KCC/Delta Logistiek stond tot zaterdag samen met KVS/Maritiem ongeslagen bovenaan met tien punten uit vijf wedstrijden en al vijf punten voor op achtervolger DeetosSnel. Een ongekende luxe die de zwart-witten in de Hoofdklasse nog niet eerder overkwam.

Zaterdag speelde de ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus de lastige uitwedstrijd tegen Oranje Wit. Of het nu de topper van volgende week was die al door de hoofden speelde (21 december thuis om 20:00 uur tegen KVS) of dat er gewoon sprake was van een off-day, feit blijft dat KCC/Delta Logistiek een matige wedstrijd speelde in Dordrecht. Net als tegen Die Haghe liep de ploeg de hele wedstrijd achter Oranje Wit aan en keek zelfs een aantal keer tegen een achterstand van vier punten aan. Zo was het net voor rust 13-9, maar scoorden de zwart-witten gelukkig nog de 13-10 voor ze de kleedkamers in gingen.

Na rust werd het direct 13-12, maar tien minuten voor tijd was de achterstand 19-15. De kracht van de ploeg dit jaar is echter dat ze - net als tegen Die Haghe - 60 minuten het hoofd koel houden en overtuigd van eigen kunnen rustig blijven spelen. Die houding zorgde ervoor dat het drie minuten later al weer 19-19 was. Na 1 minuut zuiver speeltijd maakte Oranje Wit de 22-21, maar gelukkig voor KCC/Delta Logistiek leverde een overtreding op de aangeef (met nog 18 seconden te spelen) een strafwop op voor KCC/Delta Logsitiek en die buitenkans werd verzilverd: 22-22. In de resterende seconden werd er niet meer gescoord zodat de Capellenaren toch met een punt naar huis konden. Iets waar ze ongetwijfeld tevredener over zullen zijn dan Oranje Wit.

Volgende week speelt KCC/Delta Logistiek zoals gezegd om 20:00 uur thuis tegen KVS/Maritiem. Het zal druk worden bij de kraker tussen de nummer één en twee, dus kom op tijd als je nog een zitplaats wilt hebben.

Doelpunten :  Wilrik Wassink 9x, Sven Wierenga 7x, Milou Wierenga, Juliette Wassink en Ruth Sprey ieder 2x 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 10 juni 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties