Zaterdag, de wedstrijd KCC/SO natural tegen Fortuna/Delta Logistiek, met het weerzien van de kleine grote man, Nik van der Steen, die opgegroeid is bij KCC/SO natural. De Negende Man begroette hem dan ook met een warm welkom en een fraai spandoek. Van der Steen heeft toch een zwart-wit hart. Voor Fortuna/Delta Logistiek de taak om aan te haken voor de top 4 en voor KCC/SO natural de schone taak de wedstrijd in Delft snel te vergeten en om DVO/Accountor ver onder zich te houden. Helaas werd het een wedstrijd waar de thuisploeg vanaf de eerste minuut niet goed in de wedstrijd zat en men ook nog eens DVO/Accountor zag winnen van Blauw-Wit.

20180210   KCC 1   Fortuna 1

Gertjan Meerkerk moest helaas vanaf de kant geblesseerd toekijken. KCC/SO natural had de veel scorende spits goed kunnen gebruiken. Christian Dekkers werd vergezeld door zijn broer Stefan Dekkers.

De arbitrage bestond uit de heren Kuyer en Ontijt. Van der Steen mocht het gaan opnemen tegen korfbalvriend Christian Dekkers. Beide heren kwamen tot vier goals. Stefan Dekkers die zijn basisdebuut in 1 maakte kreeg Daan Preuninger tegen zich. Preuninger scoorde veelvuldig tegen Dekkers.

KCC/SO natural begon niet goed aan de wedstrijd en was de bal snel kwijt in de aanval. De ploeg uit Delft kwam dan ook binnen 2 minuten op 0-2. Het is Milou Wierenga, die tegen Claire van Oosten liep, die de 1-2 binnen schiet. Fortuna/Delta Logistiek komt binnen 3 minuten op 1-4. KCC/SO natural is niet nauwkeurig in de afronding en Fortuna/Delta Logistiek kan naar hartenlust aanvallen. Wanneer scheidsrechter Kuyer een aantal keer in het voordeel van KCC/SO natural fluit, wordt dit langs de kant niet altijd gewaardeerd. Fortuna/Delta Logistiek kan veel herhalen met Maltha onder de korf en KCC/SO natural komt niet onder de Delftse aanvalsdruk uit. Slechts sporadisch kan KCC/SO natural een goede aanval neerzetten.

In de 5e minuut is het Christian Dekkers met de 2-4 en Eliza Roest in de 7e minuut met de 3-5. Dan is KCC/SO natural even kort on-fire. De Capelse dames laten van zich spreken en Van Oosten en Biesbroek zorgen hoogstpersoonlijk voor de 4-6 en 5-6 en de aansluiting is gevonden. Via 6-8 blijft KCC/SO natural in de Delftse voetsporen. Wanneer Nik van der Steen de 6-9 scoort, zijn eerste van de avond, is de Negende Man solidair en scandeert zijn naam. De Negende Man is duidelijk aanwezig maar ook de “harde kern” van Fortuna/Delta Logistiek moedigt haar spelers aan. De dubbeldekkers, samen met Van Ofwegen brengen de score weer terug tot 9-9, waarbij de 9-9 van Christian Dekkers weer solliciteert voor “goal of the week”. Via Segaar wordt het 9-10, maar Biesbroek pikt haar goaltje mee en zorgt voor de 10-10. In de laatste 5 minuten van de eerste helft komt KCC/SO natural niet meer tot scoren en ziet het Fortuna/Delta Logistiek uitlopen naar een 10-14 ruststand.

Na de onderbreking moet de wedstrijd weer op gang komen. Het zijn de gasten die binnen 3 minuten de stand naar 10-16 tillen en dan wordt het een lastige avond voor de ploeg van Van Vloten en Verberk. Veel een-schots aanvallen en de aanvallen zijn niet va het juiste niveau. Snel balverlies zorgt ervoor dat KCC/SO natural niet makkelijk tot scoren komt, ook door de goede druk van Fortuna/Delta Logistiek. Wierenga onderbreekt de doelpuntloze periode van de thuisploeg door in de 6e minuut de 11-16 te scoren, maar direct erna weer een tegendoelpunt. KCC/SO natural moet nieuwe krachten binnen het veld gaan brengen. Er moet veel meer druk komen op de Delftse aanvallen en de onderlinge duels moeten steviger aangepakt worden. Via Christian en Stefan Dekkers wordt het 13-18 en wanneer er 10 minuten gespeeld zijn zorgt Van Oosten voor de 14-19. Het gat blijft groot en KCC/SO natural is niet bij machte om dit te dichten.

Ondertussen wordt Nik van der Steen nog even toegezongen door de Negende Man. “Hij is immers van ons” en Van der Steen kan dit waarderen. Inmiddels is Steven Verhoeff in het veld gekomen voor Stefan Dekkers voor meer rebound, waardoor er meer aanvallen gecreëerd kunnen worden. Deze zet heeft effect. Verhoeff wint veel duels onder de korf waardoor zijn kompaan Roest meer kan aanleggen. Van der Steen scoort de 15-21 en dan komt Groeneweg voor Mark Behrens. Groeneweg moet zorgen voor goals, alleen hij is ongelukkig in zijn afronding. Fortuna/Delta Logistiek blijft makkelijk scoren waardoor het 5 minuten voor het einde 16-24 staat. Bij een time-out van de gasten blijkt ook dat DVO/Accountor voorstaat tegen Blauw-Wit en dat is geen goed nieuws voor KCC/SO natural. Met nog 3 minuten te spelen is het Groeneweg die eindelijk weet te scoren (17-24), maar het is te laat. Fortuna/Delta Logistiek wint dit treffen met 17-26.

Een wedstrijd waar KCC/SO natural niet de ploeg was die we kennen. In de wedstrijd een week eerder speelde men een goede pot tegen koploper PKC/SWKGroep en vandaag was het het allemaal net niet. Na afloop was het nog zuurder om te zien dat DVO/Accountor in eigen huis wist te stunten tegen Blauw-Wit waardoor het gat nog maar twee punten is.

Volgend weekend speelt de selectie van KCC/SO natural in Koog aan de Zaan tegen KZ/Hiltex. De ploeg moet nu wel waken voor de punten, want DVO/Accountor is genaderd tot 2 punten. In Capelle aan den IJssel werd KZ/Hiltex destijds met 29-23 verslagen. Kan de ploeg van Van Vloten en Verberk zich weer opladen voor een nieuwe lastige wedstrijd? De wedstrijd start om 20:00 uur.

Doelpunten: Christian Dekkers 4x, Demi van Oosten 3x, Mandy Biesbroek, Eliza Roest, Milou Wierenga en Stefan Dekkers ieder 2x, Adriënne van Ofwegen en Stephan Groeneweg ieder ieder 1x.

De wedstrijd kun je hier nog een keertje terugkijken.
De teams van de week, het oplopen, de wedstrijd zelf en de handtekeningenjacht na afloop werden weer vastgelegd door Peter van Dieren.
Verslag website Fortuna/Delta Logistiek: Fortuna/Delta Logistiek wint overtuigend op bezoek bij KCC
Samenvatting en interviews van Korfbal.nl: Match of the Week: KCC - Fortuna

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 24 februari 2024 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 19:00 uur in sporthal De Eendracht.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties