Net als vorig jaar stond KCC/Delta Logistiek D1 ook dit zaalseizoen in de finale van de RTV Rijnmond Korfbal Cup. Na een gelukje in de eerste ronde (er werd verloren van Sporting Delta, maar de D1 mocht door als beste verliezer) speelde de ploeg van Stefan Dekkers en Michael Wolvers het klaar om door te dringen tot de finale. Tegenstander daarin was Oranje Wit D1. En die ploeg is een oude bekende van de D1 aangezien beide ploegen in dezelfde zaal Hoofdklasse spelen. Oranje Wit is daar veruit de sterkste, is al kampioen en staat met vijf punten voor op de nummer twee KCC/Delta Logistiek D1 zodat zij zich al geplaatst hebben voor het NK op zaterdag 22 maart 2014.

Dat het lastig zou worden stond dus wel vast, maar eigenlijk liep het bij vlagen goed voor de zwart-witten. Het stond lang 2-1 voor Oranje Wit, maar daarna werd er lang niet gescoord. Oranje Wit liep uit  naar 6-1 en een grote nederlaag leek eraan te komen. De D1 toonde echter veerkracht en mede door twee wissels die allebei direct scoorden, kwam KCC/Delta Logistiek steeds iets dichterbij.

Uiteindelijk werd het 9-7 en dat was een resultaat waar de ploeg absoluut mee kon leven en dat ook vertrouwen geeft voor a.s. zaterdag. Dan speelt KCC/Delta Logistiek D1 namelijk weer tegen Oranje Wit. Nu voor de competitie met een nog veel belangrijkere inzet: belangrijke punten die de D1 naar het NK zouden kunnen helpen.

  • Update 2 maart: Klik hier voor de foto's gemaakt door Peter Dorsman.
  • Update 2 maart: Klik hier voor de foto's gemaakt door Edwin Stans.
  • Klik hier voor de foto's gemaakt door Peter van Dieren.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 9 december 2023 tegen PKC/Vertom 1 om 15:30 uur in sporthal PKC-hal.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties