Zaterdag reisde de complete Capelse selectie af naar Bennekom voor de strijd tegen DVO/Accountor. De reis was een stukje korter dan die van vorige week en het KNKV had deze keer de wedstrijd om een schappelijke tijd in de agenda gezet. De buit was dit weekend maar liefst 3 punten in totaal. KCC/SO natural 2 won met 20-24 van DVO/Accountor 2 en draait momenteel lekker en KCC 1/SO natural speelde gelijk met 15-15 tegen DVO/Accountor 1, waar na een grote achterstand (10-5 bij rust) er, gezien de 2e helft, een overwinning zeker in het vat zat. 

20150919   DVO 1   KCC 1KCC 2 speelde een goede wedstrijd en leidde op een gegeven moment met 16-20. DVO/Accountor 2 was niet bij machte de dadendrang van Diepenhorst en kornuiten in toom te beteugelen. Via 16-22 werd het nog 17-23, maar KCC had totaal geen moeite met de thuisploeg en scheidsrechter Peeters floot af bij 20-24. Door de overwinning klimt KCC 2 naar de gedeelde tweede plaats, met 4 punten uit 3 wedstrijden.

Daarna de wedstrijd tussen beide 1e teams. In het pittoreske Bennekom leek het net een thuishaven van KCC, aangezien DVO/Accountor zo vriendelijk was geweest om de KCC-tune door de boxen te laten galmen. KCC begon fel aan de wedstrijd. Het zou, na de heerlijke verre overwinning tegen LDODK/AH Gorredijk, een 3 punten wedstrijd worden. Bij winst stijgt KCC naar de top.

Binnen de minuut was het Patrick Muurling die bij de gasten het cijfer 1 op het scorebord wist te toveren. De thuisploeg begon matig aan de wedstrijd en zag de ballen telkens verkeerd eindigen. Scheidsrechter Van de Terp trok de touwtjes vanaf het begin al stevig aan en hield het vanaf minuut 1 al strak. Het spel werd dan ook veelvuldig stilgelegd. Na een goed begin volgde een slechte periode van KCC. DVO/Accountor ging telkens beter in hun spel komen en dat zag men ook in de score. Binnen 10 minuten stond KCC dan ook met 5-1 achter. Het werd een felle wedstrijd, doch netjes, waarbij DVO/Accountor het fysieke opzocht bij KCC, waardoor er veel overtredingen waren, die niet altijd door Van de Terp werden bestraft. Vooral Van der Steen moest het ontgelden. De 5-1 was te wijten aan het feit dat DVO/Accountor veel te veel ruimte kreeg van KCC om aan te leggen en men kon naar hartelust aanvallen.

Sanne Broeksma en Steven Verhoeff zorgde dat de score nog een wat dragelijker gezicht kreeg, want na 12,5 minuut spelen kwam KCC terug tot 5-3. Coach Bongers was niet tevreden over zijn pupillen en liet dat langs de lijn ook merken. Er moest meer energie in het spel komen, meer felheid en gedrevenheid. De effectiviteit van KCC was ver te zoeken. DVO/Accountor balde rustig verder en stond na 17 minuten met 7-3 voor. Via een 2e strafworp van Verhoeff werd het 7-4, maar langs de kant werden er al diverse mensen klaargestoomd voor een invalbeurt. Sven Wierenga en Mark Behrens moesten gaan warmlopen. Het draaide gewoon niet. Simpele reboundduels werden verloren. Met nog 9 minuten te spelen scoorde Mariska Brands de 8-5 en hierna grepen Bongers en Carolus in. Sven Wierenga kwam er in voor de tegenvallende Jack Potter. Het vak ging beter draaien maar er kwamen nog geen doelpunten. Bij DVO/Accountor wel. De ruststand was dan ook 10-5 en KCC stond, net als vorige week in Gorredijk, achter.

Of er wat tijdens de pauze in de thee zat, of dat het aan de beroemde sapjes en hapjes van Nelis en Wim lag weten we niet, maar er kwam een heel ander KCC uit de kleedkamers. Het was wel even wachten op Fleur Hoek, want die kwam pas laat uit de kleedkamers. Met 8 tegen 8 gingen we verder met de 2e helft. Wat Muurling in de eerste helft deed, deed Steven Verhoeff mandloos in de 2e helft. Het was de 10-6 en het begin van een wederopstanding van KCC. Kwam er een kopie van de comeback tegen LDODK? En ja, die kwam er. De zuiverheid in de passing van DVO/Accountor had men achtergelaten in de kleedkamer en er stond een veel gretiger KCC op het 40x20 veld. Rebounds waren nu wel voor de Capelse formatie en de aanvallen waren zorgvuldiger. Er spatte weer plezier vanaf. Via doelpunten van Milou Wierenga, Nik van der Steen en tweemaal Sven Wierenga stond het na 10 minuten in de 2e helft ineens 10-10 en KCC was helemaal terug. Tijd voor een Bennekomse time-out. Na deze time-out twee snelle Bennekomse goals wat een 12-10 tussenstand betekende. Maar na twee niet zo slimme DVO-acties mocht Verhoeff wederom plaatsnemen op zijn favoriete plek, de strafworpstip, wat de 12-11 en de 12-12 betekende. De tweede strafworp werd gegeven na een 2e graads "judogreep" van de heer van Steven (die net in het veld stond). Scheidsrechter Van de Terp kon niks anders doen dan deze straf opleggen.

Na de 12-12 kwam Adriënne van Ofwegen in het veld voor Mariska Brands en mocht Mirjam Swart bewaken, die zij keurig op de nul hield en als een stofzuiger volgde. Nog geen 3 minuten later was het Van Ofwegen die van ver de heerlijke 12-13 binnenknalde. De bank en de meegereisde supporters gingen uit hun dak; na de 0-1 de tweede keer dat men op voorsprong kwam met nog 17 minuten te spelen. DVO/Accountor maakte nog de 13-13, maar na de zoveelste overtreding volgde weer een strafworp voor KCC, de 13-14, Via een strafworp voor de thuisploeg werd het 14-14 en met nog 10 minuten op de klok werd het een zeer spannend slot van de wedstrijd. 5 minuten lang werd de korf niet doorboord en tikte de tijd weg. Stephan Groeneweg mocht nog deelnemen aan de wedstrijd en kwam in het veld voor Nik van der Steen. Met nog 3,5 minuut te gaan was het Milou Wierenga die de 14-15 binnenschoot. De spanning was te snijden. Van der Terp moest goed bij de les blijven, want een cruciale fout zou verkeerd kunnen uitpakken. Met nog precies 1 minuut te spelen scoorde DVO/Accountor de 15-15. De Capelse supporters hielden hun hart vast toen DVO/Accountor in de slotseconden een vrije bal meekreeg, maar deze ging mis. 

KCC neemt dus een punt mee uit Bennekom. Een prima prestatie, zeker aangezien het in de rust weer ruim achterstond. Door het gelijkspel staat KCC tijdelijk gedeeld tweede met 3 punten. Ter vergelijking: Vorig seizoen sloot KCC de competitie af met 4 punten. 

Doelpunten: Steven Verhoeff 6x, Milou Wierenga en Sven Wierenga ieder 2x, Patrick Muurling, Sanne Broeksma, Mariska Brands, Nik van der Steen en Adriënne van Ofwegen ieder 1x.

Klik op de foto of hier voor foto's van deze wedstrijd door Peter van Dieren.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 20 april 2024 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 17:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties