KCC/Delta Logistiek had een sterke start in de veldcompetitie. Tegen Rohda (A) werd makkelijk gewonnen (13-21) en tegen promovendus Avanti (P) werden ook thuis de punten bijgeschreven. Zaterdag 15 september 2012 was de tegenstander van een ander kaliber en moest er alles uit de kast gehaald worden om wederom 2 punten te incasseren. SKF, de tegenstander van KCC/Delta Logistiek heeft de aspiraties om kampioen te worden en had voorafgaande deze wedstrijd 2 punten vergaard. KCC/Delta Logistiek moest SKF - met de van Dalto afkomstige Sietse van de Sande zien te verslaan. Rond 17:30 uur was het voor iedereen duidelijk. Het was het vandaag net niet helemaal. Doordat het scorend vermogen KCC op veel momenten in de steek liet, mocht SKF de punten bijschrijven.

Er waren aardig wat supporters uit Capelle aan den IJssel mee afgereisd naar Veenendaal. Die zagen eerder in een bloedstollende eindfase de reserves de punten delen op het scorebord (15-15). Rond 15:45 uur gaf scheidsrechter Coenraads het startsein voor de wedstrijd tussen beide hoofdmachten. SKF mocht de eerste bal uitnemen, maar Stefan Dekkers opende binnen de minuut de score (0-1). SKF richte de eerste aanvallen zich volledig op schutter Iwan Hazendonk. Wilrik Wassink, zijn directe opponent, liet hem geen meter los waardoor de verdedigende druk optimaal was. Na ruim 3 minuten was het Ingeborg Hofland die de 0-2 op het bord bracht, een droomstart voor het achttal van Ton van der Laaken. SKF maakte veel plaatsfouten en daar profiteerde KCC/Delta Logistiek optimaal van. Vooaf was bekend om geen gekke overtredingen te maken, want Sietse van der Sande was dodelijk op de vrije worp plek. Ze scoorde dan ook 6 doelpunten, waarvan 3 vanaf 2,5 meter. KCC/Delta Logistiek was gewaarschuwd. Na 5 minuten wist SKF iets terug te doen (1-2), maar net voordat de 10 minuten verstreken waren tilde Wilrik Wassink de stand naar 1-3, met daarna een snel doelpunt van de thuisploeg (2-3). SKF was terug in de wedstrijd. KCC/Delta Logistiek begon de grip op de wedstrijd iets kwijt te raken. SKF kon veel schieten en zag veel acties op de rand van de korf belanden. SKF wist vaak vanachter de korf kleine kansjes te benutten.

KCC/Delta Logistiek moest zich daarop instellen. Na de 3-3 pakte KCC/Delta Logistiek de wedstrijd op en Wilrik Wassink mocht vanaf de stip de 3-4 op het bord brengen. Via 4-4 en 5-4 leek de wedstrijd te kantelen. Eerst werd er door SKF nog een strafworp gemist. Stefan Dekkers maakte de 5-5, maar daarna leek het of KCC/Delta Logistiek als een plumpudding in elkaar viel. De rebounds werden veelvuldig verloren onder de korf, er werd te slap gespeeld en er moest meer uitstraling getoond worden volgens Van der Laaken. In een tijdsbestek van nog geen 5 minuten nam SKF een brutale 8-5 voorsprong in de wedstrijd. Het leek erop alsof de arbitrage veelvuldig in het voordeel van SKF floot, dit tot irritaties op de bank. Het was duidelijk dat KCC/Delta Logistiek het zwaar had. Stefan Dekkers zorgde vlak voor de pauze voor de aansluiting (8-6), maar KCC/Delta Logistiek moest in de kleedkamers met een ander strijdplan komen om de punten mee naar Capelle aan den IJssel te nemen.

Na de pauze leek er geen andere strijdplan uit de kleedkamers te zijn gekomen. KCC/Delta Logistiek speelde slap en makkelijkste ballen werden zomaar ingeleverd. SKF kwam uiterst effectief uit de leedkamer. Binnen 5 minuten leek de wedstrijd beslist te zijn (11-6) en SKF kon een in zetel zich naar de overwinning spelen. Opvallend was het aantal doelpunten aan SKF's zijde. De dames scoorden daar maar liefst 12 van de 18 doelpunten. Na de time-out van KCC/Delta Logistiek werd het nog wel 12-7, maar KCC/Delta Logistiek bleef achter SKF aan rennen. De effectiviteit was ver te zoeken en de kansen die men kreeg vielen niet in goede aarde. Halverwege stond het 14-8 en KCC/Delta Logistiek was niet bij machte om het gat kleiner te maken. SKF kon heerlijk aanvallen. KCC/Delta Logistiek probeerde van alles om te scoren, maar het zat er vandaag gewoonweg niet in. Veel pech en ballen die normaal zitten, vonden het gat van de korf niet. Na de 15-9 van Jack Potter, was er nog een domme gele kaart voor een heer van SKF. Hij liet zich iets te veel gelden tegen de arbitrage. Het gat bleef erg groot, ook na de 16-10 door Esther den Boer. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd vond KCC/Delta Logistiek ineens wel weer de korf, maar het pleit was al beslecht. Mariska Brands, Steven Verhoeff en Wilrik Wassink zorgde uiteindelijk dat er een 18-13 score op het bord kwam.

KCC/Delta Logistiek is na deze mindere wedstrijd koploper af. Tempo uit Alphen aan den Rijn heeft nu 6 punten uit 3 wedstrijden. KCC/Delta Logistiek is nu op doelsaldo 2e in de poule. Volgend weekend staat de thuiswedstrijd tegen Sporting Trigon op het programma. Een saillant detail is dat in de oefencampagne werd verloren van deze ploeg. Oefenwedstrijden en competitiewedstrijden zijn altjd wedstrijden los van elkaar. Vanaf 15:30 uur op sportpark Schenkel zal KCC/Delta Logistiek er alles aan doen om in de top van de hoofdklasse te blijven.