Nadat KCC/SO natural 2 had gewonnen van OVVO/DO Kroon 2 en daarmee nog steviger op kop gaat in de reserve Hoofdklasse was het de beurt aan het eerste. Door de slechtste eerste helft ooit (1-8 na rust) verloor KCC/SO Natural 1 met 14-18 van OVVO/De Kroon. 

20160130   KCC 1   OVVO 1Het rommelt intern bij OVVO/De Kroon en daarnaast was ook Martijn Roos geschorst. Maar of dat een voordeel was valt achteraf te betwijfelen aangezien Roos veruit het laagste schotpercentage heeft van zijn team dit seizoen. Niettemin wist KCC/SO natural (met Steven Verhoeff en Sven Wierenga weer in de basis) dat er gewonnen moest worden om tweede te blijven.

Voor degene die niet op tijd waren en pas in de rust in de sporthal kwamen en toen naar het scorebord keken moesten wel twee keer in de ogen wrijven of het nu echt waar was wat men zag. Was er een defect aan het scorebord, deed een deel van de lampjes het niet meer. Niets van alles was waar.  In een eerste helft waar aanvallend werkelijk niets lukte keek KCC/SO natural na 13 minuten tegen een 0-6 achterstand aan. Daarna wordt er best aardig verdedigd, OVVO/De Kroon speelde ook niet groots, maar aanvallend waren de zwart-witten onmachtig. Bij rust is het dan ook 1-8 (!!). Eén doelpunt in de eerste helft, dat moet wel een (negatief) record zijn in de Hoofdklasse. De wedstrijd stond onder leiding van het duo Van Meerten en Mosterdijk, die de zieke Ed Hom verving. Beide mannen hadden een vrije eenvoudige avond. 

OVVO/De Kroon dacht na 5 minuten de score te openen, maar een snijbal werd afgekeud, even later wel gevolgd door de 0-1. KCC/SO natural ging op zoek naar de eerste score maar het lukt nog niet. Nik van der Steen kreeg bewaking van de Catalaan José Alvarez Andres die hem voldoende ruimte gaf, maar Van der Steen wist niet te profiteren. OVVO/De Kroon speelde ook niet groots maar stond na 8 minuten wel op een 0-4 voorsprong. Waar was KCC/SO natural? Lichtelijke irritaties aan de zijlijn. Na de broodnodige time-out bij KCC/SO natural werden de gemaakte afspraken nogmaals aangestipt. Meer power en passie, want dat laatste ontbrak in de wedstrijd. Na deze time-out kwamen de bezoekers zelfs op een 0-6 voorsprong, alvorens Steven Verhoeff, pas in de 14e minuut !! het eerste doelpunt scoorde (1-6). Het schotpercentage van de Capellenaren was niet om naar huis te schrijven. Met nog een goede 10 minuten op de klok kwam er reeds beweging op de reservebank. Stefan Dekkers en Michiel Last moesten zich gaan klaarmaken. Met nog ruim 4,5 minuut te gaan moest er ingegrepen worden. Dekkers voor Van der Steen en Last voor Muurling. Zou deze wissel vruchten gaan afwerpen ? Aan het einde van de 1e helft ging het een klein beetje lopen in de wedstrijd alleen uitte dit zich nog niet in doelpunten. OVVO/De Kroon daarentegen scoorde nog tweemaal zodat er een hoofdklasseonwaardige 1-8 ruststand op het scorebord stond. 

Na rust lijken de wissels goed uit te pakken. Stefan Dekkers scoorde na rust als eerste (2-8). Na een doelpunt van de bezoekers is ook de Negende Man terug van hun eigen wedstrijden en gaan 100% achter hun ploeg staan. Het lijkt of dit een extra boost geeft aan de spelers. Prompt scoort Sven Wierenga de 3-9. Muurling komt terug in het veld voor Last. Via Dekkers (4-10) en tweemaal Milou Wierenga (5-11 en 6-12) blijft het gat enorm groot, maar de passie is weer terug aan het komen. Na de nodige stoelendans bij de KCC/SO natural dames begint de thuisploeg aan een ware invasie. Binnen 3 minuten tikken tweemaal Sven Wierenga en Stefan Dekkers de 9-12 aan. Het "hoekje" komt lost en nu moest het gaan gebeuren. Het verschil was nog "maar" 3 doelpunten. De invasie was maar van korte duur, want wat KCC/SO natural kon in 3 minuten kon OVVO/De Kroon ook de volgende 3 minuten. Van 9-12 tilden de bezoekers de score naar 9-15 en KCC/SO natural was weer terug bij af. Demi van Oosten komt nog in het veld voor Juliëtte Wassink-Hordijk. Via 10-16 komt de thuisploeg nog terug door doelpunten van Patrick Muurling, Demi van Oosten, Steven Verhoeff en Stefan Dekkers tot 13-16 met nog een kleine 4 minutent te spelen. Wanneer de klok terugtikt gaat OVVO/De Kroon hun aanval vertragen en speelt het de schotklok slim uit. Bij een stand van 13-18 is het Steven Verhoeff die de laatste goal van de wedstrijd scoort (14-18) 

Een ontluisterende nederlaag in eigen huis. Uit in Maarssen was het ook al lastig maar werd er gewonnen. Wanneer je maar 1 keer scoort in 25 minuten en het afrondingsperentage drastisch omhoog moet, wordt het lastig om een wedstrijd winnend af te sluiten. Door het verlies van Rohda blijft KCC/SO natural wel 2e, maar de achtervolgers komen dichterbij en zal er de komende wedstrijden uit een ander vaatje getapt moeten worden om de tweede plek vast te houden. Hopelijk gebeurd dit komend weekend als men de verste reis van het seizoen moet ondernemen. In Groningen wacht Nic/Alfa College. Thuis werd er gewonnen met 25-22. Gaat het in het verre Groningen ook gebeuren ?

Doelpunten:  Stefan Dekkers 4x, Sven Wierenga en Steven Verhoeff ieder 3x, Milou Wierenga 2x, Patrick Muurling en Demi van Oosten ieder 1x. 

Klik hier voor nog meer foto's van deze wedstrijd, het team van de week, het oplopen en de handtekeningenjacht.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 10 juni 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties