgesloten. De twee laatste Amsterdamse goals waren voor de statistieken. Eindstand 27-4. Rohda (A) uitgeschakeld voor de play-offs.   

KCC/SO natural mag nog blijven hopen. Wageningen werd kampioen door een 35-24 zege op SCO. OVVO/De Kroon haalde flink uit tegen SKF (25-22 en ook de Eibers moeten volgend seizoen een treedje lager spelen na het verlies in en tegen Groningense Nic/Alfa College. Op zaterdag 5 maart speelt KCC/SO natural in Wolvega tegen SCO. Bij winst en minimaal een punt verlies van OVVO/De Kroon speelt het 12 maart tegen thuis wellicht tegen TOP (A). 

Doelpunten: Sven Wierenga 6x, Demi van Oosten 5x, Mariska Brands 4x, Milou Wierenga, Adriënne van Ofwegen, Patrick Muurling en Nik van der Steen ieder 3x.

Nog veel meer foto's van het team van de week, de wedstrijd zelf en de handtekeningenjacht erna vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 24 februari 2024 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 19:00 uur in sporthal De Eendracht.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties