De voorjaarsvakantie nadert en dat betekent voor velen weer genieten op de skipiste, in de zon, of gewoon gezellig in de sporthal. Vanwege de vakantie staan er minder wedstrijden op het programma dan normaal. In ieder geval komen er toch nog behoorlijk wat teams in actie, zoals 1, 2, de A1 en de B1. Wie zijn de tegenstanders? De wekelijkse voorbeschouwing staat voor u klaar!

20:00: KCC/SO natural – Rohda – Sporthal Schenkel
KCC/SO natural lijkt de vormdip te boven. Vorige week werd er eindelijk weer eens gewonnen, en ook nog eens met ruime cijfers. Na de 28-19 overwinning tegen HKV/Ons Eibernest mag er weer heel voorzichtig naar boven gekeken worden. Feit is wel dat KCC/SO natural derde staat. Dat is dus niet genoeg voor een kruisfinale plaats. Maar goed, er kan nog van alles gebeuren in deze toch al knotsgekke competitie. Kijk maar naar OVVO/De Kroon: weken geleden leken zij alle hoop op kruisfinales te hebben opgegeven. Nu staan ze tweede.

Wat kan er eigenlijk nog gebeuren in de top van de Hoofdklasse B? KV Wageningen heeft zich in ieder geval verzekerd van een kruisfinaleplaats. Als zij aanstaande zaterdag van SCO winnen, zijn ze kampioen en nemen zij het op tegen de nr. 2 uit de Hoofdklasse A.

Op 4 punten afstand volgen OVVO/De Kroon, KCC/SO natural en Rohda. KCC/SO natural en Rohda gaan aanstaande zaterdag uitmaken wie in het spoor van OVVO/De Kroon blijft. Als Rohda wint neemt het zelfs op onderling resultaat de tweede plaats over van OVVO/De Kroon.

Voor KCC/SO natural is het hopen op puntenverlies van OVVO/De Kroon. Doordat OVVO/De Kroon enkele weken terug won van de Capellenaren (ja, die wedstrijd met die 1-8 ruststand), hebben zij een beter onderling resultaat. De ploeg uit Maarssen speelt nog tegen het SKF (gedegradeerd) en HKV/Ons Eibernest (strijden tegen degradatie).

Dan over naar de wedstrijd van aanstaande zaterdag. KCC/SO natural en Rohda moeten alles op alles zetten om nog in de race te blijven voor een kruisfinaleticket. Beide ploegen hebben de afgelopen weken veel punten laten liggen. KCC/SO natural verloor 3 van de laatste 5 wedstrijden, Rohda idem dito. In Amsterdam waren de Capellenaren met 22-23 de sterkste, alhoewel Rohda het grootste deel van de wedstrijd voor heeft gestaan.

Wie is aanstaande zaterdag de sterkste? Wie mag na zaterdag nog hopen op kruisfinales en wie haakt af? KCC/SO natural – Rohda, 20:00 uur, Sporthal Schenkel.

Kom kijken! 

18:15: KCC/SO natural 2 – Rohda 2 – Sporthal Schenkel
KCC/SO natural 2 werd afgelopen weekend onverwacht kampioen. Zelf won het zonder al te veel inspanning met 20-11 van HKV/Ons Eibernest 2 en het zag concurrent OVVO/De Kroon 2 later die avond verliezen van Nic./Alfa-college 2. Hierdoor is KCC/SO natural 2 niet meer in te halen. Het tweede kan terugkijken op een prima zaalseizoen met twee nare uitglijders tegen Nic./Alfa-college 2 en Unitas/Perspectief 2. Tegen die twee ploegen werden de enige punten verspeeld.

Ook voor KCC/SO natural 2 is de zaalcompetitie bijna voorbij. Komende zaterdag spelen de reserves tegen Rohda 2, waarvan in Amsterdam nog met 17-20 gewonnen werd. Rohda 2, de nummer 4 van de competitie, lijkt een onvoorspelbare ploeg. Zij verrasten tegen OVVO/De Kroon en Nic./Alfa-college, maar verloren afgelopen zaterdag verrassend van nummer 6 BEP 2. 

Aangezien vorige week pas in de rust van KCC/SO natural – HKV/Ons Eibernest bekend werd dat OVVO/De Kroon punten had verspeeld, heeft KCC/SO natural 2 het feestje op het veld nog niet echt kunnen vieren (In de kantine hoogstwaarschijnlijk wel). Gaat de kersverse kampioen aanstaande zaterdag in eigen huis het kampioensfeestje vieren met een zege, of kan Rohda ook verrassen tegen de zwart-witten? We gaan het zien!

16:30 KZ/Hiltex A1 – KCC/SO natural A1 – De Sprong
Een wedstrijd om des keizers baard. Beide ploegen zijn klaar in de A-junioren Hoofdklasse B. KCC/SO natural speelde zich afgelopen week veilig tegen Tempo A1. KZ kon de afgelopen weken niet aanhaken bij de top, ondanks een knap gelijkspel tegen PKC/SWK Groep A1. Ook zij zijn klaar. Toch willen beide ploegen de zaalcompetitie, die nog maar 2 wedstrijden duurt, positief afsluiten.

Op 19 december won KCC/SO natural A1 met 21-18 van KZ/Hiltex. Gaat de A1 ook in Koog aan de Zaan winnen of houdt KZ/Hiltex de punten thuis?

11:00: Die Haghe B1 – KCC/SO natural B1 – Sporthal Gaslaan
KCC/SO natural B1 heeft afgelopen zaterdag een hele grote slag geslagen door te winnen van Fortuna/Delta Logistiek. Toch is de B1 er nog niet. Aanstaande zaterdag reist het af naar Den Haag. Daar speelt het tegen Die Haghe B1, de nummer 6 van de poule. De top-4 van de poule bleek net een maatje te groot voor de ploeg uit Den Haag. Wel behaalden zij de punten tegen de nummers 7 en 8 van de competitie en 2 weken geleden haalde Die Haghe met 12-23 uit tegen nummer 5 Nieuwerkerk B1 

In Capelle aan den IJssel won KCC/SO natural nog met 33-14. De doelstelling voor aanstaande zaterdag lijkt duidelijk voor de B1: er moet gewonnen worden. Bij winst heeft KCC/SO natural B1 zich definitief geplaatst voor de play-off wedstrijden. Gaat de B1 winnen in Den Haag?

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 24 februari 2024 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 19:00 uur in sporthal De Eendracht.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties