Zaterdag 21 september is het wereldwijd 'Clean up day'. Martin van Gent (Leefbaar Capelle) probeert op persoonlijke titel dit fenomeen ook in Capelle aan den IJssel van de grond te krijgen. 

Omdat onze leden spelen op zaterdag was deze dag niet geschikt en werd er geopperd om met de E en F spelers en wellicht hun ouders op woensdagmiddag 18 september voor hun training een uurtje te besteden aan het opruimen van de KCC velden het parkeerterrein bij de sporthal en het grote partkeerterrein daar tegenover en verder zoveel mogelijk sportpark. Martin van Gent had mooie hesjes en handschoenen voor de kinderen meegenomen zodat ze goed zichtbaar waren met het opruimen. Met een emmer met een 'groene' vuilniszak gingen de groepjes op pad.

 

KCC Clean up day

Zo'n 14/15 kinderen met diverse ouders gaven gehoor aan deze oproep en in groepjes werd er flink verzameld. Blikjes, flesjes (plastic en glas), allerhande plastic, papiertjes en met name heeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeeeeel sigaretten peuken. Als je dan bedenkt dat een sigarettenpeuk er gemiddeld 2 tot 12 jaar over doet om te verteren in de natuur dan kan je je voorstellen dat het geen goede zaak is dat dit gewoon op straat en in de natuur zwerft. Plastic verteert al helemaal niet, maar verpulvert tot hele kleine stukjes die onder andere in ons water terecht komen. Bah! Een chipszakje doet er zo'n 75 jaar over en een bananeschil ongeveer 2 jaar. 

Gelukkig hebben de E en F kinderen heel veel opgeruimd en daar waren we allemaal heel erg blij mee. Alle emmers bij elkaar hadden we met zijn allen toch twee grote vuilsniszakken vol met rommel van ons eigen terrein en de rest van het sportpark gehaald en dan te bedenken dat we een heel groot deel van het park niet eens hebben kunnen doen.

De kinderen hadden er duidelijk plezier en en werden bedankt met wat lekkers te drinken. Daarna nog even snel op de foto en daarna ook nog trainen. Een wel bestede middag dus.

Martin van Gent bedankt voor het initiatief en alle KCC-ers en kinderen die geholpen hebben, ALLEMAAL ONWIJS BEDANKT!

Gelukkig hebben we de foto's nog. Klik hier voor nog een aantal foto's van deze KCC Clean up actie!

Saskia van Vlaanderen-Kanij

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 20 april 2024 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 17:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties