Unaniem een belachelijk groot succes, dat zou Ivo Niehe zeggen over het zaalseizoen. Met kampioensploegen S5, 7 en 9, D1, E1 en F2. Dan ook nog de spannende, maar geslaagde races om handhaving bij prestatieploegen S1 en A1. En hoewel er altijd wel iets mis gaat (ook bij Ivo), valt verder op dat er ook heel veel lol gemaakt wordt in de teams, er komt ons weinig ‘gedoe’ ter oren via de TC. Kortom de korfbalclub KCC/CK Kozijnen draait lekker en de kunstgrasschoenen kunnen zo langzamerhand uit het vet gehaald worden. Ook voor de nieuwe teams D3 en de F4. Zij hebben dit seizoen kennis gemaakt met het spelen van wedstrijden en zijn eervol laatste geworden in de competitie. Wij zouden zeggen: blijf lol en plezier maken, dan komt de rest van zelf. De groei van de onderbouw gaat gestaag verder, want ook op het veld hebben we weer een nieuw team met de F5.

Een wervelend zaalseizoen heeft naast de keurige handhaving voor het eerste team nog een opvallend KCC-feitje opgeleverd. Als je topschutter wil worden kan je dat in Capelle leren. Naast TeamNL speler Bo Oppe zijn voormalig selectiespeler Gertjan Meerkerk namens DVO én KCC-er Nik van der Steen namens Fortuna ook op het podium beland als het gaat om doelpunten maken in de Korfbal League. Zou het niet aardig zijn als we volgend seizoen eens een dame afleveren op het podium van de vrouwen?

Al die doelpunten moeten natuurlijk wel op het scorebord verschijnen, maar die was, wellicht vanwege de vele doelpunten, oververhit geraakt in sporthal Schenkel. Gelukkig waren daar twee knappe koppen uit de livestreamcommissie om het probleem te verhelpen. Altijd fijn om Willie Wortel’s in de club te hebben, want dit was geen sinecure. Overigens is de hal na 40 jaar trouwe dienst wel toe aan vervanging, zo is ook besloten door het college. We hadden al positieve signalen ontvangen vanuit de gemeente en Sportief Capelle, maar nu is het ook echt officieel in gang gezet. Alles over de plannen met de hal leest u hier: https://www.ad.nl/capelle-aan-den-ijssel/sporthal-schenkel-kan-het-beste-worden-vervangen-door-nieuwbouw~aca073c8/.

Dat de club meer is dan korfbal is u wel bekend. Als vereniging mogen we in onze handen knijpen met de scheidsrechters die namens onze vereniging de verplichtingen nakomen bij de bond. De scheidsrechterscommissie heeft het voor volgend seizoen al voor elkaar dat we geen punten in mindering krijgen, een grote prestatie van deze relatief kleine groep scheidsrechters en de scheidsrechterscommissie zelf. Ook hebben we een relatief kleine, maar loyale groep sponsoren die ons door dik en dun steunen. Het is dan ook lastig te verkroppen dat we, ondanks inspanningen hiertoe, het nog niet voor elkaar hebben gekregen om een goed gevulde sponsorcommissie samen te stellen. Extra bijzonder is het dan ook dat naast de eerdere verlenging met naamsponsor CK Kozijnen, nu ook hoofdsponsor BAC heeft bijgetekend voor een meerjarig contract, fantastisch! Heeft u interesse om uw steentje bij te dragen in de nieuw te vormen sponsorcommissie? Kennis en expertise in huis op dit gebied die u kunt inzetten? Neem contact op met ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

IMG_4278

Ook op het gebied van activiteiten bruist de club als vanouds. De nieuwe mensen achter het darten hebben in korte tijd de draad opgepakt waar de succesvolle vorige commissie deze heeft achtergelaten. Gevolg: ramvolle en gezellige dartavonden, nieuwe borden in aantocht en ook de lokale Michael van Gerwen is reeds gesignaleerd. Verder was er een geslaagd supportersfeest georganiseerd door de selectie, wat een leuke traditie in wording is. En het pinksterkamp komt er al weer aan. Zie verder op de site voor meer informatie.

De voorbereidingen voor het veld, maar ook voor het nieuwe seizoen zijn door de diverse TC-coördinatoren in gang gezet. Een groepje leden met kennis en ervaring op het gebied van technische zaken heeft toegezegd op projectbasis te willen helpen bij deze drukke periode voor de technische commissie. Dit doen ze bij de senioren, de jeugd, de breedte en de top. Dat is heel erg fijn, want in deze drukke periode moet ‘het’ gebeuren en de kwaliteit die we qua randvoorwaarden voor ogen hebben waarborgen vraagt veel, kortom erg fijn dat deze mensen tijdelijk instappen.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 9 december 2023 tegen PKC/Vertom 1 om 15:30 uur in sporthal PKC-hal.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties