In een bomvolle sporthal de Viergang in Pijnacker begon KCC/SO natural zaterdagavond aan de eerste return in de Korfbal League. Avanti/Flexcom was de tegenstander. Hoewel KCC/SO natural altijd wel wist te winnen in deze sporthal ging dat niet altijd makkelijk. Zaterdag 20 januari 2018 was dit wel anders. De ploeg Van Vloten en Verberk werd ondersteund door een groep van zo’n 130 Capelse supporters die met een volle supportersbus naar Pijnacker waren afgereisd. Tot aan de 5-5 was het een wedstijd, maar hierna, onder luidkeelse aanmoediging van de Negende Man werd het een eenzijdig duel dat bol stond van de strafworpen.

20180120   Avanti 1   KCC 1

Na de sublieme wedstrijd een week eerder in Bennekom moest de equipe van Van Vloten en Verberk het goede spel in Pijnacker voortzetten. Van den Blink, die zijn 100e wedstrijd speelde, werd gekoppeld aan Eliza Roest en Jordi van Zuidam, normaal verdedigd door Gertjan Meerkerk kreeg Dekkers voor zijn neus. Voor de derde keer dit seizoen was Van der Terp de leidsman in een wedstrijd van KCC/SO natural. Van der Terp was erg scheutig met het geven van strafworpen. Binnen de minuut moest hij al tweemaal naar de strafworpstip wijzen.

De eerste was een beetje ongelukkig, maar nummertje twee was wel raak door Eliza Roest (0-1). De thuisploeg komt snel terug tot 1-1 en pakt via Van den Blink een 2-1 voorsprong. Drie goals, twee strafworpen. Gefocust zijn in de verdediging, want veel acties werden op de stip gelegd, zo ook bij de 2-2 van Dekkers. In de 5e minuut was het Roest met een fraaie actie aan de achterkant van de korf waar hij de 2-3 liet aantekenen. De Negende Man, in grote getalen aanwezig, overstemde al direct de altijd fanatieke BWD, die gedurende de wedstrijd steeds minder aanwezig waren. Vocaal was de hal van de Negende Man.

Omdat scheidsrechter Van der Terp ze er makkelijk oplegde, gingen beide ploegen er naar op zoek. Ondanks de gelijk opgaande strijd zag je toch wel dat KCC/SO natural niet altijd gelukkig was in de aanvallen. Er moest meer rust in de ploeg komen. In de 7e minuut was het 4-4, waarna Roest weer vanaf 2,5 meter mocht scoren nadat David Post voor de tweede keer Gertjan Meerkerk niet kon afstoppen. Van der Terp was weer resoluut (4-5). De thuisploeg bleef vol gaan en KCC/SO natural moest wel 100% sluiten om de Pijnackerse schutters het lastig te maken. Via Van den Bergh werd het 5-5. Na de 5-5 kon KCC/SO natural voor het eerst een klein gaatje slaan. Via doelpunten van Christian Dekkers en Mark Behrens wordt het 5-7. De dames van KCC/SO natural hadden een vrij gemakkelijke avond, want het aanvalsgeweld van de thuisploeg moest vooral komen van de heren. De dames van Avanti/Flexcom scoorden maar tweemaal. Tegen andere ploegen scoren zij aanzienlijk meer. Dit ten verdienste van de KCC-dames. Eliza Roest was de baas onder de korf tegen Rick van den Blink.

Avanti/Flexcom bleef bij in de wedstrijd en in de 12e minuut stond het pas 7-8. Wanneer Dekkers voor de tweede keer wordt opgevangen mag hij zelf aanleggen voor de 7-9. David Post wordt naar de kant gehaald en Stefan Hogervorst moet nu Gertjan Meerkerk in bedwang zien te houden. Diezelfde Meerkerk is in de 15e minuut trefzeker. KCC/SO natural had het doelpunt eventjes nodig aangezien het even niet lekker liep. KCC/SO natural bleef druk uitoefenen op vooral de heren van Avanti/Flexcom. Zij moesten voor de doelpunten zorgen. Tot 9 minuten voor de pauze bleef de thuisploeg in het spoor van KCC/SO natural. In de 16e minuut werd een zuiver schot van Van Ofwegen afgekeurd door Van der Terp, maar met nog 9 minuten te spelen brak KCC/SO natural de ban. In een tijdsbestek van nog geen 4 minuten tilden Gertjan Meerkerk, tweemaal Eliza Roest en tweemaal Dekkers de stand van 9-11 naar 9-16 en was de wedstrijd gespeeld. Het publiek werd nog even getrakteerd op een aantal fraaie acties. In de laatste 5 minuten was KCC/SO natural niet meer bij machte om te scoren. KCC/SO natural wilde te snel de aanval neerzetten waardoor de bal ook weer snel weg was. Ook Avanti/Flexcom vond nog maar één keer de korf (het eerste damesdoelpunt) waardoor beide ploegen met een 10-16 stand naar de kleedkamers gingen.

Na de pauze, waarin bekend werd dat DVO/Accountor wederom in eigen huis had verloren en KCC/SO natural weer verder kon uitlopen in de stand, was het Demi van Oosten die na 15 seconden de 10-17 op het bord zette. Wanneer David Post dan ook een strafworp mist komen ze nog wel op 11-17, maar dan zorgen Roest en Biesbroek voor de eerste 8-punts marge (11-19). Inmiddels heeft Van der Terp een gele kaart moeten trekken voor Avanti/Flexcom. In de 5e minuut weer een gemiste strafworp bij de thuisploeg. De doelpunten vallen aan beide kanten niet meer zo makkelijk, ondanks een rondje “prijs schieten” bij KCC/SO natural. Het is Hogervorst die tweemaal achter elkaar raak schiet en de stand op 13-19 brengt. De trainers van KCC/SO natural moeten hun spelers weer even op de rails zien te krijgen middels een time-out. Ondertussen zorgde Negende Man voor wat “dweilpauzemuziek”. De time-out heeft KCC/SO natural goed gedaan. Gertjan Meerkerk schiet KCC/SO natural binnen 2 minuten naar 13-21. Dan solliciteert Eliza Roest naar “de goal of the week”. Roest die een bovenhandse pass in de lucht krijgt aangespeeld door Meerkerk toucheert de mand maar net, maar mist helaas. De Capelse supporters staan op de banken.

Na een kwartier spelen is het 14-22 en dan zakt de ploeg aanvallend en verdedigend wat in waardoor Avanti/Flexcom makkelijk terug kan komen tot 17-22. De thuisploeg komt op 18-23 maar er zijn nog maar een goede 6 minuten te spelen. KCC/SO natural moet wel gefocust blijven en na een lange aanval is het Meerkerk die in de 20e minuut de “bevrijdende” 18-24 binnenschiet. Als Dekkers dan in de 22e minuut de 18-25 scoort is het Pijnackerse verzet gebroken. Roest wordt wederom opgevangen en scoort vanaf de strafworpstip de 19-26. De thuisploeg komt in de laatste minuut nog terug tot 22-28.Vlak voor tijd is het Hogervorst met de 23-28, maar 6 seconden voor de zoemer is het Christian Dekkers die, inmiddels in het vak zijn broer, de eindstand op 23-29 zet. De Negende Man neemt daarna ludiek afscheid van Avanti/Flexcom. De punten zijn weer binnen, maar wat was er gebeurd, als KCC/SO natural nog scherper was, net zoals vorige week in Bennekom?

Het sublieme niveau van een week eerder tegen DVO/Accountor werd niet altijd gehaald, maar ook deze wedstrijden, waar niet alles soepel loopt, moeten gewoon gewonnen worden. KCC/SO natural blijft winnen van Avanti/Flexcom. De ploeg van Van Putten blijft met nul punten onderin staan en nu ook DVO/Accountor in eigen huis onderuit ging tegen DOS’46 zijn veel supporters van KCC/SO natural al aan het rekenen als de ploeg zo door blijft gaan. Gaan we volgend jaar nog een keertje op tournee door Nederland op het hoogste niveau? Op onderling resultaat zijn we nu KZ/Hiltex voorbij en staan we op een geweldige 7e plaats. Met 6 punten voorsprong op DVO/Accountor en een onderling resultaat van 10 goals, lijken we ook de play-downs te kunnen ontlopen. De komende weken gaan we zien of de debutantedroom nog een vervolg gaat krijgen.

Volgend weekend staat de volgende wedstrijd op het programma. De ploeg van Van Vloten en Verberk ontvangt in eigen huis om 19:30 uur het Amsterdamse Blauw-Wit van Barry Schep. Wie herinnert zich nog de wedstrijd in Amsterdam?

Doelpunten: Christian Dekkers 12x, Gertjan Meerkerk en Eliza Roest ieder 7x, Mark Behrens, Mandy Biesbroek en Demi van Oosten ieder 1x.

Kijk hier de wedstrijd nog een keertje terug.
Foto's van Peter van Dieren vind je hier.
Verslag website Avanti: Avanti | Flexcom – KCC / SO natural 23-29
Verslag Korfbal.nl: Match of the Week: Avanti - KCC

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 2 maart 2024 tegen LDODK/Rinsma Modeplein 1 om 19:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties