Afgelopen zaterdag moest het in eigen huis gaan gebeuren. Nadat vorige week de kruisfinales al veilig gesteld waren tegen Oranje Wit (D), speelde KCC/Delta Logistiek zaterdag tegen DSC voor het kampioenschap. Men wilde minimaal 1 punt te pakken om als nummer 1 te eindigen.

altIn een goedgevulde sporthal Schenkel was iedereen gereed om de Capelse slag te slaan voor het kampioenschap. Terugdenkend aan de eerdere confrontatie speelde KCC/Delta Logistiek daar de beste eerste helft in de KCC korfbalgeschiedenis. Maar liefst 21 keer werd de mand gevonden. Konden de spelers van Bongers en Carolus dit huzarenstukje evenaren?

Als supporter moest je wel direct allert zijn, want beide ploegen knalde werkelijk uit de startblokken. Binnen 20 seconden was Nik van der Steen al verantwoordelijk voor de 1-0, nadat Adriënne van Ofwegen er eerst een Eindhovense heer uitliep. Direct gevolgd door de 1-1 van DSC. KCC/Delta Logistiek moest vol aan de bak want voor DSC stond er ook nog weldegelijk iets op het spel. Na 4 minuten was er al maar liefst 8 keer gescoord. DSC pakte een 3-5 voorsprong. KCC/Delta Logistiek had de grootste moeite met de reboundduels onder de korf. Aanvallend maakte men niet direct de juiste keuzes waardoor men elke seconde 110% moet geven. Hoe makkelijk het Eindhoven ging, hoe stroever het ging in Capelle. DSC liep binnen de 6 minuten uit naar een 3-7 voorsprong en KCC/Delta Logistiek leek een lastige avond in eigen huis te gaan beleven. Via Mariska Brands werd het 4-7 maar direct gevolgd door een Eindhovense treffer (4-8). Hierna was de DSC-storm even gaan liggen en kon KCC/Delta Logistiek het gaspedaal volledig indrukken en via doelpunten van tweemaal Nik van der Steen en Rosanne Visscher was net na 15 minuten weer 7-8. DSC bleef aan de goede zijde van de score. In de 16e minuut een onbegonnen aanslag op Nik van der Steen door Tjeerd Kooiman. Bongers woest op de arbitrage die de kaarten, die wel toepasselijk waren, op zak hield en Van Vloten die de "aanslag" maar vond meevallen. Nadat het brandje door scheidsrechter Pellikaan kon de wedstrijd doorgaan. Nog steeds was de thuisploeg niet in goede doen. Er moest feller en strijdend gespeeld worden. DSC moest het vooral hebben van de heren Knollema en Snel. Met nog 10 minuten voor de pauze brachten Sven Wierenga en Rosanne Visscher de stand weer gelijk (10-10). In de laatste 10 minuten ging de score ineens hard. KCC/Delta Logistiek drukte vol op de niet zuivere aanval van DSC waardoor DSC door de schotklok heen ging en steeds sneller de bal kwijt was en verwijtend naar elkaar bleef kijken. In de laatste 5 minuten zuivere speeltijd was het KCC/Delta Logistiek dat bepaalde wie de baas was in het veld. Doelpunten van Nik van der Steen, Adriënne van Ofwegen (op 1 seconden van de schotklok), Mariska Brands en Sven Wierenga zorgde dat er een kleine marge op het bord stond bij de pauze (16-12).

Na de thee was het DSC die het gelukkigst uit de kleedkamer kwam. Wel miste Jonathan Verhulst vanaf 2,5 meter maar maakte het even later weer goed (16-14). Na 4 minuten scoorde Sven Wierenga de 17-14 gevolgd door de 17-15 en 17-16 binnen 1 minuut. Angstvallig was iedereen op Twitter de verrichtingen in Gorinchem aan het volgen. Bij de stand 17-15 kwam het verlossende bericht uit Gorinchem. GKV/Enomics had verloren van Sporting Delta en dus KCC/Delta Logistiek was KAMPIOEN. Er waren nog een kleine 25 minuten te spelen. Uiteraard ging men voor de volle winst. In de 10e minuut was het 18-17 en kwam de harde kern (die nog laat moesten spelen, lekker gepland van het KNKV) op gang. Na 15 minuten spelen was er een "geruststellende" 21-19 op het bord te zien. Van Vloten kon zijn ogen niet geloven en liet dit blijken aan zijn spelers. Hierna viel het even stil in de sporthal. De doelpunten vielen niet, maar het publiek liet wel van zich gelden.

De ruime meerderheid had vernomen dat het kampioenschap KCC/Delta Logistiek niet meer kon ontlopen en zong : "We hebben schijt aan .....". Er heerste een heerlijke sfeer rondom het veld. Ook het Kampioenen olé olé en We gaan naar de League toe schalmde vanuit het publiek. Na de time-out aan Capelse zijde mocht DSC de 21-20 aantekenen vanaf de stip. Patrick Muurling zorgde voor een 2-puntsmarge (22-20) mar binnen 2 minuten was het weer gelijk (22-22). Met nog 5 minuten zuivere speeltijd scoorde Adriënne van Ofwegen de 23-22 maar 10 seconden later was het DSC die weer antwoorde (23-23. De laatste minuten van de wedstrijd waren bloedspannend. Wie ging er met de winst vandoor en zou KCC/Delta Logistiek haar 2e nederlaag van het seizoen leiden ?  KCC/Delta Logistiek had het duidelijk lastig en worstelde met zichtzelf en met nog 54 seconden te spelen pakte DSC een minime voorsprong (23-24), maar Steven Verhoeff bleef koel en van ver knalde hij de 24-24 binnen. Time-out bij DSC ?  Twee verse heren in het veld. KCC/Delta Logistiek bleef rustig en zo bleef het 24-24. KCC/Delta Logistiek KAMPIOEN van de HOOFDKLASSE B en ook de carnavalvierende spelers van DSC waren blij. Een punt gepakt bij de kampioen en alles nog in eigen hand voor de 2e plaats.

KCC/Delta Logistiek was niet oppermachtig in de kampioenswedstrijd, maar bleef strijden. Nu een weekje op rust en dan naar Dordrecht om de laatste wedstrijd te spelen tegen Sporting Delta die ook nog degradatie moet ontlopen. We gaan ons in alle rust voorbereiden op de krakers op zaterdag 7 maart 2015 in Amsterdam en daarna het sluitstuk in Capelle aan den IJssel op 14 maart 2015. Wij zijn erbij, jullie toch ook ?!! 

Doelpunten: Sven Wierenga 6x, Nik van der Steen 5x, Rosanne Visscher, Mariska Brands, Patrick Muurling en Adriënne van Ofwegen ieder 3x en Steven Verhoeff 1x.

Klik hier voor foto's van het team van week, het oplopen en de wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren.
Klik hier voor het verslag van DSC.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 1 oktober 2022 tegen PKC/Vertom 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

fanshop banner 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties