Vandaag speelde KCC/Delta Logistiek de laatste thuiswedstrijd dit veldseizoen tegen KVS dat bij winst kampioen zou zijn van de Hoofdklasse, al was dat niet te zien aan het aantal supporters waarvan er slechts een handjevol langs de lijn stond. Maar het was ook de laatste kans voor de ploeg van Ton van der Laaken om te laten zien dat er ook tegen de topploegen punten gepakt kunnen worden.

Op een winderig sportpark Schenkel zouden de doelpunten schaars zijn vandaag, maar KVS startte scherp en stond na 12 minuten dan ook met 1-4 voor.  Pas 10 minuten later volgde de 2-4 en de ruststand was 5-6 voor KVS. Na rust maakte KVS direct de 5-7, maar daarna was het KCC/Delta Logistiek dat de wedstrijd volledig overnam. Met uitstekend spel, een ijzersterke rebound en prima verdediging legden de zwart-witten KVS volledig aan banden, dat daardoor 20 minuten niet wist te scoren. Met nog 15 minuten te spelen was het dan ook 9-7 en hing er iets moois in de lucht. Helaas kwam KVS nog terug tot 9-9, maar dat was alleen maar te danken aan het feit dat het vizier bij KCC/Delta Logistiek niet helemaal op scherp stond.

Eindstand 9-9 dus, maar dat was voldoende om het kampioensfeest van de Scheveningers te verstoren. Door de overwinning van Tempo op Excelsior is KCC/Delta Logistiek definitief veilig en is de uitwedstrijd tegen Excelsior volgende week om de bekende baard van de keizer. KVS en Tempo maken volgende week samen uit wie er kampioen wordt en promoveert naar de Ereklasse.

Doelpunten: Mariska Brands 3x, Esther den Boer en Stefan Dekkers ieder 2x, Adriënne van Ofwegen en Wilrik Wassink ieder 1x.

Klik op bovenstaande foto of hier voor nog meer foto's van deze wedstrijd door Peter van Dieren.